گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، چهارمین هفته فروردینماه ۱۴۰۰ دانشجویان هم گذشت و با اینکه آنان سرگرم برگزاری غیرحضوری کلاسهای آموزشی خود بودند از مسائل، مشکلات و دغدغههای مردم غافل نشدند و در عرصههای مختلف به مطالبهگری از مسئولان پرداختند.
دانشجویان در این هفته، طبق روال گذشته مشغول جمعآوری کمکهای نقدی و غیرنقدی خیّرین و برگزاری طرح کمکهای مومنانه بودند و در بخشهای مختلف به خانوادههای کمبضاعت و نیازمندان خدمترسانی کردند. در این عرصه، گروه جهادی رهپویان انتظار بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با همکاری بسیج جامعه پزشکی این دانشگاه اقدام به تهیه بیش از ۱۲۰ نسخه دارو و توزیع آن بین بیماران نیازمند کرمانشاهی کرد. قرارگاه جهادی بسیج دانشجویی شهرستان مسجدسلیمان هم در قالب طرح کمکهای مومنانه اقدام به توزیع ۱۰۰ بسته معیشتی بین نیازمندان این شهرستان کرد.
بیشتر بخوانید:
علاوه بر آن، دانشجویان با برگزاری اردوهای جهادی درمانی و عمرانی به مردم مناطق محروم خدمترسانی کردند. در این بخش، جهادگران گروه جهادی شهیدحمید سیاهکالی مرادی و بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی اهواز اقدام به برگزاری اردوی جهادی درمانی یک روزه در روستاهای تلخاب زرد و شان بچه از توابع میداوود کردند و به مردم این مناطق خدمات درمانی ارائه کردند. بسیج دانشجویی استان کهگیلویه و بویراحمد هم با توجه به زلزله اخیری که در سیسخت به وقوع پیوست و خساراتی به منازل مسکونی این منطقه وارد کرد، با استفاده از ظرفیتهای خیّرین ساخت تعدادی از خانههای مردم مناطق زلزله زده را بر عهده گرفت.
دانشجویان جهادگر دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی هم با برگزاری اردوی جهادی درمانی در روستاهای زرد و کاستان به مردم این مناطق خدمترسانی کردند.
بیشتر بخوانید:
همچنین دانشجویان در هفتهای که گذشت مطالبهگریهایی نیز داشتند و خواستار رسیدگی مسئولان به این مسائل شدند. در این راستا، ۱۳۴ دفتر بسیج دانشجویی دانشگاههای استان فارس در بیانیهای در اعتراض به اقدام خرابکارانه رژیم منحوس صهیونیستی سایت هستهای نطنز و انفعال دستگاه دیپلماسی ایران، اعلام کردند: ما خواهان آنیم که دولت هر چه سریعتر پاسخی کوبنده به عاملان خرابکاری سایت هستهای نطنز بدهد.
دفاتر بسیج دانشجویی دانشگاههای صنعتی سهند، دانشگاه شهید مدنی و دانشگاه تبریز هم در نامهای خطاب به رئیس جمهور، اعتراض خود را نسبت به عدم موضع گیری مناسب دولت در مقابل حمله به تاسیسات هستهای نطنز اعلام کردند و نوشتند: ریاست محترم جمهور، حال که عمر دولت رو به پایان است و انوار مدیریت مشعشع شما کشور را فرا گرفته خواهشاً لطف نموده حداقل برای آینده تدبیر جدیدی اتخاذ نفرمایید شاید برای این قفلهای ناگشودنی شما کلید جدیدی یافت شود.
در ادامه این مطالبه گریها، ١٨ دفتر بسیج دانشجویى استان هرمزگان هم در نامهاى سرگشاده خطاب به هیئت نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستاى هرمزگان نوشتند: انتظار میرود نمایندگان مجلس که با رای مستقیم مردم انتخاب شدهاند، در خصوص بررسی صلاحیت داوطلبان و نظارت بر انتخابات، با عمل انقلابی خود زیر فشارهای سیاسیون و قبیلهگرایانی که، چون زالو بر استان چسبیدهاند و خون مردم بیچاره و محروم شهرها و روستاهای استان را میمکند، مقاومت کنند تا فردای قیامت شرمنده خون شهدا و حقوق پایمال شده مردم نباشند.
شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی البرز هم در بیانیهای خطاب به هیئتهای اجرایی و نظارتی بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در این استان، نسبت به اثرگذاری افراد ذی نفوذ در انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا، هشدار داد.
بیشتر بخوانید:
در چهارمین هفته فروردینماه برای بار دیگر مسئله بیآبی شهرستان دشتستان مطرح شد؛ مشکل بیآبی این شهرستان امرار معاش بسیاری از ساکنان این منطقه را به خطر انداخته و حتی نخلستانها را در معرض نابودی قرار داده و از مسئولان استان بوشهر انتظار میرود راهکاری برای حل آن در پیش گیرند چرا که تکرار هر ساله مشکلات کم آبی استان بوشهر و شهرستان دشتستان بیانگر این است که این معضل با عبور از فصل گرما فراموش میشود و مسئولان مربوطه به جای اینکه در فصل زمستان چارهای اساسی برای حل آن بیاندیشند و به توسعه آب شیرینکنها در این استان ساحلی بپردازند، راهکارهای موقتی همچون حفر چاهها را در پیش میگیرند که جز آسیب زدن به منابع آب زیرزمینی، هیچ عایدی ندارد.
مشکل بی آبی و کم آبی، مختص استانهای ساحلی نیست و حتی استان فارس هم سال هاست که با این مسئله دست و پنجه نرم میکند به طوری که از جمعیت ۶۰ هزار نفری ساکن در ۷۰ روستای این استان، حدود ۶۰ درصد از سکنه مجبور به مهاجرت شدند و این مسئله نیاز به رسیدگی جدی مسئولان ذی ربط برای حل مشکلات کم آبی فارس دارد.
خراسان جنوبی هم با معضل خشکسالی مواجه است و شواهد نشان میدهد که بیشتر از ۸۸ درصد از مساحت این استان درگیر مسئله خشکسالی شده و حدود ۴۰۰ روستای خراسان جنوبی از آب بیبهرهاند؛ با این حال استانداری برنامههایی برای حل مقابله با خشکسالی در بلند مدت دارد و امیدواریم که این برنامهها هر چه سریعتر عملیاتی شوند.
بیشتر بخوانید:
مسئله آزادسازی بیش از ۳۰۰ پلاک ثبتی از تملک اجباری در طرح جدید نوسازی بافت اطراف حرم مطهر رضوی هم مسئله دیگری بود که در هفته چهارم فروردینماه عنوان شد و بررسیها نشان میدهد که قرار است حقوق مردم این منطقه که در طرحهای قبلی نادیده انگاشته شده بود، به آنان بازگردد.
موضوع دیگری که طی روزهای گذشته مطرح شد، ماجرای خلع ید مالک متخلف معدن قزل قیه بود؛ شواهد نشان میدهد که در جریان واگذاری معدن سنگ مرمر قزل قیه در شهر سریش آباد استان کردستان تخلفاتی صورت گرفته و با اینکه دادگاه حکم به خلع ید بهرهبردار آن داده، این حکم قانونی هنوز اجرایی نشده و مردم این منطقه منتظر تعیین تکلیف سرنوشت این پرونده پر پیچ و خم هستند.
از سویی، راه اندازی کارخانه مخابرات راه دور شیراز موضوع دیگری بود که طی روزهای اخیر مطرح شد و با توجه به اینکه شعار امسال هم «تولید؛ پشتیبانیها و مانع زداییها» است راه اندازی این مجموعه که با مشکل مواجه شده میتواند گام بلندی در عرصه تولید باشد، اما تکلیف آن هنوز مشخص نیست و ابهاماتی درباره احیای این کارخانه وجود دارد.
بیشتر بخوانید: