گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، * ماه مبارک رمضان امسال نیز سپری شد در حالیکه در دنیا اتفاقاتی مهم که میتواند جریان زندگی را برای ما تغییر دهد، رخ داده است. از انفجار دبیرستان دخترانه در منطقه شیعه نشین کابل گرفته تا درگیری بین فلسطینیان و رژیم صهیونیست که هر روز هم اخباری از شدت درگیریها به گوش میرسد. ثبت نام نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری هم آغاز شده است. در مجازی دانشجویان با رهبر انقلاب نیز مطالبی مطرح شد؛ هرچند برخی به فضای سرد این دیدار انتقاداتی داشتند، اما یک دلیل آن را میتوان عدم حضور دانشجویان در محضر رهبر انقلاب دانست.
در هر صورت هفته گذشته، هم برای جهان و هم برای دانشجویان پرتلاطم گذشته است. دانشجویان در حالیکه اخبار وزارت کشور را رصد میکنند، نگاهی هم به اخبار غزه دارند و حواسشان به مذاکرات وین هم هست. در این میان، جهاد برای حل مشکلات مردم هنوز اولین حرف را بین تشکلهای دانشجویی میزند.
جهادگران دانشگاه صنعتی همدان پروژههای پنجگانه خود را در روستاهای مختلف این استان ادامه میدهند و دانشجویان اردبیلی هم در ماه مبارک رمضان توانستند بستههای افطاری ساده و وعدههای غذای گرم را بین خانوادههای نیازمند توزیع کردند. دانشجویان رفسنجانی، قزوینی، خراسان شمالی و ... نیز بستههای کمک مومنانه بسیاری به خانودههای کم برخوردار اعطا کردند.
بیشتر بخوانید:
حادثه انفجار در دبیرستانی در منطقه شیعه نشین کابل نیز در هفته گذشته رخ داد. حادثهای که در آن بیش از ۷۰ نفر از مردم که بیشتر آنان دختران دبیرستانی به شهادت رسیدند. جنایت این حادثه جهان را تحت تأثیر قرار داد و طالبان هم حتی حاضر به پذیرش مسئولیت آن نشد. گفته میشود که داعش در افغانستان این جنایت را مرتکب شده است.
اما دانشجویان دانشگاههای مختلف کشور نسبت به این موضوع واکنش نشان دادند و ضمن محکوم کردن آن، خواستار برخورد مجامع بین المللی با مسببان این جنایت شدند.
بیشتر بخوانید:
حمله به غزه نیز این روزها موضوع بسیار مهمی بود که دانشجویان به آن پرداختند. علاوه بر صدور بیانیههایی در حمایت از مردم مظلوم فلسطین، اجتماعات اعتراضی نیز برگزار کردند. تجمع اعتراضی دانشجویان همدانی دیروز برگزار شد و برخی دیگر از تشکلها دانشجویی در استانهای دیگر، امروز و پس از برگزاری نماز عید فطر در اعتراض به جنایات رژیم صهیونیستی تجمع کردند.
بشتر بخوانید:
یکی از اقدامات سیاسی دانشجویان در روزهای پیشاانتخابات، برگزاری نشستهای انتخاباتی است. نشستهایی که با هدف معرفی مشخصات نامزد اصلح برگزار میشود و دانشجویان در آن تلاش دارند تا به تبیین مشکلات کشور بپردازند. دانشجویان همچنین به معرفی مشخصات نامزدهای برتر برای انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا در مناطق مختلف کشور است.
بیشتر بخوانید:
مساله ورود فاضلاب شهری به رودخانه کارون، یکی از مسائل مهمی است که دانشجویان نسبت به آن حساس شده اند. بررسیها نشان میدهد که با تکمیل کلکتورتصفیه خانه در شرق اهواز نشان میدهد که این تصفیه خانه ظرفیت بخشی از پسابها را دارد. اما شرکت آب و فاضلاب اهواز نسبت به این موضوع بی توجه است.
دادگستریی البرز بلاخره حکم به خلع ید مالکان بیمارستان امام خمینی (ره) داد. اما مسئولان سازمان همیاری شهرداریهای البرز میگویند که آینده این بیمارستان احتمالا در اختیار بنیاد شهید باشد؛ چرا که توان مدیریت آن را ندارند.
موضوع احیا شرکت ابرشم گیلان نیز از موضوعاتی است که به عنوان مطالبه مردم از رئیس قوه قضاییه مطرح شده است و به نظر میرسد چراغ تولید در آن به زودی روشن میشود.
در هفته گذشته، حجت الاسلام رئیسی، رئیس دستگاه قضا به همدان سفر کرده بود و در جریان این سفر از کارخانه صنایع غذایی کیوان و برخی دیگر از صنایع این استان بازدید کرده بود. نشستی هم با صنعت گران همدانی داشت. دبیر شورای تبین مواضع بسیج دانشجویی همدان یکی از شرکت کنندگان این نشست بود و در آن تأکید کرد که رسیدگی به تخلفات خصوصی سازی ها، حلقه مفقوده کارخانه صنایع غذایی کیوان است و سازمان بازرسی باید به ان مساله ورود کند.
یکی از مهمترین اتفاقات هفته گذشته را میتوان صدور حکم خلع ید مالک هفت تپه دانست. موضوعی که چند سالی است دانشجویان مطالبه گر را در کنار جنبش کارگری قرار داده است. با صدور رأی نهایی دادگاه، کارگران هفت تپه جشن آزادی این شرکت را هم برگزار کردند.
بیشتر بخوانید:
جنبش دانشجویی همچنان با مسائل سیاسی و اجتماعی زیادی مواجه است که در هفتههای آینده باید به آن بپردازد. رصد مسائل سیاسی منطقه ای و بین الملل و فضای انتخاباتی کشور در هفته های آینده دانشجویان برای یافتن پاسخ به سوالات بسیاری مشغول خواهد کرد. اما اینکه دانشجویان در پس این اتفاقات، چه درسهای را می آموزند، بستگی به آینده دارد.