آخرین اخبار:
کد خبر:۹۳۸۴۹۳
یك جامعه شناس:

پسران تمایلی به ازدواج با دختران سیگاری ندارند

الستی عنوان کرد: بر اساس نظر سنجی‌های انجام شده از پسران سیگاری مبنی بر تمایل آنان به ازدواج با دختران سیگاری، تقریباً اکثر آنان تمایلی به ازدواج با دختران سیگاری نداشتند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمد علی الستی، جامعه شناس در گفتگوی تلفنی با برنامه «گفتگوی اجتماعی» در مورد افزایش استفاده از سیگار و قلیان و آسیب‌های اجتماعی و چالش‌هایی که خانواده‌ها با آنها درگیر هستند، گفت: کمتر از 40 درصد پسران به ازدواج با دختران سیگاری تمایل دارند.

وی افزود: پسران برای دوستی و همپا بودن تمایل به دوستی با دختران سیگاری و قلیانی دارند ولی تمایل آنان به ازدواج با دختران سیگاری کم است و این نشان دهنده این موضوع است که جذابیت سیگار کشیدن برای خانم‌ها ماندگار نیست و در نظام اجتماعی ما زنان با مصرف سیگار زیبایی خود را از دست می‌دهند چرا که مصرف سیگار موجب تغییر رنگ لب، دندان، نوک انگشتان و باعث کاهش اشتها و سوء تغذیه و از دست رفتن نرون‌های مغزی بانوان می‌شود.

الستی در تشریح دلایل افزایش مصرف سیگار در جوانان و نوجوانان و پدیده زنانه شدن سیگار در جامعه، دسترسی فرزندان به پول بیشتر، کاهش کنترل و نظارت خانواده‌ها و کاهش اقتدار سنتی پدر و مادرها، الگو سازی ماهواره و اینترنت، افزایش نقش پررنگ همسالان را از عوامل تاثیر گذار برشمرد.

این جامعه شناس در ادامه با تاکید بر اینکه تبلیغات ضد سیگار از شدت زیاد بودن بی رنگ شده‌اند و نیازمند ابتکار و خلاقیت است افزود: چاپ عکس شُش سرطانی روی پاک‌های سیگار برای مردم تصویری عادی شده است و برای تبلیغ ضد سیگار باید شیوه‌های جدید را جایگزین کنیم.

در ادامه برنامه دکتر مریم فرضی، روانشناس و مشاور خانواده تغییر در فرهنگ، تغییر در ارزش‌ها، کاهش قدرت نظارت و کلافه شدن پدر و مادرها را از عوامل افزایش میزان مصرف دخانیات در بین زنان عنوان کرد.

وی اینستاگرام و افزایش فالور را از دلایل تمایل دختران به مصرف دخانیات برشمرد و اظهار داشت: دختران برای افزایش فالور و جذب مخاطب و میل به دیده شدن و مورد توجه قرار گرفتن اغلب به مصرف سیگار و قلیان روی می‌آوردند.

فرضی ادامه داد: بسیاری از پسران برای انتخاب دوست میل به دختران همپا در سیگار کشیدن و قلیان کشیدن دارند و دختران به این دلیل رغبت به کشیدن دخانیات دارند تا بتوانند کنار پسران تفریح کنند.

این روانشناس افزود: گاهی زنان شکست خورده در زندگی نیز به جهت آغاز زندگی دیگر و هنجار شکنی و ایجاد ارتباطات جدید به سمت مصرف قلیان و سیگار می‌روند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار