گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو_ «هشتمین جمهور» عنوان بستۀ خبری-تحلیلی است که همزمان با انتخابات ریاست جمهوری و انتخاب هشتمین رئیس جمهور، به بازخوانی اخبار انتخابات میپردازد.
آخرین اخبار انتخابات را از بیست و هشتمین شمارهی «هشتمین جمهور» بخوانید.
کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری در اطلاعیهای درباره دلیل پخش نشدن مستند عبدالناصر همتی نامزد انتخابات ریاست جمهوری در شب گذشته ۱۱ خرداد اعلام کرد: «نوبت پخش مستند عبدالناصر همتی بر اساس قرعهکشی، به نماینده قانونی ایشان ابلاغ شده بود. از آنجا که ستاد ایشان در فرصت قانونی قادر به ارائه مستند نشده است، لذا این برنامه پخش نشده است.»
همتی، اما در توئیتی علت عدم پخش مستندش را حرفهای بیواسطه خود در این فیلم و سانسور آن اعلام کرد و نوشت:
«صداوسیما مستند انتخاباتی بنده را پخش نکرد؛ در این مستند گفته بودم:
+اگر عدهای بنده را بانی وضع موجود میدانند، آنها خود وضع موجودند.
+ضرورت تصویب FATF و ضررهای ناشی از عدم اجرای آن
+برخی از دختران ایران بی واسطه حرفهایشان را زده بودند.
گفتند حذف کنید، گفتم: من مخالف سانسورم.»
این مستند پس از نرسیدن به پخش صدا و سیما، در فضای مجازی و در میان کاربران دست به دست شد.
غلامحسین کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی در یادداشتی که برای شماره روز چهارشنبه (۱۲ خرداد) در روزنامه سازندگی نوشته است، از حمایت رسمی حزب متبوعش از عبدالناصر همتی در انتخابات سخن گفت و نوشت: نوشت: «آقای همتی در این روزها بسیار خوب عمل کردند و سخنان معقولی بیان کردند... در شرایط فعلی به نظر ما آقای همتی کسی است که مسائل کشور را میشناسد و به خصوص با توجه به تخصص شان در بعد اقتصادی راهحلهای علمی و معقول برای حل نسبی مشکلات دارد، اما خواسته و تلاش ما این است که همه نیروهای اصلاح طلب با استفاده از صندوق رای و تک تک آراء شهروندان حرکت کند.»
وی تصریح کرد: «تمایل قطعی دوستان ما در کارگزاران حتماً این است که در انتخابات از آقای همتی حمایت کرده و برای ایشان تبلیغ کنیم و برنامههای ایشان را برای مردم در انتخابات توضیح دهیم.»
سعید جلیلی با حضور در برنامه بدون تعارف اظهار کرد: «سال ۹۲ هم که خودم مذاکره کننده بودم گفتم که مشکلات مربوط به داخل است و ماشین دولت کند است. مجموعهای از جوانان متخصص و مدیران پاکدست را مدیریت کشور گردآوری کردهایم. اگر رای نیاورم؛ با تمام توان به دولت منتخب کمک میکنم.»
وی خاطرنشان کرد: «یکی از موانع بر سر راه تصمیم گیریهای مهم، همین تعارف است؛ رئیس جمهور باید تصمیم جدی و قاطع اتخاذ کند و نباید تعارف داشته باشد. به شرط کنار گذاشتن تعارفات، کشور را باید جهش داد.»
حجتالاسلام والمسلمین رئیسی گفت: «دولت من دلالی و رانتخواری و پراتیبازی نخواهد بود، دولت تولید و فعالیت برای گره گشایی از زندگی مردم خواهد بود. با شناختی که از مسائل کشور دارم، راهکار حل مشکلات را میدانم؛ ریشه فساد را باید در دستگاه اجرایی خشکاند.»
