سید علیرضا آل داود در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به اینکه ولنگاری که امروز در فضای مجازی دیده میشود حاصل نفوذ است، افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها در خصوص اهمیت فضای مجازی در جلسات خصوصی و عمومی صحبت کرده اند و نکته مهم اینجاست که هر جا صحبت از اینترنت بی بند و بار و رها است بحث نفوذ هم مطرح میشود.
وی ادامه داد: جریان تحریف در داخل کشور به کمک جاسوسان خارجی سرویسهای اطلاعاتی که این سالها برخی از آنها دستگیر شده اند، مانع راه اندازی شبکه ملی اطلاعات و سرویسهای و خدمات بومی که حاصل دسترنج جوانان نخبه وطن است شده است که باید با دولت جوان انقلابی مانع زدایی جدی در این حوزه صورت بگیرد.
این مدرس سواد رسانهای افزود: یکی از مصادیق نفوذ در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات عدم پشتیبانی از تولیدات داخلی است و جوانان نخبه وقتی با فضای رانتی که آقازادههای بی خاصیت در دست گرفته اند روبرو میشوند، امید خود را از دست داده و یا شغل دیگری انتخاب میکنند و یا از کشور میروند.
آل داود با تاکید بر اینکه نامگذاری سال ۱۴۰۰ در راستای پیاده سازی بیانیه گام دوم انقلاب توسط رهبر حکیم انقلاب اسلامی بوده است، تصریح کرد: مقابله با یاس آفرینی در سطح مدیران، مسئولان و مردم و همچنین سالم سازی فضای مجازی و پاکسازی آن از اخبار جعلی و تحلیلهای مغرضانه باید در دستور کار دولت جوان انقلابی قرار بگیرد.
این پژوهشگر فضای مجازی با تاکید بر اینکه راه اندازی شبکه ملی اطلاعات میتواند تولید در حوزههای مرتبط با فضای مجازی با جهش بسیار زیادی روبرو کند، اظهار داشت: امروز پیشرفتهترین کشورهای دنیا از زیر ساخت امن، مستقل، سریع و مزیت سازی به نام شبکه ملی اطلاعات استفاده میکنند و رهبر حکیم انقلاب اسلامی سالهاست از دولتهای مختلف مطالبه راه اندازی شبکه ملی اطلاعات را دارند که مطالبهای مبتنی بر تجارب و مطالعه پیشرفتهترین کشورهای دنیا است.
وی ادامه داد: کسانیکه حامی راه اندازی شبکه ملی اطلاعات هستند از فضای مجازی واهمه ندارند چراکه این فضا یک زیست بوم جدید در دنیای رسانهای شده است که در صورت مدیریت صحیح میتواند زیر ساختی برای ایجاد تمدن سازی نوین اسلامی و دستیابی به اهداف کلان چشم انداز کشور در ۱۴۰۴ باشد.
آل داود تصریح کرد: فیلترینگ به شیوه فعلی بسیار ناکار آمد است و باید حکمرانی رسانهای سایبری مستقل خودمان تکلیف حاکمیت دوگانه در فضای مجازی را یکبار برای همیشه حل کنیم.
وی ادامه داد: در فیلترینگ هوشمند که یک دروغ و زمان خریدن برای نفوذ حداکثری اینستاگرام بود شاهد بودیم جریان تحریف چگونه کشور، نوجوانان، جوانان و مردم را که متاسفانه فقر سواد و مهارت رسانهای هم داشتند دچار آسیبهای متعدد اجتماعی، اقتصادی و هویتی کرد و البته این جریان کاسبی خوبی از این نوع فیلترینگ کردند.
وی ادامه داد: فیلترینگ وقتی کارآمد است که وقتی یک کلیپ فاسد از یک هنرمندنمای متعفن و بی اخلاق منتشر میشود فقط نظاره گر نباشیم و بتوانیم به صورت حقیقی سدی در برابر انتشار و با انتشار آن حداقل در بین نوجوانان و جوانان ایجاد کنیم.
آل داود به تجربه موفق ترکیه در مقابله با نفوذ سایبری توسط پلتفرمهای غربی اشاره کرد و گفت: ترکیه یک کپی از حکمرانی رسانهای سایبری آلمان را در کشورش پیاده سازی کرد و شاهد بودیم با قوانین قوی و بازدارنده تمام این پلتفرمها را برای ادامه فعالیت در ترکیه وادار به پاسخگویی، داشتن نماینده حقوقی، پیاده سازی قوانین ترکیه و... کرد.
این مدرس سواد رسانهای ادامه داد: اگر بر ظرفیت هزاران سایت داخل کشور و توان نخبگان داخل کشور اتکا شده بود و راه اندازی شبکه پیشرفته ملی اطلاعات اولویت واقعی و نه تبلیغی دولت فعلی قرار گرفته بود اکنون شاهد افزایش سرعت تا ۱۰برابر وضع موجود و در عین حال کاهش قیمت تا یک پنجم وضع موجود بودیم، سوال اینجاست تا چه زمانی باید هزینه اینترنت بی کیفیت موجود از جیب مردم پرداخت شود؟ رانتهای واردات اینترنت باید شفاف شود، کدام افراد نزدیک به برخی مدیران از وضع موجود اینترنت سود میبرند و مانع حرکت در مسیر درست شبکه ملی اطلاعات هستند؟