به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، اوایل امسال - 1399 بود که با شیوع ویروس کرونا چند کنسرت آنلاین با حمایت شهرداری تهران برگزار شد و از طریق برخی از پلتفورمها، پخش شد. در آن زمان آمار خیره کننده و باورنکردنی از میزانِ مخاطبان آن کنسرتها اعلام شد.
برگزار کنندگان آن کنسرتها در آمارهایشان ادعا میکردند که برخی از کنسرتها چند میلیون مخاطب داشتهاند. آماری که بسیاری از کارشناسان آنها را غیرواقعی دانستند. کارشناسان معتقد بودند که پلتفورها و بسترهای پخشی که در ایران هستند، هرگز ظرفیتِ پذیرش این حجم از مخاطب را در یک زمانِ مشخص ندارند.
اکنون حدود یک سال از شیوع ویروس کرونا در ایران گذشته است و کار به جایی رسیده که جشنواره موسیقی فجر هم به صورت مجازی برگزار میشود. مسئولان سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر اما برای آمار مخاطبانشان در نخستین روزِ جشنواره، اعداد نجومی ارائه نکردند.
بر اساس آمار سایتهای پخش اجراهای جشنواره، در نخستین روز جشنواره موسیقی فجر 3 هزار و 598 نفر اجراها را تماشا کردند.
اجرای گروه ایستم 736 نفر، سوییت برای قیچک و قانون و کویینتت زهی رسپینا 794 نفر، دوئت ویلا مادلنا از کشور اتریش 644 نفر، کوارتت زهی نماد 905 نفر و گروه ژاو 519 تماشاگر داشتند.
این آمار و اعداد با توجه به محتوای موسیقیِ هر کدام از گروهها به واقعیت بسیار نزدیک است. حال باید دید در روزهای آینده به تعداد مخاطبان جشنواره اضافه میشود یا اینکه هر اجرا به همین تعداد مخاطب محدود میشود.
اجراهای سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر تا چهارم اسفندماه به صورت مجازی پخش میشوند.