گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، رضا خرسندیان؛ بدون شک یکی از مهمترین و اصلی ترین ارکان های اقتصادی یک کشور نظام برنامه ریزی و بودجه آن کشور می باشد و روشن کردن و قابل درک کردن آن برای سایر مردم(منظور افرادی که مطالعات اقتصادی و مالی ندارند و به صورت تخصصی آن را مورد بررسی قرار نمی دهند) امری بسیار مهم است؛ زیرا اگر هر کاری را مردم بفهمند و به آن روی بیاورند از آن مشکل گلستان ها خواهند ساخت و مطمئناً اگر مردم عزیز از شرایط اقتصادی و ارکان آن به خوبی خبر داشته باشند در به اتمام کشاندن و پیروز شدن کشور در این حمله ی تحمیلی اقتصادی به همانند دفاع مقدس هم بزرگترین نقش را ایفا خواهند کرد.
موتور محرک هر اقتصادی ،نظام برنامه ریزی و بودجه آن کشور می باشد یک نظام بودجه ریزی نظام مند، برنامه ریزی با آینده پژوهشی و نگاه به مسائل گذشته و با در نظر گرفتن توانایی ها، استعدادها، تمکن مالی و احصاء نیازمندی ها و برآورد مبتنی بر واقعیت هزینه های کشور برای یک سال عمل می شود. این نظام، علاوه بر بستر سازی جهت برقراری تراز مالی در سال پیش رو، مسائل و مشکلات سال آینده را حل و یا کمرنگ می کند.
لذا اگر اصلاح و ترمیمی بر این نظام اقتصادی معیوب قرار است صورت بگیرد یا نباید بگیرد و یا اگر هم می خواهد بگیرد نباید به صورت ناقص بلکه به صورت بنیادی، ساختاری و در تمام اجزاء و ابعاد انجام گیرد. ما برای نجات اقتصادمان یکی از نقاطی را که باید درست کنیم نظام برنامه ریزی و بودجه مان است و برای نجات این موتور محرک نباید از نسخه های وارداتی استفاده کنیم بلکه با اتکای به استعداد هایمان در حوزه های مختلف علوم اقتصادی،ظرفیت ها و قابلیت های پیدا و پنهان موجود در گستره ی جغرافیای کشور و متخصصین مسلط بر مسائل مالی و برنامه ریزی بودجه، به بومی کردن این موتور بپردازیم.
الگوهای اقتصادی سایر کشورها متناسب با شرایط و اقتضائات خودشان طراحی و اجرا می شوند و با قابلیت ها، نیازمندی ها و مقتضیات و بدنه اقتصاد مقاومتی ما ارتباطی ندارد. الگو ها و مدل های اقتصادی سایر کشورها نجات دهنده اقتصاد ما نخواهد بود. حال با این تفاسیری که خدمتتان عرض کردم باید ببینیم که چه کاندیدایی برای ریاست جمهوری۱۴۰۰ تا ۱۴۰۴ به دنبال این اصلاحات است. دانستن چند نکته ما را در شناخت بهتر فرد مطلوبمان کمک خواهد کرد.
مردم به عنوان انتخاب گران این عرصه رقابتی مهم و سرنوشت ساز باید ببینند که چه کسانی که دل به نسخه های وارداتی اقتصاد بسته اند و این شناخت را می توانند با نگاهی به سابقه ی گذشته آن ها دریابند و کسانی که اقتصاد ایران را با این همه منابع انسانی و مادی وابسته به خارج و به خصوص با تعامل با غرب می بینند آیا در بهبود این اقتصاد توانسته اند کاری از پیش ببرند؟ و در ثانی اگر کسی از کاندیداهای انتخاباتی علاج درد کشور را در نسخه های داخلی می بیند، آیا برنامه مشخصی دارد و یا اینکه سخنی بیش ندارد! اگر کاندیداهای ما هر کدام خود را علاج دهنده ی این اتومبیل خراب اقتصادی می داند باید نسبت خود را با نظام برنامه ریزی و بودجه کشور مشخص کند؛ چرا که نظام برنامه ریزی و بودجه کشور موتور این خودرو از کار افتاده است که خود این موتور سالهاست که نیاز به تعمیرات و اصلاحات بنیادی دارد.
رضا خرسندیان - مسئول هسته نظام برنامه ریزی و بودجه بسیج دانشجویی دانشگاه شیراز
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.