کد خبر:۹۲۱۰۹۸
آخر هفته با استان‌ها|

هفته پایانی اسفندماه دانشجویان چگونه گذشت؟ / از کمک به محرومان تا رسیدگی به مقوله ایجاد مناطق آزاد

دانشجویان در هفته پایانی اسفندماه ضمن حمایت از نیازمندان و محرومان، به مطالبه‌گری از مسئولان برای حل مسائل، مشکلات و دغدغه‌های مردم پرداختند.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، چهارمین هفته اسفندماه هم گذشت و با اینکه روز‌های پایانی سال ۱۳۹۹ در حال سپری شدن است، مطالبه‌گری‌های دانشجویان در عرصه‌های مختلف همچنان ادامه داشته و فعالیت‌های جهادی آنان برای حمایت از نیازمندان مناطق محروم و خدمت به بیماران کرونایی در بیمارستان‌ها تمامی ندارد.


طبق روال گذشته، دانشجویان در این هفته با جمع‌آوری کمک‌های نقدی و غیرنقدی اقدام به تهیه بسته‌های معیشتی، غذایی و... برای حمایت از نیازمندان و محرومان کردند. در این راستا، بسیج دانشجویی استان فارس پنجمین مرحله کمک‌های مومنانه خود را برگزار و در قالب این طرح، ۲۱ هزار بسته معیشتی را بین اقشار آسیب‌دیده توزیع کرد. گروه جهادی بسیج دانشجویی دانشکده مهندسی دانشگاه شهید چمران اهواز هم از محل کمک‌های مومنانه به تهیه بسته‌های غذایی و توزیع آن بین نیازمندان پرداخت.

 

//هفته پایانی اسفندماه دانشجویان چگونه گذشت؟ / از کمک به محرومان تا رسیدگی به مقوله ایجاد مناطق آزاد


گروه جهادی دانشجویی دانشگاه فرهنگیان شیخ مرتضی انصاری دزفول هم به منظور حمایت از زلزله‌زدگان سی سخت اقدام به برگزاری طرح «دستی برآوریم» کرده و از این طریق، کمک‌های نقدی دانشجویان و خیّرین جهت خرید لوازم گرمایشی برای زلزله‌زدگان را جمع‌آوری کرده است. جمعی از دانشجویان و اساتید رشته دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی همدان هم با برگزاری اردوی جهادی با عنوان «تبسم» به مردم مناطق کم‌برخوردار و محروم حاشیه شهر همدان خدمات رسانی کردند.


بیشتر بخوانید:





با اینکه به دلیل شیوع گسترده ویروس کرونا، کلاس‌های آموزشی دانشگاه‌ها به صورت حضوری برگزار نمی‌شوند و نیازی به اسکان دانشجویان در خوابگاه‌های دانشجویی نیست، برخی دانشجویان تحصیلات تکمیلی و دانشجویان کارورزی و رزیدنت‌های بیمارستان‌ها هنوز هم در خوابگاه‌ها ساکن هستند؛ به منظور جلوگیری از ابتلای این دانشجویان، وزارت بهداشت با همکاری دانشگاه‌ها تدابیری برای تست سریع کرونا و واکسینه شدن دانشجویان (بخصوص دانشجویان کارورزی و رزیدنت‌ها و...) اندیشیده و در پی آن، تست غربالگری و واکسیناسیون دانشجویان آغاز شده است.

 

//هفته پایانی اسفندماه دانشجویان چگونه گذشت؟ / از کمک به محرومان تا رسیدگی به مقوله ایجاد مناطق آزاد


در این راستا، تمامی دانشجویان کارورزی پزشکی دانشگاه جندی شاپور اهواز با همکاری دانشکده پزشکی و ریاست این دانشگاه با دریافت واکسن روسی اسپوتنیک، واکسینه شدند. در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج هم از تمامی دانشجویان ساکن خوابگاه سمیه، تست غربالگری تشخیص سریع کرونا گرفته شده پاسخ تست نشان دهنده عدم ابتلای دانشجویان ساکن در این خوابگاه به کرونا بوده است. طبق اعلام مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه استان سمنان، دور اول واکسیناسیون کرونای تکنسین‌های فوریت‌های پزشکی این دانشگاه هم آغاز شده و در حال انجام است.


