کد خبر:۹۰۵۰۵۱
دانشجو گزارش می‌دهد

حال ناخوش باغ سیب مهرشهر / وعده‌های مسئولان برای احیای باغ چه زمانی عملی می‌شود؟

مسئولان استانی البرز درباره وضعیت باغ سیب مهرشهر وعده‌های زیادی داده‌اند؛ اما وقتی از آسمان به این باغ نگاه می‌کنیم، متوجه می‌شویم که حال آن روزبه روز بدتر می‌شود.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اعظم ذوالفقاری منظری؛ * حدود ۲ سالی از کش و قوس‌های بین اداره کل میراث فرهنگی استان البرز و بنیاد مستضعفان درباره ثبت ملی باغ سیب مهرشهر می‌گذرد. مساحت آن بیش از ۳۴۰ هکتاری دارد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی در اختیار بنیاد مستضعفان قرار گرفت. در سال ۷۰ که قرار بود دانشگاه علامه به کرج منتقل شود، حدود ۸۰ هکتار از این باغ به دانشگاه علاوه فروخته شد.
 
در باغ سیب درخت انواع میوه‌ها کشت می‌شود؛ بیشتر درختان هم از گذشته گلابی بوده است. درخت گردو، آلبالو، به، گیلاس، آلو، شلیل، خرمالو و انگور هم در باغ سیب یافت می‌شود و هر ساله در فصل بهار و تابستان این میوه‌ها چیده شده و به فروش می‌رسد؛ اما از آنجا که در چهار قطعه اول باغ، درخت سیب کاشته شده و این قطعه‌ها برای مردم قابل مشاهده بوده، به باغ سیب مشهور شده است. باغ سیب زمانی ۷۰ هزار اصله درخت داشته، اما نقشه‌های هوایی نشان می‌دهد که سطح زیرکشت و سبز رنگ این باغ به شکل چشمگیری کاهش پیدا کرده است.
 

باغ سیب؛ جاذبه گردشگری محل نزاع دستگاه‌های دولتی

برخی کارشناسان معتقدند که باغ سیب با توجه به گونه‌های گیاهی که در خود جای داده، یکی از گنجینه‌های ژنتیکی گیاهی در کشور به حساب می‌آید و یک سرمایه بزرگ زیست محیطی است. از طرف دیگر این باغ را می‌توان به عنوان جاذبه‌ای گردشگری برای کرج و مهرشهر معرفی کرد.
 
بیشتر بخوانید:


 
مراحل ثبت میراث ملی این باغ در سال ۹۵ طی شد و اداره کل میراث فرهنگی استان البرز خبر آن را اعلام کرد. اما بنیاد مستضفعان به دادگاه شکایت برد که این موضوع مالکیت بنیاد مستضعفان بر باغ را زیرسوال می‌برد. مسئولان بنیاد مستضعفان در همان زمان از باغ بازدید کردند. فضل الله خدایی، مدیرعامل شرکتی بود که از سوی بنیاد مستضعفان مسئولیت داشت که باغ سیب را احیا کند.
 
گزارش فردا///// حال ناخوش باغ سیب مهرشهر / وعده‌های مسئولان برای احیای باغ کی عملی می‌شود؟
خدایی در بازدید خود از این باغ برنامه‌هایی برای توسعه آن اعلام کرده بود؛ مثلا ۲۳۵ هکتار دیگر به اراضی باغ افزوده شود. سیستم آبیاری تحت فشار، استخر ذخیره آب در آن احداث شود. او همچنین گفته بود که قصد دارد ۱۷۰ هزار نهال هم در باغ بکارد و گلخانه‌ای ۹ هکتاری برای پرورش سبزی و صیفی جات در آن احداث کند.
 

بنیاد مستضعفان مخالف ثبت ملی شدن باغ سیب

او در این بازدید همچنین ثبت میراث ملی باغ را اقدامی غیراصولی از سوی میراث فرهنگی قلمداد کرده بود. به نظر می‌رسد نگرانی بنیاد مستضعفان این بود که اختیار قطع درختان را از دست بدهد و مردم برای بودن یا نبودن درختان در محوطه باغ تصمیم گیری کنند. خدایی در این بازدید گفته بود: «اقداماتی نظیر تشخیص قطع درخت و تغییر کاربری اراضی باغی و کشاورزی بر عهده کمیسیون ماده هفت است و ارگان دیگری حق دخالت در این بخش را ندارد.»
 
گزارش فردا///// حال ناخوش باغ سیب مهرشهر / وعده‌های مسئولان برای احیای باغ چه زمانی عملی می‌شود؟
 
از تصاویر هوایی باغ اینطور به نظر می‌رسد که وعده‌های بنیاد مستضعفان پس از گذشت حدود سه سال هنوز محقق نشده است. نه اراضی باغ سیب افزوده شده و نه حتی به تعداد درختان باغ افزوده شده است. از طرف دیگر، دانشگاه علامه هم حاضر نبوده مسئولیت خود را درقبال درختان اراضی تحت مالکیت خود انجام دهد و حدودا ۳۰ سال ۸۰ هکتار خود را رها کرده است.
 

بی‌خیالی دانشگاه علامه برای اراضی تحت مالکیت خود

پس از اعتراض فعالان زیست محیطی البرز، بالاخره امسال رئیس دانشگاه علامه خبر داد که قصد دارد در این ۸۰ هکتار اردوگاه دانشجویی احداث کند. اما دانشگاه علامه برای اینکه این تصمیم کی به اجرا برسد و تا آن زمان اثری از گونه‌های گیاهی خاص این بخش از باغ خواهد ماند یا نه، پاسخی ندارد.
 
گزارش فردا///// حال ناخوش باغ سیب مهرشهر / وعده‌های مسئولان برای احیای باغ کی عملی می‌شود؟
 
معاون توسعه و مدیریت منابع این دانشگاه در تیر امسال خبر داده بود که قرار است این اردوگاه تفریحی تا پایان شهریور امسال به بهره برداری برسد، اما در آذرماه، رئیس دانشگاه در نشست خبری خود، درباره اینکه احیای این ۸۰ هکتار از باغ یا تبدیل آن به اردوگاهی دانشجویی چه زمانی انجام می‌شود، سخنی نگفت.

بسیاری از مسئولان استانی کرج از دادستانی گرفته تا شهردار و مسئولان بنیاد مستضفعان خبر از بهبود وضعیت پارک می‌دهند و اینکه آینده‌ای سبز در انتظار آن است. اما وقتی از آسمان به این باغ نگاه می‌کنیم، به نظر می‌رسد این خبر‌ها صرفا کاربردی رسانه‌ای دارند و باغ همچنان حال خوبی ندارد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۸ دی ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۳
املاکی که از خاندان منحوس پهلوی و ایادی آن بجا مانده از جمله باغ سیب مهر شهر متعلق به ملت ایران است نه هیچ ارگانی دیگر.و بنیاد مستضعفان قرار بود در اویل انقلاب آنها را مدیریت کند نه اینکه مالک تمام اموال و مستغلات باشد که از بازماندگان رژیم پهلوی بجا مانده است امیدوارم آقای فتاح اموال مردم را به خودشان بازگرداند.
0
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۵
کم چرت و پرت بنویسید. کل باغ رو کاشتن. ما رو زمین می‌بینیم. شما از هوا میگی دیده نمیشه
0
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۳ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۲:۵۲
خدا ازتون نگذره می دونید من چند ساله از این میوه ها نتونستم بخرم بخورم اینا مال مردمه کجاست اون اسلامی که ازش دم میزنید شما هیچ کدومشون نه اون دنیا رو قبول دارید و نه نمازشب می خونید و نماز واجبتون هم اگه بخونید دیگه با این اعمال قبول نیست، بازم خدا عالمه و عده ای که من گفتم خیلی ز یادن و خداشناسی خیلی کم ،خدا ازتون نگذره،اون دنیایی هم هست،کسی نتونسته با خودش چیزی ببره اون دنیا،همون پنج آیه ی اول سوره بقره برای شما کافیه اگه بهش عمل کنید
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار