گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محیا معصومی- علیرغم خبرهای خوش تولید واکسن کرونا و واکسینه شدن جمعیت زیادی از مردم دنیا، اما ویروسهای منحوس چینی و انگلیسی همچنان در جهان میتازند و روزانه جان تعداد زیادی را میگیرند. ایران مستثنی از دیگر کشورها نیست، سال ۱۴۰۰ را با موج چهارم کرونا آغاز کردیم و حال که به نیمه بهار نزدیک میشویم وضعیت قرمزتر و بحرانیتر از گذشته شده است.
ویروس انگلیسی پرقدرتتر از ویروس چینی در کشور جولان میدهد، شهرهای قرمز تعطیل و آزمونهای ۱۴۰۰ تاکنون لغو شدهاند. حال داوطلبان کنکورهای ارشد و سراسری امسال نگرانتر از همیشه هستند و زمزمههای تعویق زمان برگزاری را از حالا شروع کردهاند. هرچند که هنوز دو ماه تا برگزاری اولین آزمون کشوری ۱۴۰۰ یعنی کارشناسی ارشد باقی مانده، اما حاشیهها از حالا برای راهاندازی کمپینهای تعویق و لغو آن داغ است. همچون سال گذشته که شیوع کرونا زمان آزمونها را به صورت متعدد تغییر داد و مسئولان دانشگاهی برای برگزاری تا اعلام نتایج و پذیرش دانشجویان روزهای سختی را پشت سر گذاشتند.
همچنین با توجه به آنکه اعلام شده امتحانات برخی مقاطع تحصیلی دانشآموزان و امتحان برخی واحدهای درسی دانشجویان احتمالا به شکل حضوری برگزار میشود، دانشجویان هم به دلهره افتادند.
موضوع انتخابات ۱۴۰۰ هم که دیگر جای خود را دارد و آن هم بهانهای است که دانشجویان احتمال میدهند بخاطر آن امتحاناتشان در موعد مقرر برگزار نشود. خلاصه که همه چیز دست به دست هم داده و قشر جوان کشور را مضطرب و پریشان کرده است. از این رو با علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزارت علوم به گفتگو پرداختیم.
علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو درباره نحوه برگزاری امتحانات پایانترم دانشجویان بیان کرد: اگر شرایط شیوع ویروس کرونا در کشور به گونهای باشد که ستاد مقابله با کرونا اجازه برگزاری حضوری امتحانات پایانترم را بدهد، طبیعتا اولویت با حضوری برگزار شدن آنهاست، اما اگر این اجازه صادر نشود بدون شک همچون ترمهای گذشته امتحانات پایانی دانشجویان مجازی برگزار خواهد شد.
خاکی صدیق ادامه داد: درصورت مجازی برگزار شدن امتحانات پایانی دیگر نیازی به جابجایی دانشجویان از محل سکونت به واحد دانشگاهی محل تحصیلشان نیست و نباید از این بات نگرانی داشته باشند.
معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پاسخ به این سوال که آیا امتحانات خردادماه دانشگاهها با توجه به زمان انتخابات ۱۴۰۰ جابهجا میشود یا خیر، توضیح داد: امتحانات پایانترم واحدها در دو حالت مجازی یا حضوری در موعد مقرر برگزار میشود، همچون برگزاری دورههای گذشته انتخابات که به واسطه این موضوع زمان برپایی امتحانی را جابهجا نکردیم.
وی در خصوص برخی از دانشگاههای غیردولتی که در دورههای گذشته انتخابات تصمیم به تغییر زمان برگزاری امتحاناتشان گرفتند، ادامه داد: دانشگاه برای تعیین بازه زمانی برگزاری امتحانات دانشجویان اختیار دارد و درصورت صلاحدید تقویم آموزشی خود را پیش میبرد لذا شرایط دانشگاهها متفاوت است.
خاکی صدیق در خصوص تعویق آزمونهای سراسری امسال در وضعیت حساس کشور عنوان کرد: اطلاعی از تعویق آزمونهای ارشد و سراسری امسال ندارم، اما در این خصوص ما تابع تصمیمات ستاد ملی مبارزه با کرونا هستیم؛ چرا که آنها حفظ سلامت دانشجویان را بعنوان یک اولویت همواره در نظر دارند.
معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه کارشناسان و مشاوران زبدهای در ستاد کرونا برنامهریزی میکنند، گفت: طبیعتا اگر ستاد کرونا درباره تعویق کنکورها از وزارت علوم مشورت بخواهد ما آمادگی این کار را داریم کما اینکه در سال گذشته هم در حوزه وزارت علومی نظرات خود را به آنها ارائه کردیم و تصمیم نهایی با ستاد کروناست.
وی درباره برنامهریزی و آمادگی دانشگاهها برای پذیرش نودانشجویان مهر ۱۴۰۰ با توجه به احتمال تعویق کنکورهای سراسری با شیوع کرونا بیان کرد: سال گذشته تعویق آزمونهای سراسری و به دنبال آن تاخیر در اعلام نتایج و پذیرش دانشجویان، بدترین حالتی بود که دانشگاهها و مراکز آموزشی با آن مواجه شدند و توانستند شرایط را مدیریت کنند.
خاکی صدیق ادامه داد: درحقیقت، چون برحسب شرایط نتایج کنکور اواخر مهرماه اعلام شد دو راه مقابل دانشگاهها بود، یا آنها باید تمام نودانشجویان خود را برای نیمسال دوم تحصیلی ثبتنام میکردند یا عقبافتادگی دانشجویان از نیمسال اول را با طولانی کردن ترم و گذراندن تعداد واحدهای کمتر جبران میکردند.
به گفته وی، هنگام بررسی شرایط و برگزای جلسات با معاونان آموزشی دانشگاهها در تابستان سال ۹۹، همه آنها راهکار اول را با توجه به تغییر تقویم آموزشی به زیان دانشگاه و دانشجو دیدند و با رد آن، راهکار دوم مورد قبول واقع شد.
معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه سال گذشته دانشگاهها برای عبور از بحران در بازه زمانی اندک راهحلی کم ضرر را پیش گرفتند، تصریح کرد: درحال عادی هرگز صحیح نیست که تقویم آموزشی تغییر کند و دانشجویان جلسات فشردهای را برای گذراندن دروسشان بگذرانند، تنها سال گذشته بنا بر شرایط حساس چنین تصمیمی اخذ شد که دانشجو و دانشگاه کمترین صدمه را ببینند؛ بنابراین همواره دانشگاهها آمادگی روبهرویی با شرایط پیشبینی شده را دارند و با توجه به شیوع کرونا احتمالا برنامهریزیها لازم را نیز اندیشیدهاند.
ما چه گناهی کردیم متولد دهه هشتاد شدیم اخه!
من بخاطر بیماری زمینه ای پارسال کنکور ندادم اگه وضعیت هنینجوری باشه بازم نمیتونم بیام سر جلسه کنکور
وقتی قراره تعویق بیوفته خب اعلام کنین خیال همه راحت بشه،برنامه ریزی کنیم حداقل!!!دست دست کردن و تصمیم گیری دقیقه نودی چه فایده ای داره جز استرس داوطلب و روحیه خراب؟از ترس خواب به چشمون نمیاد!! به خدا هنوز استرس سال قبل همرامونه نزارین تکرار بشه دوباره...یکمم به فکر مردم و خانواده ها باشین،به خاطر ۵ ساعت کنکور، یکسال زحمت و عمر آدمی قرار نیست تباه بشه
دقیقه نود یاد ما نیوفتین لطفا
اصن واقعن اینقدر منابع و مشکلات زیاده ...باید تموم بشه که بتونیم کنکور بدیم دیگه
حجم درس ها واقعن تو چند ماه قابل جمع کردن نیست
https://www.karzar.net/konkur-1400