بیشتر بخوانید:





جدای از آن، دانشجویان در این هفته به مطالبه‌گری از مسئولان استانی و کشوری هم پرداختند و خواستار رسیدگی به مسئله ایجاد و تاسیس منطقه آزاد در استان مازندران و قصر شیرین شدند.

 

در این راستا، بسیج دانشجویی استان مازندران در نامه‌ای خطاب به مجمع نمایندگان مجلس استان مازندران نوشت: جلسه‌ای پیرامون رسیدگی به وضعیت منطقه آزاد شدن مازندران با حضور کارشناسان مربوطه برگزار کنید. دانشجویان بسیجی استان کرمانشاه هم از ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام درخواست کردند که نسبت به مقوله تاسیس منطقه آزاد قصر شیرین مطابق قوانین و اسناد بالادستی، حساسیت به خرج دهند.

 

//هفته پایانی اسفندماه دانشجویان چگونه گذشت؟ / از کمک به محرومان تا رسیدگی به مقوله ایجاد مناطق آزاد


در ادامه این مطالبه‌گری‌ها، دانشجویان دانشگاه صنعتی بیرجند به مخالفت با الحاق این مرکز آموزشی پرداختند و از بی‌توجهی وزارت علوم به مطالبات دانشجویان و مسئولان خراسان جنوبی در اجرای طرح آمایش آموزش عالی گلایه کردند و ضمن برگزاری تجمعی، خواستار لغو این طرح شدند.

 

//هفته پایانی اسفندماه دانشجویان چگونه گذشت؟ / از کمک به محرومان تا رسیدگی به مقوله ایجاد مناطق آزاد


ناگفته نماند، در هفته‌ای که گذشت، چند تن از مدیران دانشگاهی و مسئولان استانی هم بازداشت شدند که از جمله آن می‌توان به دستگیری چند مدیر دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی به جرم اختلاس و تضییع اموال عمومی اشاره کرد؛ طبق گفته‌های سرپرست بازرسی کل آذربایجان غربی، ارزش ریالی این اختلاس و تضییع اموال نزدیک به ۱۰۰ میلیارد ریال بوده است.


بیشتر بخوانید:





جدای از همه این موضوعات، در هفته پایانی اسفندماه مسئله کولبری و سختی کار کولبران برای بار دیگر مطرح شد و پیرو آن، به آسیب شناسی این موضوع پرداختیم. بررسی‌ها نشان می‌دهد که شرایط بد اقتصادی و آمار بالای بیکاری در استان‌های غربی کشور، مرزنشینان را مجبور به کولبری کرده و آنان ناچارند برای گذران معیشت به اینکار سخت و طاقت فرسا تن دهند و نباید کولبران را قاچاقچی نامید.


حرف از شرایط بد اقتصادی به میان آمد و خالی از لطف نیست به این موضوع اشاره کنیم که کارگران کشت و صنعت نیشکر هفت تپه هنوز هم دو ماه حقوق معوق دارند و کارفرمای شرکت، حقوق‌های بهمن و اسفند و حق بیمه‌های آبان، آذر و دی آنان را پرداخت نکرده و در هفته‌ای که گذشت، باز هم برای چندمین بار کارگران این مجموعه خواستار خلع ید بخش خصوصی از هفت تپه شدند.

