همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان ادعیه روزانه این ماه شریف بسیار جای دقت و تفکر دارد. این دعاهای روزانه که در محافل مذهبی خوانده میشود توسط ابنعباس از پیامبر صلّی اللّه علیه و آله و سلّم نقل شده است و علمای بزرگ اسلام آنها را در کتاب خود ثبت و ضبط کردهاند و ما این ادعیه را از کتاب «اقبال الأعمال» سیدبن طاووس عالم بزرگ شیعه نقل میکنیم. این کتاب مانند سایر کتابهاى سید از اعتبار و ارزشی ویژه بین علماى شیعه برخوردار است تا جایی که شیخ عباس قمی در «مفاتیح الجنان» بسیار از ادعیه این کتاب استفاده کرده است.
اینک به مناسبت فرا رسیدن پانزدهمین روز ماه مبارک رمضان، دعای این روز بههمراه شرحی بر آن منتشر شده است:
حجتالاسلام محمود ریاضت محقق و کارشناس علوم دینی در توضیح دعای این روز نوشت: خشوع، فروتنی درونی و باطنی را گویند هم، چون خضوع که فروتنی ظاهری و بیرونی است و عبادات و طاعات کسی که فروتنی و تواضع باطنی و درونی (خشوع) دارد از افضل عبادات است، چراکه در زمره اولیای خداوند محسوب میشود که «لَا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَلَا هُمْ یَحْزَنُونَ». در حدیث قدسی آمده است: «من کان باطنه ازید من ظاهره فهو ولیی حقاً؛ هر کس درون و باطنش بهتر از ظاهرش باشد او حقیقتاً جزو اولیای من است».
آنچه در نیمه ماه ضیافت حق باید رزق مهمان این سفره شود طاعت خاشعین است تا او را به رتبه اولیای حقیقی پروردگار برساند که اگر این مهم به برکت ضیافت حق تعالی حاصل شد، ظرفیت وجودی مهمان آنچنان ارتقاء مییابد که شرح صدر افراد متواضع خدا ترس رزق او میشود. باشد که از سعهی سفره ضیافت الهی شرح صدر اولیای خدا رزق مهمانان این ضیافت روز افزون شود.