آخرین اخبار:
کد خبر:۹۲۵۵۴۶
مکی در گفتگو با دانشجو:

آمریکایی‌ها مترصد گسترش برجام به سایر مسائل دیگر هستند

یک کارشناس مسائل بین الملل گفت: آمریکا و اروپا همواره به دنبال ایجاد برجام گسترده‌تر بوده و هستند و می‌خواهند مهار ایران را فقط در چارچوب مسائل هسته‌ای نداشته باشند؛ اما این خواسته آمریکایی‌ها به، اما و اگر‌های زیادی بستگی دارد که مهمترین آن نوع مدیریت ایران در سیاست خارجی است.

مرتضی مکی، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص ادعای یک سناتور دمکرات مبنی براینکه راه رسیدن به توافق طولانی‌تر و بهتر و مذاکره در مورد مسائل غیرهسته‌ای ایران بازگشت به برجام است گفت: توافق برجام با توجه به حساسیت‌ها و ملاحظات زیادی که دارد دارای پیامد‌های اجتماعی، سیاسی مهمی در ایران و منطقه است.

وی با بیان اینکه برجام اولین سند امضا شده بین ایران و آمریکا بعد از ۴۰ سال خصومت است گفت: موضوع این سند هم مسئله هسته‌ای ایران است که برای غرب از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

مکی ادامه داد: اینکه سندی با چنین موضوعی روی میز ایران و آمریکا قرار گرفته شده و ایران حاضر به راستی آزمایی در این خصوص شده نقطه تحول بزرگی در مناسبات کشورمان با غرب و آمریکا محسوب می‌شود.

این کارشناس مسائل بین الملل در خصوص اینکه آیا توافق نامه برجام به موضوعات دیگری نیز بین ایران و غرب تسری پیدا خواهد کرد یا نه گفت: این موضوع بحث پیچیده‌ای است و کسانی که می‌خواهند اثرات برجام در سیاست خارجی و منطقه‌ای ایران محدود کنند به آن می‌پردازند.

وی ادامه داد: البته آمریکا و اروپا همواره به دنبال ایجاد برجام گسترده‌تر بوده و هستند و می‌خواهند مهار ایران را فقط در چارچوب مسائل هسته‌ای نداشته باشند و در پس این استراتژی به دنبال این هستند که تبادل قوایی در منطقه بین متحدین خود یعنی عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی با ایران به وجود آید، اما این خواسته آمریکایی‌ها به، اما و اگر‌های زیادی بستگی دارد که مهمترین آن نوع مدیریت ایران در مبحث سیاست خارجی است.

مکی ادامه داد: همواره در ایران و آمریکا برجام مخالفین و موافقین سرکشی داشته است مخالفین آمریکایی برجام آن را به زیان سیاست‌های راهبردی آمریکا در منطقه و منافع متحدین آن‌ها می‌دانند و گذشته از این لابی صهیونیست‌ها در کنگره آمریکا از قدرت و نفوذ بالایی برخوردار است که به سنگ اندازی در این مسیر می‌پردازد.

وی تصریح کرد: رویکرد دیگر در آمریکا در خصوص توانمندی هسته‌ای ایران ادعای اوباماست که عنوان کرد: اگر می‌توانستیم پیچ و مهره صنعت هسته‌ای در ایران را باز می‌کردیم، اما نمی‌توانیم.

مکی تاکید کرد: قطعا اگر آمریکایی می‌توانستند در طول این ۴ دهه با انواع جنگ‌ها و توطئه‌ها مانع از دستیابی ایران به صنعت هسته‌ای و گسترش آن می‌شدند و همین ناتوانی سبب شد که آن‌ها چاره‌ای جز مذاکره در خصوص این صنعت نداشته باشند.

این کارشناس مسائل بین الملل خاطرنشان کرد: درصورتیکه برجام به درستی احیا شود قطعا جلوی هر گونه زیاده خواهی طرف غربی را خواهد گرفت.

گفتنی است:«کریس مورفی» سناتور دموکرات آمریکایی جمعه شب گفت، راه رسیدن به توافق قوی‌تر با ایران، بازگشت به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) است.

مورفی در رشته پیامی توئیتری نوشت: «من توافقی "طولانی‌تر و قوی‌تر" با ایران را می‌خواهم، اما مسیر رسیدن به چنین توافقی از توافق هسته‌ای ایران می‌گذرد. یک نکته کوتاه درباره این‌که چرا باید هرچه سریع‌تر به برجام برگردیم این است که پایه‌ای برای گرفتن امتیازات دیگر از ایران است».

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار