گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفته گذشته در حالی سپری شد که تشکل های دانشجویی و دانشجویان برنامههای انتخاباتی و سیاسی خود را با قدرت بیشتری پیگیری کردند و از سویی با برگزاری برنامههای مختلف در فضای مجازی روز جهانی قدس را گرامی داشتند.
هر سال در روز قدس مردم ایران برای حمایت از مردم مظلوم فلسطین راهپیمایی های گسترده ای را برگزار می کنند و اعتراض خود را به جنایات رژیم صهیونیستی نشان می دهند، اما سال گذشته و امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا، برنامه های روز قدس به صورت متفاوت برگزار شد. سال گذشته تصمیم بر برگزاری راهپیمایی روز قدس به صورت خودرویی گرفته شد، امسال نیز قرار شد این مراسم در فضای مجازی برگزار شود.
البته برخی از دانشجویان نیز معتقد بودند با توجه به کاهش آمار مبتلایان در روزهای اخیر می شود راهپیمایی روز قدس را به صورت خودرویی برگزار کرد که در همین راستا، ۱۷ دفتر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی در نامهای خطاب به ستاد ملی کرونا خواستار برگزاری راهپیمایی خودرویی روز قدس شدند.
بیشتر بخوانید:
در حالی به انتخابات ریاست جمهوری نزدیک می شویم که همچنان ویروس کرونا در حال جولان دادن است و متاسفانه در این شرایط کرونایی امکان برگزاری برنامه های حضوری انتخاباتی مانند سال های گذشته نیست. بر همین اساس تشکلهای دانشجویی از نرم افزارهای اجتماعی و فضای مجازی برای فعالیتهای سیاسی و تشکیلاتی خود کمک گرفته اند و اکنون جلسات هم اندیشی و تبیینی خود را برای معرفی ویژگی های کاندیدای اصلح در انتخابات در فضای مجازی برگزار میکنند.
در این راستا، دانشجویان بسیجی دانشگاه فرهنگیان آذربایجان شرقی و یزد با برگزاری سلسله نشستهای «روشنگری انتخاباتی و آینده روشن» به بررسی موضوعاتی در حوزه آموزش و پرورش و نقش دولت آینده در حوزه تعلیم و تربیت پرداختند.
بیشتر بخوانید:
دانشجویان جدا از شرکت در برنامه های سیاسی و انتخاباتی از کمکهای مومنانه به نیازمندان هم غافل نبود و به مناسبت ماه مبارک رمضان با جمع آوری کمکهای نقدی و غیرنقدی از نیازمندان حمایت کردند که در این رابطه جهادگران بسیجی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل ۵۰۰ بسته افطاری ساده را بین خانوادههای نیازمند اردبیل توزیع کردند. این اقدام جهادی را دانشجویان گروه جهادی فاطمه الزهرا (س) برگزار کرده و در آن از مشارکت بنیاد علوی و جهادگران دیگر دانشگاههای استان اردبیل بهرهمند شدند.
همچنین همزمان با شبهای قدر بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان استان چهارمحال و بختیاری و جمعیت امام حسن (ع) استان اقدام به توزیع و پخت ۲۰۰۰ پرس غذای گرم در بین خانوادههای نیازمند شهرکرد کردند.
بیشتر بخوانید:
یکی از موضوعاتی که در این هفته دانشجویان سیستانی پیگیری کردند بررسی طرحهای ناتمام در استان بود که در این راستا، امین کمالی، دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی دانشگاه زابل در اینباره میگوید: طرحهای نیمه تمامی که در سیستان و بلوچستان کلید خوردند و رها شدند از ابتدا با هدف منفعت طلبی کلنگ زنی شدند و متاسفانه با ترک فعلهایی که در این بخش صورت گرفته، برخوردی جدی صورت نگرفته؛ از این رو همواره شاهد تکرار این اتفاق در استان هستیم که نیاز است جلوی آن گرفته شود.
استان مازندران هم طرحهای اجرا نشده ای دارد که همچنان بلاتکلیف مانده اند و دانشجویان پیگیر چرایی نیمه تمام ماندن این طرح ها شدند. مازندران یکی از استانهایی است که ظرفیت تولید صنایع لبنی در آن بسیار بالاست، روستاهای این استان سرشار از توانمندی در بخش نگهداری و پرورش گاو و دامهای مختلف است و با توجه به ظرفیتی که در مازندران در بخش دامپروری وجود دارد، از سالها قبل بحث ساخت یک پالایشگاه شیر با هدف عملآوری و استحصال فرآوردههای مختلف لبنی مورد توجه قرار گرفت و بر همین اساس تفاهمنامه ساخت پالایشگاه شیر مازندران با یک شرکت بخش خصوصی اواخر سال ۹۶ از سوی استاندار وقت و به عنوان یکی از طرحهای مهم اقتصاد مقاومتی امضا شد. اما امروز با گذشت ۴ سال این موضوع در حد شعار باقی مانده است.
استان کهگیلویه و بویراحمد هم از معضل بلاتکلیف ماندن برخی طرح ها بی نسیب نمانده است، کارخانه قند یاسوج در سال ۱۳۴۶ فعالیت خود را آغاز کرد. این کارخانه در همان ابتدا ۱۵ هزار تن چغندر تولیدی کشاورزان را به قند تبدیل میکرد. اما باواگذاری این کارخانه به بخش خصوصی و عملکرد نادرست این بخش باعث تعطیلی شد. این موضوع هم از مسائلی بود که دانشجویان این استان پیگیر آن بودند.
تعطیلی کارخانه قند یاسوج و اتفاقاتی که در پی آن رخ داد هم مشکلات بسیاری را برای کارگران ایجاد کرد، برای همین دانشجویان انقلابی سعی کردند صدای کارگران را به مسئولان برسانند و پیگیریهای صورت گرفته موجب شد صدای کارگران به مسئولان قضایی برسد تا اینکه سفر رئیس دستگاه قضا به کهگیلویه و بویراحمد و بازدید از کارخانه قند یاسوج امید تازهای را دل کارگران و مردم منطقه ایجاد کرد. اکنون بیش از دو ماه از سفر رئیس قوه قضاییه به استان کهگیلویه و بویراحمد و خلع ید مالک قبلی کارخانه قند یاسوج، اما هنوز اقدامی برای راه اندازی مجدد این واحد صنعتی صورت نگرفته است.
دانشجویان همچنین در هفته گذشته پیگیر ماجرای داستان ممنوعیت واردات خودروهای معدنی به ایران بودند. داستان ممنوعیت واردات خودروهای معدنی به ایران به چند سال قبل بازمی گردد. زمانی که دولت قصد داشت از سهامداران هپکو پس از واگذاری آن به بخش خصوصی، حمایت چند جانبهای داشته باشد. اما در فروردین امسال، وزارت صنعت، معدن و تجارت، تصمیم گرفت تا وارادات خودرو و تجهیزات سنگین نو یا دست دوم را آزاد کرده است. براساس تصمیم این وزارتخانه، معافیت گمرکی ماشین آلات وارادای نو و مستعمل، بدون استعلام از حوزه ستاد وزارت توسط سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استانی انجام میشود. البته این مصوبه را وزارت صمت با هدف بهبود فضای کسب و کار، مانع زدایی و پشتیبانی از تولید صادر کرده است، اما میتواند مانعی برای تولید در هپکو شود.
بیشتر بخوانید:
افزایش تغییرات اقلیمی یکی از دلایل بروز خشکسالیها در خاورمیانه است و طی سالهای اخیر با کم شدن حجم منابع آب شیرین شاهد شکل گیری بحرانهای آب و تنش آبی در ایران و کشورهای همسایه بودیم. بررسیها نشان میدهد که بسیاری از شهرها و روستاهای ایران با اینکه در نزدیکی سدها واقع شدند و در گذشته منابع آب زیرزمینی بسیاری در آنها وجود داشته، اکنون با تنش آبی مواجه شدند و ساکنان این مناطق از کمبود منابع آب شیرین رنج میبرند.
یکی از مناطقی که چند سالی است با بحرانی همچون تنش آبی در زمینه تامین آب شیرین مواجه است، شهرستان ملکشاهی واقع در استان ایلام است. با اینکه این شهرستان بیش از ۲۰ هزار نفر جمعیت دارد و در ۳۵ کیلومتری ایلام قرار دارد و سد چم گردلان (سد ایلام) در چند کیلومتری آن واقع شده، اما مردم این منطقه از آب شرب سالم بی بهره اند و برای تامین آب آشامیدنی ناچارند راهی چشمههای اطراف شهرستان شوند.
سال هاست که کارشناسان بسیاری درباره بحران آب در کشور هشدار میدهند و نتیجه بی توجهی به این هشدارها را به وضوح میتوان در آبادیهای خالی از سکنه در استانهای خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کرمان و ... مشاهده کرد. در خراسان جنوبی اهالی حدود ۱۶۰۰ آبادی، خانههای خود را رها کرده اند. حدود ۶۰۰ قنات خشک شده است.
در خراسان جنوبی اهالی حدود ۱۶۰۰ آبادی، خانههای خود را رها کرده اند. حدود ۶۰۰ قنات خشک شده است و متوسط بارش در ابتدای سال آبی جاری، یعنی از ابتدای مهر ۱۳۹۹، حدود ۵۲ درصد کاهش داشته است. این موضوع را خندان رو، مدیرکل هواشناسی خراسان جنوبی به رسانهها اعلام کرده و گفته است که میانگین بارشها در سطح استان نسبت به بلندمدت ۳۲ درصد کاهش داشته است. او همچنین اشاره کرده است که با توجه به میزان بارندگیهای بلندمدت و کوتاه مدت، خراسان جنوبی تا ۸۷ درصد درگیر خشکسالی است.
بیشتر بخوانید: