آخرین اخبار:
کد خبر:۹۱۹۱۹۳
یادداشت دانشجویی |

هویت‌زدایی با موسیقی

در واقع تیم ساسان حیدری یافته با استفاده از ترکیب موسیقایی و جاذبه‌های جنسی، مخاطبان نوجوان و جوان این مرز و بوم را هدف قرار داده و در تلاش است تا با تولیدات خود، روح ایمان و غیرت ملی جامعه را تضعیف نماید.

هویت‌زدایی با موسیقی

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محسن رضایی؛ در مورد بازتاب یافتن نماهنگ ساسان حیدری یافته (ساسی مانکن) در فضای مجازی، خصوصا فضای اینستاگرام که بیشتر در اختیار نوجوانان و جوانان ایرانی قرار دارد، نکاتی قابل تامل است. احتمالا در اولین گام از خود خواهیم پرسید علت بازتاب یافتن وسیع این نماهنگ چیست؟

چه تفاوتی میان این خواننده با خوانندگان دیگر وجود دارد؟ صدای متفاوت، ریتم، نوآوری، فضا سازی‌های رسانه‌ا‌ی، موضوعات مخاطب‌پسند و مواردی از این دست، چه عامل یا عواملی باعث پخش سریع کار‌های این خواننده در چند سال اخیر شده‌اند؟ چه کمبود‌هایی در زمینه موسیقی در کشور وجود دارد یا در چه زمینه‌هایی غفلت و کم کاری صورت گرفته که محتوا‌های بی مایه و موسیقی‌های مبتذل در حال رواج یافتن‌اند؟

آنچه که مسلم است آن است که ابتذال و بی‌اخلاقی در هر سطحی که باشد، مورد نکوهش جوامع انسانی قرار دارد و اساسا سرشت و ذات پاک بشر مخالف بی‌بند و باری‌ست. یکی از علل بازتاب یافتن محصولات ساسان حیدری یافته، دست گذاشتن وی بر روی نقاط حساس جامعه ایرانی، مخصوصا نسل جوان می‌باشد. جامعه‌ای که به واسطه فرهنگ غنی و پاک خویش، همچنین باور‌های دینی مردم، از بی‌بند و باری و بی‌عفتی به دور مانده.

در واقع تیم ساسان حیدری یافته با استفاده از ترکیب موسیقایی و جاذبه‌های جنسی، مخاطبان نوجوان و جوان این مرز و بوم را هدف قرار داده و در تلاش است تا با تولیدات خود، روح ایمان و غیرت ملی جامعه را تضعیف نماید. این مسئله در کار اخیر این خواننده بی‌اخلاق به وضوح نمایان بوده. یعنی تولید نماهنگی که نماد و سبمل فحشای کشور ایالات‌متحده در آن حضوره یافته است. ایالات متحده امریکا غیر از تلاش برای صدور دموکراسی به منظور سرنگونی دولت‌ها، فحشا و هرزگی‌های موجود در فرهنگ خودش را برای تضعیف فرهنگ کشور‌های دیگر نیز صادر می‌کند.

فرهنگ ایرانی با فرهنگ امریکایی کاملا جدا از یکدیگراند. در فرهنگ امریکایی صنعت هرزه‌نگاری صنعتی رایج، پر درآمد و پرمخاطب است. طبق تحقیقات بین‌المللی که از سال ۱۹۹۸ تا سال ۲۰۱۴ میلادی صورت گرفته، ۴۰ درصد از امریکایی‌ها در طی این سال‌ها از طریق روابط نامشروع متولد شده‌اند، یعنی حدود نیمی از جمعیت متولد شده در امریکا حرام زاده‌اند! این مسئله اوج شیوع فساد اخلاقی را در جامعه امریکا نشان می‌دهد. اما در فرهنگ ایرانی حلال‌زادگی افتخار فرزندان ایرانی است. حلال‌زاده بودن نماد فرهنگ ایرانیان می‌باشد.

غیرت و نجابت ایرانی‌ها جزئی از هویت ایرانیان در طول تاریخ بوده است. به همین منظور دور از ذهن نیست که مجموعه اتفاقات مسئله‌دار را که در سال‌های اخیر صورت گرفته، خصوصا تولیدات اخیر ساسان حیدری یافته را در جهت هویت‌زدایی از جامعه ایرانی بدانیم. وقتی فرهنگ و هویت جامعه‌ای تضعیف گردید، آن جامعه از درون متلاشی خواهد شد. ماجرای تاریخی اندلس در این زمینه یک واقعیت بسیار عبرت‌آموز برای جوامع اسلامی می‌باشد. چه اتفاقاتی برای جامعه مسلمان اندلس رخ داد که دچار پوچی فرهنگی شدند و در نهایت از میان رفتند؟

شهید مطهری (ره) در این رابطه می‌فرمایند: " تاریخ بشر نشان می‌دهد که هرگاه قدرت‌های حاکم می‌خواهند جامعه‌ای را تحت سلطه‌ی خود درآورده و آن را استثمار نمایند، تلاش می‌کنند تا روح جامعه را فاسد گردانند و برای این منظور تسهیلات شهوت‌رانی را برای مردم مهیا می‌کنند و آن‌ها را به شهوت‌رانی ترغیب می‌نمایند. نمونه‌ی عبرت‌انگیز از این شیوه‌ی کثیف، فاجعه‌ای بود که در اسپانیای مسلمان برای مسلمانان رخ داد.

مسیحیان برای خارج کردن اسپانیا از چنگ مسلمانان، از راه فاسد کردن روحیه و اخلاق جوانان مسلمان وارد عمل شدند. تا آنجا که توانستند وسایل لهو و لعب و شهوت‌رانی را به سهولت در اختیار مسلمانان قرار دادند و در این کار تا آنجا پیش رفتند که حتی سرداران و مقامات دولتی را نیز فریفته و آلوده ساختند و به این ترتیب توانستند عزم، اراده، نیرو، شجاعت، ایمان و پاکی روح مسلمین را از میان بردارند و آن‌ها را به آدم‌هایی زبون، ضعیف، شهوت‌ران، شراب‌خوار و زن‌باره مبدل کنند و پر واضح است که غلبه و پیروزی بر چنین مردمی کار دشواری نیست.

 

محسن رضایی - کارشناسی ارشد و پژوهشگر روابط بین‌الملل

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار