به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرزانه فراهانی_ آتش نشانی از آن دست مشاغل سخت و پیچیدهای است که به دلایل متعدد نسبت به سایر مشاغل با مشقت مضاعفی همراه است.
پرسنل آتش نشانی و نیروهای عملیاتی این سازمان در طول خدمت خود لحظات پر اضطراب و پر تنشی را تجربه میکنند که کمتر کسی در مسیر کسب درآمد در دیگر مشاغل آن را لمس میکند.
طی روزهای اخیر حادثه آتش سوزی پالایشگاه تهران در صدر اخبار حوادث قرار گرفت و این آتش نشانها بودند که مسئولیت سنگینی که بر عهده داشتند را با فداکاری و ایثار ادا کرده و از بروز فاجعه در پایتخت جلوگیری کردند.
این در حالی است که اگر هر یک از آتش نشانهای حاضر در جریان عملیات اطفاء حریق در پالایشگاه دچار جراحت میشد و یا خدایی نکرده جان خود را در این مسیر پر خطر از دست میداد، مسئولان مربوطه وی را شهید محسوب نمیکردند.
عملیات سنگین اطفاء حریق در پالایشگاه تهران، با اقدامات شجاعانه و خستگی ناپذیر نیروهای آتش نشانی به پایان رسید و باز هم ماجرای فداکاری پرسنل خدوم و زحمتکش سازمان آتش نشانی در اذهان مردم ماندگار شد.
هنوز یاد و خاطره شهدای حادثه آتش سوزی پلاسکو در ذهن مردم ایران زنده و ماندگار است و این در حالی است که خانواده شهدای پلاسکو از کمترین حقوق خانواده شهید بودن برخوردار نیستند.
پس از وقوع حادثه تلخ و تأسف بار پلاسکو، بنیاد شهید به "شهید خدمت" محسوب کردن آتش نشانهای جانباخته در این حادثه جانکاه اکتفا کرد.
سعید اوحدی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در نشست خبری در جمع خبرنگاران گفت: جان باختگان حادثه پلاسکو شرایط شهید اعلام شدن را احراز نکردند و به دستور رهبر معظم انقلاب شهید خدمت محسوب میشوند.
به گفته اوحدی مقرر شده است تا سازمان مربوطه محل خدمت آتش نشانها خانواده شهدای پلاسکو را تحت پوشش حمایت خود قرار بدهند و در این راستا تا کنون اقدام حمایتی خاصی صورت نگرفته است.
به گفته بسیاری از خانواده شهدای پلاسکو از این واژه "شهید خدمت" مزایای خاصی شامل حال آنها نشده است و آن گونه سایر خانواده شهدا در بنیاد شهید و امور ایثارگران، مورد تکریم و احترام واقع میشوند، نهاد یا سازمانی خدمات مورد نیاز را به آنها ارائه نمیدهد.
ورود افراد به مشاغلی چون آتش نشانی علاوه بر آنکه از یک عشق درونی افراد دارای روحیه ایثار و فداکاری صورت میگیرد، استرس و اضطراب زیادی را برای اطرافیان آنها و به ویژه برای پدر و مادر و همسر و فرزندان آتشنشانها به همراه دارد.
شغلی که هر لحظه فرد شاغل را در معرض آزمایش مرگ و زندگی قرار میدهد و عشق به نجات جان سایر افراد او را به ماندن و ارائه خدمت تشویق و ترغیب میکند و در این میان امنیت شغلی که مسئولان مربوطه برای آتش نشانها تامین میکنند، ضامن روحیهای بالا جهت ارائه خدماتی بهتر است.
قوانین فعلی حاکم در خصوص حمایت از آتش نشانها قوانینی ناقص است که میطلبد نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جهت رفع نواقص قوانین موجود اقدام کرده و در نهایت این قبیل اقدامات به کاهش استرس پدر و مادر و همسر و فرزندان آتشنشانها منجر شود.