به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرزانه فراهانی_ پیشرفت و توسعه سایر جوامع در گرو داشتن شهروندانی شاد و بانشاط است که بتوانند با خیالی آسوده و دغدغهای کمتر به انجام مسئولیتهای خود بپردازند و از طرف دیگر شادی و نشاط شهروندان موجب بالا رفتن نشاط اجتماعی میشود و دستاوردهای فوق العادهای را برای جوامع به دنبال دارد.
مقوله نشاط اجتماعی منجر به افزایش اعتماد عمومی مردم به یکدیگر و به مسئولان خواهد شد و شکل گیری تعاملات سازنده و مفید هم از دیگر فاکتورهای مهم تحقق و ارتقاء نشاط اجتماعی به شمار میرود.
یکی از شاخصههای زندگی مطلوب و ایدهآل افراد در جامعه شاد بودن است و به هر اندازه که یک کشور مردم با نشاطتری داشته باشند، بدون تردید احساس رفاه و آسایش بیشتری را درک میکنند.
در جامعهای که افراد از نشاط کافی برخوردار باشند، اغلب افراد نگرشی خوشبینانه دارند و نسبت به زندگی و مسائل آن، خوشبینتر و امیدوارتر هستند.
افراد در جامعه وقتی نشاط اجتماعی را لمس میکنند که از یک طرف شاخصهای معیشتی و رفاهی و شاخصهای فرهنگی، علمی و سیاسی در آن جامعه موجود باشد و از طرف دیگر این شاخصها در سطح و اندازه مطلوب و مورد قبول عموم افراد باشد.
فراهم کردن فضا و محیطی برای شکوفا کردن استعداد افراد مختلف نیز از دیگر مولفههایی است که منجر به افزایش میزان نشاط اجتماعی میشود.
انتخابات و اتفاقاتی این چنینی هم موجب افزایش تکاپو و نشاط اجتماعی میشود و البته این امر به شرط پرهیز مسئولان از تخریب دیگر رقبای سیاسی محقق خواهد شد.
امان الله قرائی مقدم جامعه شناس در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: نشاط اجتماعی دستاورد فراهم کردن شرایط نرمال برای زندگی عموم مردم و تامین فاکتورهای متوسط یک زندگی ایدهآل محسوب میشود.
وی تصریح کرد: در حال حاضر که به زمان انتخابات پیش رو نزدیک و نزدیکتر میشویم نشاط اجتماعی خاصی در میان برخی از مردم در حال شکل گیری است و این مسئولان هستند که میتوانند با مدیریت رفتار خود نشاط اجتماعی را افزایش و یا کاهش بدهند.
این جامعه شناس در ادامه اضافه کرد: مسئولان باید در تمام بخشهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سایر بخشها از تخریب یکدیگر خودداری کنند و فراموش نکنند که در غیر این صورت ضمن هدف گرفتن اعتماد مردم به نظام انقلاب اسلامی، نشاط اجتماعی را نشانه گرفتهاند.
قرائی مقدم خاطرنشان کرد: مسئولان شاغل در دستگاههایی چون قوه مجریه و قوه مقننه در برخی موارد با شایعه پراکنی و تخریب طرف سیاسی مقابل خود، سعی در خوب جلوه دادن خویش میکنند و به صراحت میتوان گفت که چنین رفتارهایی در قوه قضائیه در کمترین موارد هم به چشم نمیخورد.
وی تاکید کرد: شرایط معیشتی فعلی که در جامعه حاکم است و فشارهای روانی و اجتماعی مختلفی که مردم آن را به دلیل نابسامانی اقتصاد کشور متحمل شدهاند، به اندازه کافی میزان نشاط اجتماعی را کاهش داده است و امیدواریم که مسئولان با رفتار نسنجیده شرایط فوق و حس بدبینی برخی از مردم را تشدید نکنند.
این جامعه شناس تاکید کرد: کمبود نشاط اجتماعی در جامعه منجر به ایجاد حس ناامنی در میان مردم خواهد شد و رقبای سیاسی نباید با شایعه پراکنی و ایجاد حس بدبینی به این حس منفی دامن بزنند.
قرائی مقدم با اشاره به افزایش و گسترش شایعه پراکنی در دوران فعلی توسط دشمنان خارجی و داخلی کشور تصریح کرد: توطئه دشمنان خارجی برای ایجاد حس بدبینی مردم نسبت به نظام و حاکمیت، باید با هوشیاری و تدبیر به هنگام مسئولان خنثی شود.
وی همچنین یادآور شد: عدم مدیریت رفتارهای اجتماعی و هیجانهای زودگذر در افراد و به ویژه در میان مسئولان و متولیان دستگاههای اجرایی دولتی، نه تنها باعث کاهش نشاط اجتماعی میشود بلکه کل نظام انقلاب اسلامی و حاکمیت فعلی را زیر سوال خواهد برد.
این جامعه شناس اضافه کرد: تخریب دروغین و شایعه پراکنی بر علیه مسئولان در هر جایگاهی به مفهوم تخریب نظام است و اثرات مخرب و جبران ناپذیری را به جای خواهد گذاشت.
قرائی مقدم تصریح کرد: خوشبختانه سطح خودآگاهی عموم مردم و به ویژه خودآگاهی جوانان در جامعه امروز افزایش پیدا کرده است و مسئولان نباید فراموش کنند که اخبار منفی و دگر تخریبی آنها منجر به کاهش شور انتخاباتی و در نهایت به کاهش میزان نشاط اجتماعی میانجامد.
وی اضافه کرد: بدبختی جوامع جهان سوم این است که مسئولان در برخی از موارد به جای آنکه نفع کلی جامعه را در نظر بگیرند، نفع فردی خود را لحاظ میکنند و مدیریت ادراکی از حساسیت شرایط ندارند.
به عقیده جامعه شناسان بین سطح نشاط اجتماعی و احساس امنیت و آرامش مردم، رابطه مستقیمی وجود دارد و این مسئولان هستند که باید حافظ سرمایه ارزشمند امنیت مردم باشند.