او ادامه داد: «من به بسیاری از کارخانهها و کارگاهها سرزدهام و به این اعتقاد دارم باید در بین مردم بود و نه پشت میز. بسیاری از کارخانهها تنها با یک نشست و جلسه باز به چرخه تولید بازمیگردند. من مدیری نبودهام که در دفترم بنشینم، میان مردم بودهام و از درد مردم خبر دارم. مدیری که با درد مردم احساس درد نکند باید درباره خود تردید کند. نمیپسندم دست دولت برود در جیب مردم و کسری بودجه اش را از بورس و استقراض بانک مرکزی حل بکند»
محسن رضایی، نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: «برنامه ما در بخش کشاورزی، تبدیل ایران به هاب و کانون تامین غذای جمعیت ۵۰۰ میلیون نفری منطقه اتحادیه جنوب غربی آسیا است. برای تبدیل ایران به هاب کشاورزی منطقه مهمترین موضوع این است که باید کشاورزی ایران مدرن شود و از طریق اصلاح خاک و آبیاری و همچنین ارتقای بهرهوری و اصلاح رابطه دولت با کشاورزی این امر صورت خواهد پذیرفت.»
محمد بهادر جهرمی، معاون پژوهشگاه قوه قضاییه و محقق پژوهشکده شورای نگهبان در کلاب هاوس با اشاره به اقدامات شورای نگهبان گفت: «درباره اصل موضوع که چرا شورای نگهبان افکار عمومی را اقناع نمیکند، من هیچ دفاعی ندارم و بارها گفته ام شورای نگهبان نتوانسته اند افکار عمومی را اقناع کند، نتوانسته و ضعف جدی داشته است و شاید یکی از مهمترین ضعفهای شورای نگهبان بوده است.»
عبدالناصر همتی در توئیتی در واکنش به پیوستن ابراهیم رئیسی به شبکه اجتماعی توئیتر، نوشت: «حال که آیت الله رئیسی بالاخره بعد از مدتها در شبکههای اجتماعی اکانت رسمی ایجاد کردند. برای رفع تبعیض در دسترسی و رفع ظلم فیلترینگ، از ایشان درخواست میکنم از فردا صبح دستور رفع فیلتر توییتر را صادر کنند تا همه مردم از مطالب ایشان بهرهمند شوند.»
پیش از این سعید جلیلی در توئیتی نوشته بود: «فیلترینگ توییتر توجیه ندارد.»
برخی اقدامات صدا و سیما در نحوه برگزاری برنامههای انتخاباتی در روزهای گذشته مورد نقد قرار گرفته است. برای مثال همزمان با برگزاری برنامههای تبلیغاتی تلویزیونی نظیر گفت وگوی ویژه خبری، با دوربین و ... برای نامزدها، آنها در ماشینهای تشریفات سوار شده و تا ساختمان شیشهای جام جم با موتور سیکلت و خودرو اسکورت میشوند و تلویزیون نیز این صحنه را با آب و تاب پوشش میدهد. درحالی که در محوطه جام جم امکان هرگونه سوءقصد به نامزدهای انتخابات منتفی است و بیشتر به نوعی مانور تشریفات شباهت دارد.
سعید جلیلی، کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری با عنوان «جهاد و جهش» تلویزیون اینترنتی خود را افتتاح کرد و گفت: «به همت جوانان متخصص، انقلابی و با انگیزه کشورمان در رسانه ملی امکانی برای کاندیداها قرار داده شده است که میتوانیم برنامههای خود را در آن منتشر کنیم. ما نیز با استفاده از این فرصت بیست و چهار ساعته برای ارائه برنامههای خود در این بستر مؤثر و آسان برنامههای خود را ارائه خواهیم کرد.
علیتاجرنیا که قرار بود به عنوان نماینده محسن مهرعلیزاده در برنامه گفتگوی ویژه خبری شرکت کند با دربهای بسته صدا و سیما مواجه شد. مسئولین صدا و سیما دلیل این مسئله را عدم تایید امنیتی تاجرنیا و دستور ستاد انتخابات صدا و سیما اعلام کردند.
علی کریمی در واکنش به اظهارات سپیده شبستری، همسر عبدالناصر همتی مبنی بر فعالیت حرفهای همتی در کاراته و دان ۶ و کمربند مشکی وی، در اینستاگرام خطاب به همتی نوشت:
«کاش از این کمربند برای شکستن تورم و قیمت لحظهای دلار استفاده میکردی. ولی فکر میکنم دان ۶ رو افتخاری گرفتی.»