فاطمه غلامی، مسئول واحد خواهران اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پیرامون فعالیت های اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در دوران کرونا گفت: جنبش دانشجویی یکی از تاثیرگذارترین حرکت ها در تحولات سیاسی و اجتماعی ایران است که به بهبود و پیشرفت در ابعاد مختلف سیاسی و اجتماعی و فرهنگی منجر میشود. با وجود پیش آمدن شرایط کرونا بخش های مختلفی از جامعه ما تحت تاثیر کرونا قرار گرفت و بسیاری از فعالیتها دیگر به شکل جمعی صورت نگرفت که فعالیت های دانشجویی هم از این قاعده مستثنی نبود.
وی افزود: اگرچه بیشتر فعالیتها به صورت مجازی و بدون حضور فیزیکی در دانشگاهها موجب شد تا فضای گرم جنبش دانشجویی به سردی برود؛ اما این فضا باعث تعطیلی فعالیتها نشده؛ بلکه تهدید را به فرصت تبدیل کرد و موجب شد تا کارها را در یک فضای دیگر و به شکل متفاوت تری انجام شود. رسالت جنبش دانشجویی آگاهی بخشی به جامعه و یا به تعبیر شهید بهشتی موذن جامعه بودن است. در این راستا تشکل دانشجویی ما رسالت خود را باتوجه به نیاز کشور ادامه داد و درهمان اوایل کرونا براساس توصیه رهبر معظم انقلاب مبنی بر کمکهای همدلانه اقدام به تهیه اقلام بهداشتی و هم چنین تهیه بستههای معیشتی برای خانوادههای که در شرایط کرونا با مشکل اقتصادی روبه رو شده بودند کرد و مشابه همین کار در دفاتر استانی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان اتفاق افتاد.
آموزش مجازی و ارتباط زنده مجازی با دانشجویان از دستاوردهای دوران کرونا بود
غلامی ادامه داد: آموزش مجازی در حوزههای مختلف بعد از حاکم شدن شرایط کرونا در دستور کار اتحادیه جامعه اسلامی قرار گرفت و به خوبی اجرا و با استقبال دانشجویان مواجه شد. همینطور مطالبهگری که جزو لاینفک بدنه دانشجویی است، با ارائه نامه، بیانیه و حتی دعوت از مسئولین در حوزه های مختلف در قالب لایوهای اینستاگرام ویا بسترهایی مثل فضای اسکای روم انجام شد. در اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان از همان ابتدای تاسیس خواهران و برادران کنار هم در راستای اهداف انقلاب اسلامی گام برداشته و در تمامی فعالیتها خواهران هم حضور فعال داشته اند؛ علاوه براین در حوزه آموزشهای لازم مخصوصا با توجه به تاکیدات رهبری مبنی بر کار در حوزه زن و خانواده فعالیتهایی مثل برگزاری دورههای آموزشی حوزه زن و خانواده با همکاری بنیاد ملی خانواده به صورت مجازی که با استقبال خوبی از طرف دانشجویان روبه رو شد.
پیگیری مطالبات زنان سرپرست خانوار از مجلس
مسئول واحد خواهران اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان، گفت: پرداختن به مسائل مهمی مثل هویت یابی دختران در قالب نشست با نمایندگان مجلس و در بحث مطالبه گری؛ پیگیری وضعیت زنان سرپرست خانوار در قالب نشست با حضور زنان سرپرست خانوار و رییس فراکسیون زنان مجلس، پیگیری وضعیت این قشر از جامعه با ارائه نامه به شهرداری تهران برای اجرای دوباره برخی طرحهای موفق در حوزه ی اشتغالزایی وکارافرینی زنان سرپرست خانوار و همچنین ارسال نامه به معاونت زنان ریاست جمهوری در خصوص چرایی اجرا نشدن بند ت ماده هشتاد قانون توسعه ششم که مربوط به اوضاع زنان سرپرست خانوار است من جمله فعالیتهای تخصصی در بخش بانوان محسوب میشود.
نشست های مجازی انتخابات تحلیلی واقعی از دغدغههای دانشجویی به ما میدهد
وی تصریح کرد: اکنون که شرایط ویروس کرونا همچنان بر فضای دنیاحاکم است، جامعه اسلامی دانشجویان فعالتر از دیروز به فعالیتهای خود ادامه میدهد. به ویژه که سال آینده انتخابات ریاست جمهوری را در پیش داریم و جنبش دانشجویی به عنوان یک جنبش تاثیرگذار در مشارکتهای سیاسی و اجتماعی و در راستای نقش روشنگری نشستهای مختلف با شخصیتهای سیاسی و فرهنگی برگزار میکنند. وقتی تشکل دانشجویی با شخصیت سیاسی در فضای مجازی برنامه زنده با حضور دانشجویان گفتگو برگزار میکند، یعنی میزان مشارکتی که آنجا رقم میخورد به ما تحلیل واقعیتری میدهد که جنبش دانشجویی هنوز زنده است در فضای دیگری در حال رشد است که نتیجه آن را در سالهای آینده خواهیم دید.