آخرین اخبار:
کد خبر:۸۹۵۹۸۳
یادداشت دانشجویی |

دو روی یک نقاب

با شکست طرح فشار حداکثری ترامپ، آمریکا روی به جنگ نامتقارن با ایران آورده است. ترور سردار سلیمانی و شهید فخری‌زاده در ماه‌های اخیر را می‌توان به عنوان تغییر نقشه آمریکا در مقابله با ایران تفسیر کرد.

دو روی یک نقاب

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، زهرا ایزدی؛ فشار حداکثری ترامپ علیه ایران، خسارات زیادی را به بخش‌های مختلف کشور به خصوص اقتصاد وارد کرده است. این روز‌ها به لطف ناکارآمدی مسئولین در غلبه بر تحریمها، وضع معیشتی مردم بسیار سخت شده است. اما این پلن به هیچ عنوان نتوانسته به هدفش که براندازی نظام ایران است، برسد.  

قرار بود این فشار‌ها از سوی دولت ترامپ باعث نارضایتی گسترده در سطح جامعه و انقلاب گرسنگان در ایران شود. اعتراضاتی گسترده که ایران را وادار به نشستن پای میز مذاکره کند. مذاکره‌ای که توان هسته ای، موشکی و منطقه‌ای ایران را هدف گرفته بود. هدفی که قدم به قدم ایران را به اجرای طرح لیبیزاسیون نزدیک می‌کرد.  

با شکست طرح فشار حداکثری ترامپ، آمریکا روی به جنگ نامتقارن با ایران آورده است. ترور سردار سلیمانی و شهید فخری زاده در ماه‌های اخیر را میتوان به عنوان تغییر نقشه آمریکا در مقابله با ایران تفسیر کرد.  

ترامپ تلاش زیادی دارد در روز‌های آخر ریاست جمهوری خود، با ترور‌های هدفمند و خرابکاری‌های حساب شده به کمک اسرائیل و کشور‌های عربی حاشیه خلیج فارس، فشار‌ها علیه ایران را به حداکثر برساند. هر چه به روز‌های آخر ریاست جمهوری ترامپ نزدیک می‌شویم، حجم خرابکاری و ترور‌ها برای رسیدن به هدف افزایش می‌یابد.  

چیزی که در حال حاضر مشخص است، ایران در مقابل این جنگ نامتقارن دست به انفعالی عجیب زده است. البته لازم به ذکر است هرگونه پاسخ عجولانه از سوی ایران ممکن است به نابودی زیرساخت‌های کشور منجر شود. اما تعلل در پاسخ قاطع، بسیار مخرب‌تر خواهد بود.  

نبرد نامتقارن ترامپ تا زمانی که ایران پاسخ محکمی ندهد، ادامه خواهد داشت. چنین جنگ نامتقارنی بیشترین کمک را به جو بایدن خواهد کرد. زیرا این فشار‌ها می‌تواند با رفتار‌های مهربانانه از سوی بایدن همراه شده و ایران را ملزم به نشستن پای میز مذاکره کند.  

تئاتر خیمه شب بازی ترامپ و بایدن به خوبی توانسته دولت اصلاحات را در درون کشور بازی دهد. در این تئاتر قرار است دیو بازی‌های ترامپ، با لبخند‌های دلبرانه بایدن همراه شده و ایران را پای میز مذاکره بکشاند. برخلاف نظر بسیاری از تحلیلگران، اقدامات جنایتکارانه ترامپ را می‌توان پاس گلی برای جو بایدن دانست.  

انجام هرگونه مذاکره به عمر دولت جناب روحانی قد نمی‌دهد. باید منتظر انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ در ایران بمانیم. نتیجه آن انتخابات تاثیر زیادی در تکمیل نقشه آمریکا خواهد داشت. در صورت انتخاب یک اصلاح طلب به عنوان رئیس جمهور آتی ایران، باید آمریکا را پیروز این نقشه دانست.

 

زهرا ایزدی - کارشناسی اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار