رئیس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه گفت: ۱۴۰ کیلوگرم پسماند مواد سرطانزا اتیدیوم بروماید برای اولین بار در این دانشگاه امحا شد.
علی بهشتیآلآقا، رئیس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به امحای ۱۴۰ کیلوگرم پسماند اتیدیوم بروماید، گفت: اتیدیوم بروماید یکی از سرطانزاترین مواد در کره خاکی است و از بین بردن پسماندهای مربوط به آزمایشگاه بیوتکنولوژی گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی برای اولین بار در دانشگاه رازی صورت گرفته است.
بهشتیآلآقا افزود: اتیدیوم بروماید مادهای جامد به رنگ قرمز مایل به قهوهای و نسبتا محلول در آب با متاژن بسیار قوی و سمی که با تابیدن نور uv به آن، فلورسنت ساطع و در پوست انسان باعث ایجاد متاسیون و در نهایت سرطان میشود که از بین بردن این گونه مواد به سلامت محیط زیست و انسان کمک میکند.
رئیس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه بیان کرد: تفکیک پسماندهای جامد و مایع اتیدیوم بروماید به صورت مکانیزه و با رعایت اصول کاملا بهداشتی صورت گرفته که هدف از این اقدام جلوگیری از رها شدن پسماندها در محیط زیست است که موجب آلودگی خاک و آب و در نتیجه آسیب به موجودات زنده میشود.
وی با اشاره به صرف هزینه بالغ بر ۱۰۰ میلیون ریال برای از بین بردن این پسماندها، خاطرنشان کرد: در ابتدای کار، با ثبتنام در سایت سازمان محیط زیست و طی قراردادی با شرکت ره پویان صالح اصفهان که از جمله فعالیتهای این شرکت از بین بردن پسماندهای صنعتی است، در این راه گام نهادیم. در این شرکت با استفاده از دستگاههای پسماندسوز در درجه حرارت ۱۱۰۰ درجه سانتیگراد مواد به خاکستر تبدیل شدند.
وی این اقدام را نقطه شروعی برای جمعآوری و امحای پسماندهای مضر در آینده دانست و اظهار کرد: زمان سپری شده برای به اتمام رساندن این پروسه حدودا ۹ ماه بوده است.