دبیر بخش صنعت کارگروه مد ولباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در رادیو گفتگو بیان کرد: الگوسازی و طراحی صحیح پوشش و فرهنگ حجاب اسلامی باید سرفصل درسی دانشگاهها باشد و خروجی دانشگاهها در طراحیها به یاری صنعت نساجی بیاید.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، حمیدرضا نیک طبع (دبیر بخش صنعت کارگروه مد ولباس وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی) در نقد وبررسی چالشهای الگویی پوشش ولباس ایرانی اسلامی با حضور در برنامه «گفتگوی فرهنگی» رادیو گفتگو با اشاره به اینکه اساسا الگو در زمینه پوشش چگونه معرفی میشود و ما باید برای طراحی لباس اسلامی ایرانی از کجا الهام بگیریم، گفت: بررسی سابقه کهن ما و ریشه ایرانی -اسلامی میتواند بهترین الگوی طراحی برای پوشش ارائه کند، اگر از نگاه صنعت بگویم صنعت ما در پارچه وحجاب حرف اول در جهان بوده و هنوز قدمتش پابرجاست، رصد در تاریخ نیز نشان میدهد مردمان ایران زمین باحجاب بوده اند به همین نساجی در کشورما رونق داشته است.
وی با تاکید بر این موضوع که الگوها برخاسته از نیاز مردم است، تصریح کرد: ما باید الگو را از نگاه شخصیتی کشورمان چه برای مردان و چه برای خانمها انتخاب کنیم این الگو برخاسته از نیاز خود انسان است و به صنعت انتقال پیدا میکند.
حمیدرضا نیک طبع در ادامه برگزاری نمایشگاه و جشنواره مد و لباس را یکی از مصادیق امیدوارکننده در زمینه الگودهی در جامعه دانست که به بهترینهای تولید کننده حجاب وعفاف فضایی برای نمایش اثرهای فاخرشان فراهم کرده و گفت: الگوسازی از دانشگاه باید شروع شود و در نمایشگاهها الگوها ارائه شده و طراحیها برای مراسم خاص و موارد مختلف با پایه علمی و دانشگاهی انجام شود.
دبیر بخش صنعت کارگروه مد ولباس وزارت فرهنگ وارشاد ضمن انتقاد از عدم الگوی مناسب پوشش دانشگاهیان بیان کرد: دانشگاه نم یتواند یک الگوی خوبی برای جامعه ایرانی اسلامی تهیه کند، وقتی ما در جامعه حجاب آموزش میدهیم از آن سو در صنعت از طرح خالی هستیم، چادر مشکی خوانسار را توسط بسیج کشور داریم الان بسیج پای کار آمده است و کارخانهای که پانزده سال خوابیده بود راه انداخت و دومین کارخانه حجاب وعفاف در کشور است، صنعتگر ما به دلیل اینکه دانشجویی برای پوشش اسلامی تربیت نکرده است خودش دست به کارشده برای همین است که صنعت جلوتر از دانشگاه است.
وی افزود: در دانشگاهها طراحی لباس تدریس میشود و، اما سرفصل حجاب باید در دانشگاه آموزش دهند البته فقط عفاف، حجاب نیست و تنها رشتههای مرتبط با طراحی لباس نیز نباید این سرفصل را داشته باشند بلکه در همه دانشگاهها باید پوشش اسلامی را به دانشجو تدریس کنند، در فیلمهای سینمایی مان هم شخصیت اول فیلم با حجاب و عفاف نداریم اگر چادری است کسی است که قشر ضعیفتر جامعه است و در به تصویر کشیدن حجاب و فرهنگ سازی برای پوشش رسانه کم کاری کرده است.
نیک طبع با اشاره به دهمین جشنواره مد لباس فجر که پیش رو است گفت: در دورههای پیشین این جشنواره طرحها اسلیمی شیخ لطف الله مسجد امام اصفهان را به لباس به تصویر درآوردند و هنرجویان طراحی لباس با الهام از معماری مسجد شیخ لطفالله اصفهان طراحی کردند و این طراحها برای نمایش به پاریس ارسال میشود و بیست وهشت بهمن در موزه برج آزادی نیز به نمایش گذاشته میشود.
وی تصریح کرد: صنعت با استقبال هرچه تمامتر در این جشنوارهها آمده است بخش صنعت افراد خلاق را کشف میکند و با بهره گیری از خلاقیت افراد در چرخه تولید ورود میکند.
نیک طبع صنعت را بخشی از جورچین تولید و مد و لباس دانست و گفت: در چرخه فرهنگسازی حجاب و ارائه الگوی پوشش تولید کننده و مصرف کننده و طراح باید در کنار هم هماهنگ باشند ومطالبه گریهای که در جامعه شکل بگیرد بخش صنعت را فعال میکند. اگر این جورچین به درستی شکل گیرد و سردرگرم نباشد الگوهای پوششی مناسبی به جامعه ارائه میشود.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاه سکوی پرتاب برای صنعت و فرهنگ جامعه است ما امروز شاهد پرواز خلاقیت در زمینه مد و لباس نیستیم که بگوییم مردم لباس ایرانیو طراحی براساس فرهنگ ایرانی- اسلامی دارند، ما باید ذوق را دردانشگاه ایجاد کنیم، مانتو جلو باز از دانشگاه نیامده است جامعه مطالبه کرده، اساتید دانشگاه باید آموزش کامل در زمینه فرهنگ پوششی بدهند الگو باید از دل دانشگاهی بیرون بیاید که دانشجویش آموزش دیده است، دانشجویان از دل دانشگاه طرح یقه دیپلمات را طراحی کردند، صنعت پیرو خط دانشگاه است.
دبیر بخش صنعت کارگروه مد ولباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار امیدواری کرد: برای تولید چادر در کشور تسهیلاتی برای تولید کننده فراهم شود تا با فراغ و بی دغدغه بتواند به تولید پارچههای چادری متنوع بپردازد.