کد خبر:۹۲۰۱۶۸
در سلسله نشست‌های مدیران شهری تراز انقلاب اسلامی؛

چمران: همزمانی انتخابات ریاست جمهوری با شورا‌های شهر به شورا‌ها آسیب زده است/ خانی: ضرورت اصلاح نگاه اقتصادی مدیریت شهری با کمک دانشگاهیان

اولین نشست از سلسله نشست‌های مدیران شهری تراز انقلاب اسلامی به همت هسته مطالعات شهری دانشگاه امام صادق (ع) و با همکاری شورای عالی استان‌ها در دانشگاه امام صادق (ع) برگزار شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهدی چمران، رئیس سابق شورای شهر تهران در اولین نشست از سلسله نشست‌های مدیران شهری تراز انقلاب اسلامی که به همت هسته مطالعات شهری دانشگاه امام صادق (ع) و با همکاری شورای عالی استان‌ها در دانشگاه امام صادق ع برگزارشد، گفت: برگزاری همزمان انتخابات ریاست جمهوری و شورا‌های اسلامی شهر و روستا‌ها به شورا‌ها آسیب زد، چون انتخابات شورا‌ها تخصصی است و نباید خیلی سیاسی باشد، اما انتخابات ریاست جمهوری کاملا سیاسی است.

 

همزمانی انتخابات ریاست جمهوری با شورا‌های شهر به شورا‌ها آسیب زده است

وی با بیان اینکه سیاسی بودن انتخابات ریاست جمهوری روی انتخابات شورا‌ها سایه می‌اندازد و باعث می‌شود که انتخابات شورا‌ها هم سیاسی شود و در نتیجه شورا‌ها از مسائل تخصصی خود فاصله بگیرند، افزود: بنده نمی‌گویم که شورا‌ها درک سیاسی نداشته باشند، ولی مسائل شورا‌ها مانند مسائل حوزه پزشکی، تخصصی است و اگر بخواهیم در این حوزه سیاسی کاری کنیم نه تنها به جایی نمی‌رسیم؛ بلکه منحرف هم می‌شویم.

چمران با اشاره به اینکه مدیریت شهری درکنار طراحی شهری است که معنای واقعی خواهد یافت، تاکید کرد: علی رغم وظایف گسترده‌ای که در قوانین بالادستی برای شورا‌ها درامور شهری شده، تفسیر‌های مضیّق اختیارات آن‌ها منجر به تبدیل شورا‌های شهر به شورای شهرداری شده است.

رئیس ادوار شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: در جریان تدوین قانون اساسی نیز رویکرد مدیریت محلی دربنیان گذاران انقلاب غالب بوده است و خود امام (ره) از پیشگامان سپردن امور به مردم بوده اند و حتی قبل از تصویب قانون اساسی کشور، ایشان مورخ ۹ اردیبهشت ۱۳۵۸، درنامه‌ای خطاب به شورای انقلاب بر لزوم تدوین آیین نامه اجرایی شورا‌ها جهت اداره امور محلی تاکید کرده بودند.

ضرورت اصلاح نگاه اقتصادی مدیریت شهری با کمک دانشگاهیان

همچنین، علی خانی، نماینده مردم شاهرود در مجلس شورای اسلامی نیز در سخنان خود گفت: ماهیت انتخابات شورا‌ها تخصّصی و فنّی است و همزمانی آن با انتخابات ریاست جمهوری، انتخابات شورا‌ها را تحت الشعاع قرار می‌دهد.

وی ضمن تاکید بر اینکه شهر‌ها باید محلی برای آرامش مردم باشند، به نقد معضلات شهر‌های کشور ازجمله بلند مرتبه سازی‌های بی قاعده پرداخت.

خانی در نقدی دیگر با اشاره به خلا‌های قانونی موجود در تایید صلاحیت کاندیدا‌های شورای شهر در ابعاد تخصّصی افزود: برای شورای شهر نیز یک سری معیار‌های عمومی، مدّ نظر قرارگرفته شده که کاندیدا‌های شورای شهر را از تخصص گرایی دور نموده است.

شهردار اسبق منطقه ۱۱ شهرتهران، ضمن نکوهش نگاه اقتصادی درمدیریت شهری، اصلاح این رویه را نیازمند الگودهی‌های علمی واجرایی دقیق توسّط دانشگاهیان، مدیران و مجلس برشمرد.

لطیفی رئیس دانشکده معارف اسلامی و مدیریت دانشگاه امام صادق ع نیز در سخنانی به اهمیت مدیریت شهری و محوریت مسجد در ساخت شهر اسلامی اشاره کرد و گفت: با فقدان فضای فیزیکی مناسب در شهر‌های مدرن، تاملات و آرایه‌های انسانی رنگ می‌بازند. پس نیاز است که طرحی نو درعرصه مدیریت شهری دراندازیم تا نرم افزار و مغزافزار، این موضوع درعلوم انسانی جای دارد.

وی گفت: دانشکده معارف اسلامی و مدیریت دانشگاه امام صادق (ع) درحال بنیان گذاری ماژول و گرایش مدیریت شهری است که درابعاد مختلف به تربیت نسل جدیدی دراین حوزه همت بگمارد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار