عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه سستی در جاذبهها باعث دلزدگی زوجین نسبت به یکدیگر میشود، افزود: بهترین نگاه و صوت ما برای همسر است زمانی که زوجین شاهد کاهش این توجهات شدند مشکلات آغاز میشود و اندیشه پشیمانی و مقدمات جدایی پیش میآید.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، «غلامعلی افروز» در برنامه «بدون توقف» در خصوص دلائل دلزدگی همسران نسبت به یکدیگر گفت: علت دلزدگی این است که زوجین به تدریج شاهد سستی در جاذبهها در هیئت ظاهری، زیستی، شناختی، روانی میشوند و پس از آن دلزدگی آرام آرام بروز پیدا میکند، وقتی جاذبهها کم شد دافعههای روانی، رفتاری و جنسی غلبه میکند در واقع زمانی که جاذبهها کم شود، دافعهها بیشتر خواهد شد.
وی ادامه داد:، چون بهترین نگاه و صوت ما برای همسر است زمانی که زوجین شاهد کاهش این توجهات شدند مشکلات آغاز میشود و اندیشه پشیمانی و مقدمات جدایی پیش میآید. به همین جهت باید به هدف ازدواج برای تا آخر عمرمان فکر کنیم و همیشه در اندیشه حاکمیت آرامش و گلواژههای عاطفی در منزل باشیم، همسران جاذبههای رفتاریشان را کم نکنند و جاذبههایشان را برای یکدیگر حفظ کنند.
این استاد دانشگاه در خصوص لزوم ایجاد اطمینان در بین همسران نیز یادآور شد: حریم خصوصی بین همه وجود دارد، اما در قاموس زن و شوهر حریم خصوصی نداریم، وقتی همدل و همراز هستند دیگر حریم خصوصی وجود ندارد، نباید بگوئیم این گروه دوستانه ماست شما به گوشی من نگاه نکن، وقتی ازدواج کردیم برای همسرمان نباید رمز بگذاریم، باید طهارت نفسانی داشته باشیم، حالا اگر خانم تردید دارد باید قبل از هر چیز با همسر مطرح کند، چون تجسس در احوالات شخصی مضموم است و این امور آرامش را از بین میبرد و ممکن است به خطا برویم، اگر اعتماد از بین برود خودش بدبینی ایجاد میکند، باید اصل را بر اعتماد و پاکی بگذاریم.
افروز همچنین تأکید کرد: برای زن و شوهر همسر مقدم است، پدر باید به فرزندان هم بیاموزد که مادرت اول همسر من است و بعد مادر شما و همینطور برعکس مادر هم باید چنین رفتاری داشته باشد، در پذیرایی، در غذا خوردن و توجه پدر ارجح است، آنها باید احترام پدرو مادر نسبت به یکدیگر را ببینند و این اصول را بیاموزند، حتی مثلا در تعارف غذا باید از بچههای بزرگتر شروع کنیم و بعد بچههای کوچکتر، چون عکس آن زمینه حسادت را فراهم میآورد و حسادت بزرگترها به کوچکترها ماندگار است. این اصولی است که ما باید از زندگی حضرت علی (ع) و حضرت زهرا (س) بیاموزیم.
این کارشناس مسائل خانواده با اشاره به اینکه پنج اصل برای آرامش در زندگی زوجین وجود دارد، تصریح کرد: اصل اول، هماندیشی در خداباوری و باورهای اخلاقی است، در واقع باور مذهبی مهم است نه رفتار مذهبی، اگر باورها درست شود رفتارها هم درست میشود، تضاد در هماندیشی آغاز دعواهاست، دوم؛ طهارت نفسانی است که مطالعات علمی در این خصوص زیاد است، رابطه فراوانی طلاق با آلودگیهای جنسی ثابت شده، در همه ادیان و کشورها جایی که دختر و پسر آلودگی جنسی نداشتهاند طلاق زیر یک درصد است.
وی در ادامه عنوان کرد: سومین اصل؛ قابلیت تنپوشی روانی است، زن و شوهر همیشه باید یکدیگر را تأیید و تکریم کرده و در هر شرایطی پوشاننده عیب یکدیگر باشند، نباید کمبودها و ضعفها و راز همسرشان را به دیگران حتی دوستان نزدیک و پدر و مادر خود بگویند اگر هم مشکلی دارند باید با مشاور امین صحبت کنند، حتی بعد از طلاق هم باید همچنان رازدار یکدیگر باقی بمانند و به نیکی از یکدیگر یاد کنند و در پاسخ به دیگران و حتی فرزندان تنها بگویند ما به دلیل اختلاف سلیقه جدا شدیم، چون ما نسبت به یکدیگر رسالت اخلاقی داریم.
استاد ممتاز دانشگاه تهران در خصوص اصل چهارم نیز توضیح داد: چهارمین اصل؛ رابطه پر از مودت و رحمت تا بهشت است، مودت یعنی محبت متقابل، رحمت نیز یعنی اگر یک کدام از آنها کم گذاشت طرف مقابل کمال همسری را کم نکند، محبت در روانشناسی یعنی گذشت، ایثار، صداقت، شجاعت، عدالت، صبوری و احسان، انسان اگر محبت حقیقی داشته باشد در مقابل کاستیها صبوری میکند.
افروز در پایان نیز یادآور شد: اصل پنجم هم که مهمترین آنهاست حفظ جاذبههای ظاهریهای فکری، شناختی، رفتاری، جاذبههای نفسانی و جنسی، جاذبههای روانی و کلامی است، اگر این جاذبهها غنی شد جاذبههای جنسی مضاعف میشود، لذا حتما باید این جاذبهها را در زندگی بازشناسی کنیم.