آخرین اخبار:
کد خبر:۹۳۸۹۵۹
در سالگرد «قتل عام تولسا» مطرح شد

بایدن: تروریسم سفیدبرترپنداران کشنده‌ترین تهدید است

رئیس‌جمهور آمریکا در صدمین سالگرد قتل عام سیاه‌پوستان در شهر «تولسا»، تروریسم سفیدبرترپنداران را «کشنده‌ترین تهدید» علیه آمریکا توصیف کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا به عنوان نخستین رئیس‌جمهور مستقر این کشور از محل قتل‌عام صد‌ها سیاه‌پوست آمریکایی توسط گروه‌های سفیدبرترپندار در سال ۱۹۲۱ بازدید کرد و درباره باقی ماندن تفکرات نژادپرستانه در کشورش، صدسال پس از این حادثه هشدار داد.

رئیس‌جمهور آمریکا در این سخنرانی که در محل وقوع این فاجعه نژادپرستانه در شهر «تولسا» در ایالت اوکلاهاما ایراد شد تصریح کرد: «من از مردم ایالات متحده می‌خواهم کشتار‌ها و رویداد‌هایی را که طی این دو روز در سال ۱۹۲۱ اتفاق افتاد در خاطر نگاه داشته و شجاعت و مقاومت آن‌هایی را که زنده ماندند و برای دوباره ساختن زندگی‌هایشان تلاش کردند را پاس بدارند و با یکدیگر برای ریشه‌کن کردن نژادپرستی نظام‌مند همقدم شوند و اجتماعات و جان‌هایی را که به دست نژادپرستی نابود شده‌اند از نو بسازند.»

صد سال پیش در روز‌های ۳۱ مه و ۱ ژوئن ۱۹۲۱ صد‌ها نفر از گروه‌های سفیدبرترپندار به محله «گرینوود» در شهر «تولسا» که در آن زمان به عنوان قلب کسب وکار‌های سیاه‌پوستان شناخته می‌شد و به «وال‌استریت سیاه‌پوستان» شهرت داشت حمله کرده و ضمن قتل عام صد‌ها سیاه‌پوست، ۳۵ خیابان مملو از مراکز تجاری، خانه‌های مسکونی، کتابخانه، بیمارستان، مدرسه و ... را تخریب کردند.

حمله نژادی تولسا - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

تصویری از شهر تولسا بعد از حمله سفیدبرترپندار‌ها در سال ۱۹۲۱

محله «گرینوود» که بخش مرفه شهر تولسا و مایه شهرت سیاه‌پوستان بود بعد از این حمله به ویرانه تبدیل شد و هرگز نتوانست دوباره روی پا بایستد.

جو بایدن در این مراسم گفت: «دوستان، ما نمی‌توانیم برای نفرت نژادی، مأمن فراهم کنیم. امروز تروریسمِ سفیدبرترپنداران، کشنده‌ترین تهدید علیه سرزمین ما است- نه داعش و نه القاعده، بلکه سفیدبرترپندار‌ها [کشنده‌ترین تهدید علیه آمریکا هستند.]»

تا به امروز به هیچ یک از کسانی که از قتل عام «تولسا» جان به در برده‌اند یا خویشاوندان آن‌ها غرامتی دریافت نکرده‌اند. شرکت‌های بیمه شکایات اکثر قربانیان سیاه‌پوستان را که مجموعاً ارزشی بالغ بر ۲۷ میلیون دلار دارند را رد کرده‌اند.

جو بایدن در سخنرانی عصر سه‌شنبه گفت: «من از مردم آمریکا می‌خواهم درباره دلایل ریشه‌ای هراس‌افکنی‌های نژادی در کشورمان تأملی دوباره کرده و برای ریشه‌کن کردن نژادپرستی سیستماتیک در سراسر این کشور تلاش کنند.»

رئیس‌جمهور آمریکا علاوه بر این به تلاش‌ها در گذشته برای پنهان کردن این بخش از تاریخ آمریکا نیز اشاره کرد و از این حمله در سال ۱۹۲۱ به عنوان «تروریسم بومی» و «قتل عام» یاد کرد و گفت که دنباله‌های این اقدام نژادپرستانه هنوز در جامعه آمریکا امتداد یافته‌اند.

وی تصریح کرد: «آنچه در گرینوود اتفاق افتاد، اقدامی کینه‌توزانه و تروریسم بومی بود که دنباله‌های آن تا همین امروز امتداد یافته‌اند.»

رئیس‌جمهور آمریکا در بخش دیگری از سخنانش گفت: «هموطنان آمریکایی من، این یک قتل عام بود، شورش نبود.»

بایدن در سالگرد «قتل عام تولسا»: تروریسم سفیدبرترپنداران کشنده‌ترین تهدید  است

تصویری از شهر تولسا بعد از حمله سفیدبرترپندار‌ها در سال ۱۹۲۱


گرامی‌داشت یکصدمین سالگرد قتل عام تولسا در حالی برگزار می‌شود که جامعه آمریکا به تازگی شاهد موج تازه‌ای از تنش‌های نژادی بوده است.

بسیاری از شهر‌های آمریکا سال گذشته بعد از انتشار فیلمی که قتل سیاه‌پوستی به نام «جورج فلوید» را هنگام دستگیری توسط پلیس نشان می‌داد به صحنه یکپارچه اعتراض علیه نژادپرستی نهادینه‌شده علیه سیاه‌پوستان تبدیل شد. این اعتراضات تا چندین ماه ادامه داشت و دامنه آن برخی از دیگر کشور‌های دنیا مانند انگلیس را نیز دربرگرفت.

تحلیلگران می‌گویند یکصد سال بعد از قتل عام تولسا در آمریکا هنوز دستگیری سیاه‌پوستان توسط پلیس محتمل‌تر است، آن‌ها در صورت دستگیری در نظام قضائی آمریکا به جرائم سنگین‌تری محکوم می‌شوند و احتمال شلیک پلیس به آنها، حتی اگر غیرمسلح باشند، چندین برابر شهروندان سفیدپوست است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار