به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمد علی الستی، جامعه شناس در گفتگوی تلفنی با برنامه «گفتگوی اجتماعی» در مورد افزایش استفاده از سیگار و قلیان و آسیبهای اجتماعی و چالشهایی که خانوادهها با آنها درگیر هستند، گفت: کمتر از 40 درصد پسران به ازدواج با دختران سیگاری تمایل دارند.
وی افزود: پسران برای دوستی و همپا بودن تمایل به دوستی با دختران سیگاری و قلیانی دارند ولی تمایل آنان به ازدواج با دختران سیگاری کم است و این نشان دهنده این موضوع است که جذابیت سیگار کشیدن برای خانمها ماندگار نیست و در نظام اجتماعی ما زنان با مصرف سیگار زیبایی خود را از دست میدهند چرا که مصرف سیگار موجب تغییر رنگ لب، دندان، نوک انگشتان و باعث کاهش اشتها و سوء تغذیه و از دست رفتن نرونهای مغزی بانوان میشود.
الستی در تشریح دلایل افزایش مصرف سیگار در جوانان و نوجوانان و پدیده زنانه شدن سیگار در جامعه، دسترسی فرزندان به پول بیشتر، کاهش کنترل و نظارت خانوادهها و کاهش اقتدار سنتی پدر و مادرها، الگو سازی ماهواره و اینترنت، افزایش نقش پررنگ همسالان را از عوامل تاثیر گذار برشمرد.
این جامعه شناس در ادامه با تاکید بر اینکه تبلیغات ضد سیگار از شدت زیاد بودن بی رنگ شدهاند و نیازمند ابتکار و خلاقیت است افزود: چاپ عکس شُش سرطانی روی پاکهای سیگار برای مردم تصویری عادی شده است و برای تبلیغ ضد سیگار باید شیوههای جدید را جایگزین کنیم.
در ادامه برنامه دکتر مریم فرضی، روانشناس و مشاور خانواده تغییر در فرهنگ، تغییر در ارزشها، کاهش قدرت نظارت و کلافه شدن پدر و مادرها را از عوامل افزایش میزان مصرف دخانیات در بین زنان عنوان کرد.
وی اینستاگرام و افزایش فالور را از دلایل تمایل دختران به مصرف دخانیات برشمرد و اظهار داشت: دختران برای افزایش فالور و جذب مخاطب و میل به دیده شدن و مورد توجه قرار گرفتن اغلب به مصرف سیگار و قلیان روی میآوردند.
فرضی ادامه داد: بسیاری از پسران برای انتخاب دوست میل به دختران همپا در سیگار کشیدن و قلیان کشیدن دارند و دختران به این دلیل رغبت به کشیدن دخانیات دارند تا بتوانند کنار پسران تفریح کنند.
این روانشناس افزود: گاهی زنان شکست خورده در زندگی نیز به جهت آغاز زندگی دیگر و هنجار شکنی و ایجاد ارتباطات جدید به سمت مصرف قلیان و سیگار میروند.