 

//هفته پایانی اسفندماه دانشجویان چگونه گذشت؟ / از کمک به محرومان تا رسیدگی به مقوله ایجاد مناطق آزاد


موضوع دیگری که در هفته پایانی اسفندماه مطرح شد، لزوم حمایت از شرکت ایحاگستر شمال برای رونق دوباره خط تولید آن بود. ناگفته نماند که تعطیلی کارخانجات، موضوع جدیدی نیست و سال هاست که بی توجهی دولت و عدم همراهی بانک‌ها با مجموعه‌های تولیدی، به این مسئله دامن زده است؛ در جریان ایحاگستر هم شاهد بودیم که این شرکت به دلیل دریافت تسهیلات بانکی، از سوی بانک ملی تعطیل شده و تجهیزات سنگین و گران قیمت آن، چند سالی است که خاک می‌خورد و مستهلک می‌شود، اما اگر حمایت‌های لازم برای بازگرداندن این مجموعه به چرخه تولید صورت گیرد، بسیاری از مشکلات ایحاگستر حل می‌شود.

بیشتر بخوانید:





مسئله دیگری که در آخرین هفته اسفندماه به آن پرداختیم، مهاجرت جمعیت روستایی هرمزگان به شهر‌ها بود. بی آبی، علت اصلی این مهاجرت‌ها است و سال‌هاست که این پدیده گریبان‌گیر روستا‌های هرمزگان شده و آن‌ها را به سمت شهرنشینی و ترک زادگاهشان سوق می‌دهد که چاره آن، ورود به موقع مسئولان به مشکلات روستا‌های این استان و حل مسئله بی آبی این مناطق است.

 

//هفته پایانی اسفندماه دانشجویان چگونه گذشت؟ / از کمک به محرومان تا رسیدگی به مقوله ایجاد مناطق آزاد


در استان همدان هم، مشکلات زیست محیطی ناشی از آلاینده‌های شهرک صنعتی بهاران بیشتر از دو سال است که سلامتی ساکنین بهار را به خطر انداخته و با وجود پیگیری ها، این مشکلات همچنان باقی است و مردم چشم انتظار ورود مسئولان مربوطه به این مسئله و حل آن هستند.

بیشتر بخوانید:





سفر‌های استانی حجت‌الاسلام رئیسی، رئیس قوه قضائیه به مازندران و آذربایجان غربی طی روز‌های گذشته باعث به جریان افتادن برخی پرونده‌ها و حتی برخورد با دانه درشت‌های فساد شده است. شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران با نام مستعار چوکا، طی سال‌های گذشته وارد چرخه واگذاری به بخش خصوصی شده و همین مسئله باعث شکل گیری اعتراضات کارگری در این مجموعه شده چرا که واگذاری چوکا به نفع شرکت نبوده و باعث زمین خوردن، نابودی و بیکار شدن برخی از کارگران آن شده است. اما حالا قوه قضائیه صدای کارگران این شرکت را شنیده و به این جریان ورود کرده و رئیسی هم در سفر استانی خود به مازندران (۲۵ اسفندماه) دستور صریح برای راه اندازی شایسه چوکا را داده است.

 

//هفته پایانی اسفندماه دانشجویان چگونه گذشت؟ / از کمک به محرومان تا رسیدگی به مقوله ایجاد مناطق آزاد


یکی دیگر از پرونده‌هایی که قوه قضائیه به آن ورود داشته، واگذاری اراضی چند هزار هکتاری مازندران به یک شخص در منطقه آق مشهد بوده که رئیس قوه قضائیه در سفر اخیر خود در این باره اظهار کرد: اصل مالکیت واقف جنگل‌های آق مشهد مورد تردید جدی است و در بررسی‌های متعدد کارشناسی، تاکنون مالکیت واقف و بالتبع موقوفه بودن این جنگل‌ها برای ما اثبات نشده است.


جدای از آن، سفر رئیس دستگاه قضا به استان آذربایجان غربی و بازدید از مجتمع فولاد ارومیه موج امیدی را در دل مردم استان ایجاد کرده و کارگران این واحد صنعتی امیدوارند هرچه زودتر این کارخانه احیا شود تا دوباره به سرکار خود برگردند که امیدواریم هر چه سریعتر این مهم محقق شود.

بیشتر بخوانید:



 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار