سفیر سابق ایران در فرانسه با اشاره به خط و نشانهای آمریکا علیه ایران و ورود و خروج ادوات نظامی به منطقه و اظهارات ترامپ مبنی بر تهدید ایران گفت ...
گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، زهرا مهران راد؛ فضای این روز های خلیج فارس بیش از گذشته ملتهب است از یک سو ترامپ مدعی می شود که که هر اتفاقی برای آمریکائی ها بیفتد ایران را مسئول می دانیم و از طرف دیگر ظریف توئیت می زند که به جای مبارزه با کرونا در آمریکا، ترامپ و همپالگیهایش میلیاردها دلار برای ارسال بمب افکنهای B۵۲ و ناوگروه به منطقه ما به باد میدهند.
اطلاعات به دست آمده از عراق حاکی از توطئهای برای ساخته و پرداخته کردن بهانهای برای جنگ است. هیلاری کلینتون در توئیتی نوشته است که دعا کنید هدیه رفتن ترامپ انجام ندادن کاری احمقانه از سوی او باشد.
ظریف، وزیرخارجه در این توئیت ادامه می دهد،ایران به دنبال جنگ نیست، ما "آشکارا و مستقیم" از مردم، امنیت و منافع حیاتی خود دفاع خواهد کرد.
البته موضوع ختم به همین جا نمی شود روز پنجشنبه نیزنمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل طی نامهای به رئیس شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل اعلام می کند ماجراجویی نظامی آمریکا در خلیج فارس و دریای عمان، به ویژه در هفتههای اخیر افزایش یافته است.
نماینده ایران اضافه می کند: آمریکا علاوه بر اعزام سلاحهای پیشرفته و بسیار پیچیده به این منطقه در چند هفته گذشته، به انجام برخی اعمال تحریکآمیز نظامی نیز مبادرت کرده است که به پرواز درآوردن تعدادی از بمبافکنهای راهبردی دوربرد خود در روزهای اخیر بر فراز خلیج فارس از جمله آنهاست.
این نامه اضافه می کند:این اقدامات جنگطلبانه اگر کنترل نشود، میتواند تنش را به سطح هشدار دهندهای افزایش دهد و بدیهی است که مسئولیت کامل تمام عواقب آن نیز بر عهده آمریکا خواهد بود.
نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد، با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران به دنبال درگیری نیست، گفته است: توانایی و عزم قاطع ایران برای حفاظت از مردم خویش، دفاع از امنیت، حاکمیت، تمامیت ارضی و منافع حیاتی خود و همچنین پاسخ قاطع به هر گونه تهدید یا استفاده از زور علیه ایران نباید دست کم گرفته شود.
البته این نامه نگاری ایران پایان ماجرا نیست، روز بعد«کریستوفر میلر» سرپرست وزارت دفاع آمریکا به شبکه خبری «ان بی سی نیوز» گفت: ما همچنان به دقت ایران را زیر نظر داریم.
وی در ادامه مدعی می شود «امید من این است که ما صلح آمیز و بدون درگیری وارد ۲۰۲۱ شویم. این وزارتخانه آماده دفاع از مردم آمریکا و منافع آن است».
در خصوص این حرف و حدیث ها و سناریوی خط ونشان های ایران و آمریکا به سراغ ابولقاسم دلفی سفیر سابق ایران در فرانسه رفتیم و در خصوص احتمال جنگ بین ایران و آمریکا به گفتگو پرداختیم.
دلفی در این خصوص معتقد است: شرایطی که ما در منطقه خلیج فارس با آن روبه رو هستیم از مدت هاست که در بردارنده اتفاقات و تحرکاتی غیرمعمول است که ظواهر امر حکایت از آن دارد این روند آرایش جنگی را در منطقه القا میکند.
*مقامات آمریکایی القا می کنند ایران در تدارک اقداماتی علیه آنهاست
وی ادامه داد: به عنوان مثال ورود و خروج ادوات نظامی مثل جنگنده ها، هواپیماهای نظامی و انواع تجهیزات به منطقه به موازات آن هشدار مقامات سیاسی و نظامی آمریکا مبنی براینکه صراحتا اعلام میکنند اگر اتفاقی برای آمریکاییها بیفتد ما آن را از چشم ایران خواهیم دید همگی حکایت از آن دارد که آمریکا در حال آرایش صحنه منطقه به طوری است که گویی ایران در تدارک اقداماتی علیه آمریکاست.
دلفی گفت: این قبیل ادعاهای مقامات آمریکایی البته مصادف است با سالگرد ترور سپهبد شهید سردار سلیمانی که سال گذشته به دستور مستقیم ترامپ و در عراق انجام شد این در حالی است که مقامات نظامی جمهوری اسلامی نیز در سطوح و مناسبات مختلف اظهاراتی مبنی براینکه ایران انتقام خون سردار سلیمانی را خواهد گرفت و آخرین آن هم اظهارات فرمانده سپاه قدس مبنی براین بود که ممکن است انتقام خون شهید سلیمانی از داخل آمریکا گرفته شود.
سفیر سابق ایران در فرانسه با اشاره به اینکه این روند حکایت از آن دارد که التهاب و تنش بین ایران و آمریکا بالا گرفته است گفت: دو طرف مشغول آن هستند در سالگرد شهادت سردار سلیمانی آرایش نظامی بگیرند، اما آنچه در داخل آمریکا به چشم میخورد حکایت از انفعال و انزوای ترامپ دارد.
*ترامپ در طول چهارسال اخیر ثابت کرد مرد جنگ و نظامی گری نیست
وی تصریح کرد: ترامپ در پایان دوران ریاست جمهوری خود به ویژه در مواقع حساسی که گمان میرفت دست به تحرکات نظامی بزند ثابت کرد که اتفاقا مرد جنگ و نظامی گری نیست
دلفی ادامه داد: علی رغم اینکه ممکن است ترامپ تحرکاتی انجام دهد، اما اینکه دست به ماشه ببرد و فرمان حمله صادر کند از ویژگیهای شخصیتی او با توجه به ۴ سال اخیر بعید به نظر میرسد، اما پس از انتخابات در آمریکا و نتیجه آن که طبیعتا باب طبع ترامپ نبود وی از شرایط عادی خارج شده و این حکایت از آن دارد که مدیریت در سطوح بالای کاخ سفید این روزها براساس ضوابط و شرایطی که مطابق با روندهای بین المللی باشد انجام نمیگیرد.
*رئیس جمهوریخواه سنا ضمن تبریک به بایدن از کنگره خواسته در خصوص اعلام قطعی پیروز انتخابات آمریکا مسئولانه عمل کند سفیر سابق ایران در فرانسه با اشاره به اینکه نزدیک شدن به تار یخ ششم ژانویه یعنی روزی که کنگره باید نتیجه قطعی در مورد انتخابات آمریکا را اعلام کند و عنوان کند انتخابات پایان یافته و رئیس جمهور آینده چه کسی خواهد بود شرایط ترامپ رو به وخامت است گفت: "میچ مک کانل "رئیس جمهوری خواهان در سنا که از مسئولین بلند پایه این حزب محسوب میشود صراحتا پیروزی بایدن در انتخابات را پذیرفته و حتی به او تبریک گفته است و از سناتورها و نمایندگان جمهوری خواه نیز خواسته که روز ششم ژانویه مسئولانه عمل کنند.
وی ادامه داد: در حقیقت مسئولانه عمل کردن مطابق نظر این سناتور یعنی پایان دادن به وضعیت و پذیرش ریاست جمهوری جدید در آمریکا است.
دلفی با تاکید براینکه همه این شرایط حکایت از آن دارد که فشار داخلی روی ترامپ به شدت بالا گرفته است گفت: براین اساس شمارش معکوس حضور ترامپ در کاخ سفید به لحظات انتهایی خود رسیده و از طرف دیگر شرایطی که میتواند قدری این فضا را برای او تلطیف کند موقعیتی در خارج از آمریکاست و آن هم ایجاد شرایط خاص در منطقه خاورمیانه است که همواره ملتهب بوده و این روزها ملتهبتر شده است.
* برخی کشورهای منطقه از رفتن ترامپ به تک وتا افتادند و با این حساب بر طبل جنگ می کوبند
سفیر سابق ایران در فرانسه ادامه داد: متاسفانه در این بین کشورهایی که با جمهوری اسلامی روابط خوبی نداشتند و براساس عدم حسن رفتار همواره رفتارهایی علیه ما داشتند این روزها نیز به تک و تا افتاده اند که با رفتن ترامپ روابط ایران و آمریکا و حضور و نقش آفرینی ایران در منطقه با گذشته متفاوت شود و براین اساس سرمایه گذاری خود بر روی شخص ترامپ را از دست رفته میبینند.
* کشورهای مرتجع منطقه نگران حذف تفکر ترامپیسم از صحنه سیاست جهان هستند
وی تصریح کرد: به همین دلیل این کشورها نیز بیکار ننشسته اند و تحرکات زیادی چه در داخل منطقه وچه در داخل آمریکا با هزینه دلار انجام میدهند تا فضا را بیش از آنچه هست ملتهب کنند و مانع از حذف تفکر ترامپیسم از صحنه سیاست جهان شود.
دلفی عامل بعدی در التهاب خاورمیانه را عملکرد رسانهها دانست و خاطرنشان کرد: در این شرایط رسانهها نیز در دامن زدن به فضای جنگی تلاش میکنند، اما پر واضح است که چنانچه جنگی در منطقه ما رخ دهد به نفع هیچ کس نخواهد بود و تمام بازیگران اعم از منطقهای و بین المللی باید بدانند چنانچه جنگی رخ دهد متضرر خواهند شد و شعلههای این جنگ فقط گریبان ایران را نخواهد گرفت لذا به نظر میرسد عاقلانهترین تصمیم در این شرایط سوق دادن فضای منطقه به سمت کاهش تشنج و حرکت به سوی وضعیتی که مردم منطقه با صلح و دوستی کنار یکدیگر زندگی کنند.
سفیر سابق ایران در فرانسه خاطرنشان کرد: آمریکای ترامپ در طول ۴ سال اخیر ثابت کرده است که او مرد جنگ نیست هر چند مسئولان امنیتی و نظامی ایران نیز اعلام کردند با هر احتمالی ولو کوچک مقابله به مثل خواهند کرد و گر چه شروع کننده هیچ جنگی نخواهند بود، اما در برابر منافع و امنیت کشور کوتاه نخواهند آمد.