به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه در ادامه سفر به استان کهگیلویه و بویراحمد، از کارخانه قند یاسوج که در پی واگذاریهای غیر اصولی تعطیل شده بود، بازدید کرد و با چند نفر از نمایندگان کارگران این کارخانه که مدت ۵ سال از تعطیلی آن میگذرد، گفتگو کرد.
رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه کارخانه قند یاسوج با وسعت ۴۲ هکتار به عنوان یک مرکز تولیدی بزرگ در کشور نباید تعطیل میشد، اظهار داشت: گذشت ۵ سال از تعطیلی این کارخانه و راه اندازی نشدن مجدد آن، به هیچ عنوان قابل توجیه نیست.
آیت الله رئیسی ادامه داد: با همکاری مسئولان محلی و دادگستری، معامله واگذاری کارخانه قند یاسوج ابطال و کارخانه از شخصی که با ثمن بخس آن را دریافت کرده بود، پس گرفته شده و پلمب کارخانه نیز شکسته شد.
لازم به ذکر است، کارخانه قند یاسوج در سال ۴۶ با دریافت ۱۵ هزار تن چغندر از کشاورزان استان فعالیت خود را آغاز کرد. این کارخانه در سال ۱۳۶۹ به علت کم کاری، توقف تولید، زیانده بودن و بی توجهی به مطالبات چغندرکاران و کارگران، کارخانه تعطیل شد.
با شروع مشکلات کارخانه قند و با وجود مخالفت کارشناسان، تصمیم به واگذاری کارخانه به بخش خصوصی شد. البته بار اول خصوصی سازی منجر به شکست شد؛ اما برای دوم، دولت به دلیل بدهی بالایی که به بانکها داشت، سهام و دارایی خود را به بانک تجارت واگذار کرد.
وضعیت کارخانه قند یاسوج و فرایندهای پیچیده و نامعلوم آن ادامه داشت، بررسیهای بیشتر دادستان مرکز کهگیلویه و بویراحمد منجر به صدور کیفرخواست برای هفت متهم پرونده کارخانه قند یاسوج و همچنین درخواست استرداد این واحد صنعتی به سهامدار سابق (بانک تجارت) شد.
کارگران کارخانه قند یاسوج با ارسال نامهای به رئیس قوه قضائیه، خواستار رسیدگی و شفاف سازی و صدور رای قطعی پرونده مذکور شدند. با صدور رای ابطال کارخانه، مردم استان امید دارند که با واگذاری کارخانه به شخص با تجربه، دوباره تولید در استان شکل بگیرد. پس از صدور رای نهایی ابطال واگذاری غیرقانونی، کارخانه قند از اختیار سرمایه گذاری قبلی گرفته شد و به مالک اصلی آن بانک تجارت عودت داده شد.