رضا میرابیان کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص خبر اعزام نیروهای نظامی انگلیس به عراق گفت: در شرایط فعلی فرستاده ویژه آمریکا سه روز است که در عراق مستقر شده هدف از این سفر کاهش نیروهای آمریکایی در عراق از ۵ هزار نیرو به ۳ هزار نیروست و مذاکرات پیرامون کاهش نیروهای آمریکائی در عراق و در مرحله بعدی خروج کامل این نیروها از عراق در حال انجام است.
وی با بیان اینکه طبیعتا خواست مردم عراق اخراج همه نیروهای آمریکایی از کشورشان است گفت: با این حساب ورود نیروهای انگلیسی به عراق موضوعی مهم و قابل بررسی است به نظر میرسد خود انگلیس در شرایط اعزام نیرو به عراق نیست، اما ممکن است نیروهای خود را در چارچوب نیروهای ناتو وارد این کشور کنند، چون در گذشته نیز آمریکاییها از کشورهای اروپایی خواسته بودند تا نیروهایشان را تحت عنوان ناتو به عراق اعزام کنند که به اصطلاح آسیب پذیری آنها کمتر شود.
میرابیان تصریح کرد: البته به نظر میرسد دولت عراق نیز با ورود این نیروها در چارچوب اتحادیه اروپا یا ناتو برای آموزش نیروهای عراقی موافق باشد.
اعزام نیروهای انگلیسی به عراق هماهنگی بین غرب و آمریکا برای جایگزینی نیروها در منطقه است
این کارشناس مسائل غرب آسیا یادآور شد: احتمال دیگر در خصوص اعزام نیروهای انگلیسی به منطقه نیز یک هماهنگی بین آمریکا و انگلیس است که آمریکاییها ظاهرا نیروهای خود را از عراق مطابق مصوبه مجلس این کشور بیرون بکشند و نیروهای انگلیسی در قالب ناتو جایگزین آنها شوند.
*نیروی بیگانه، بیگانه است/ فرقی بین آمریکائی و انگلیسی بودن آن نیست
وی با بیان اینکه این اتفاق هیچ تاثیری در شرایط عراق نخواهد داشت گفت: اساسا نیروی بیگانه، نیروی بیگانه است و هیچ فرقی ندارد که آمریکایی باشد یا انگلیسی، این در حالی است که انگلیس هدف از اعزام نیروهای خود به منطقه را مبارزه با داعش عنوان کرده است در حالی که عملا داعشی در منطقه به معنای خاص وجود ندارد که نیاز به مبارزه با آن باشد.
میرابیان ادامه داد: گذشته از این عراق و نیروهای مردمی حشد الشعبی ثابت کردند که توان مبارزه با داعش را دارند و در بسیاری از مراحل اقدامات این گروه تروریستی را خنثی کرده و حتی داعش در چند سال اخیر عملیات ایذایی نیز نداشته است و در شرایط فعلی نیروهای ارتش حدالشعبی به طور کامل، اختیار عمل را برای مدیریت امنیت در کشور خود به دست دارند و نیازی به حضور بیگانه وجود ندارد.
*آمریکا علی رغم ژست خروج از عراق تصمیم عملی برای خروج از این کشور ندارد
این کارشناس مسائل غرب آسیا با تاکید براینکه آمریکاییها و ناتو علی رغم ادعاهایی مبنی براینکه قصد خروج از عراق را داریم به هیچ عنوان قدرت خروج از عراق را ندارند گفت: آمریکا ممکن است نیروهای خود را در عراق کاهش دهد، اما در عمل تصمیم به خروج از عراق ندارد. چون آنها به دنبال آن هستند که عراق را همواره تحت کنترل داشته باشند.
وی در پایان این گفتگوتصریح کرد:، اما پروسه حضور در عراق شدنی نیست، چون در سال ۲۰۱۱ و زمان ریاست جمهوری اوباما نیز آمریکا مجبور شد، نیروهای خود از عراق را خارج کند و به جای آن داعش را ایجاد کند و دولت عراق ناچار از آمریکا یا ائتلاف ضد داعش که خودشان سازنده داعش بودند خواست نیروهایشان را برای مهار داعش به این کشور وارد کنند و امروز با این مشکلات عدیده و عدم خروج نیروهای آمریکایی از عراق مواجه شدند.