به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، بهرام عیناللهی صبح امروز در نشست خبری تبیین برنامهها و الویتهای نظام سلامت در دولت سیزدهم گفت: سلامت نکته محوری مدیریت کشور است. هر سرمایه گذاری در این زمینه خود را در ساخت کشور نشان میدهد، اما نباید این امکانات ویژه گروهی خاصی از جامعه باشد. مبحث عدالت سلامت بسیار مهم است و در نظام اسلامی همه باید از سلامت برخوردار باشند.
وی افزود: نگاه به درمان باید کلی باشد و درمان جزئی از سلامت است. امروز در کرونا ۸ دلار نیاز است تا یک فرد واکسینه شود و اگر آن هزینه پرداخت نشود ۳۰ میلیون تومان هزینه لازم است تا فرد مبتلا به کرونا درمان و بستری شود. یکی از اموری که در دولت آقای رئیسی به آن توجه خواهد شد، بحث سلامت عام است.
دبیر کمیته سلامت ستاد انتخاباتی حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم رئیسی بیان کرد: در بحث سلامت باید تحرک رویکردی و ساختاری داشته باشیم و درمان باید به همه اقشار تخصیص داده شود. مسئله ارتقای سلامت بسیار مهم است و یکی از افتخارات نظام اسلامی شبکه روستایی و بهداشتی است که باید تقویت شود.
عین اللهی گفت: یکی از مشکلات ما عدم حکمرانی شبکه هوشمند است. آیا کسی میداند آماری که وزارت بهداشت در خصوص کرونا ارائه میدهد درست است؟ خیر؛ زیرا سیستم هوشمندی نداریم که آمار درستی ارائه دهد.
وی افزود: بحث تعارض منافع نیز بسیار مهم است و نیاز به اصلاحات دارد. نباید داروها با تصمیم کسانی که منفعت در واردات و صادرات دارند، خرید و فروش شود. باید نیروهایی که وارد سیستم میشوند امکان تعارض منافع نداشته باشند. تعارض منافع باعث میشود که امکانات ما تلف شود و هزینه بیماران زیاد شود. چرا درآمد یک بیمار باید تحت عنوان طرح تحول سلامت تلف شود؟ رانت در اعطای مجوزهای کسب و کار مشکل دیگر ما است. رانتهایی در تاسیس بیمارستان و کلینیکها وجود دارد که امروز ۴ یا ۵ هزار میلیارد خرید و فروش میشود.
دبیر کمیته سلامت ستاد انتخاباتی حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم رئیسی گفت: امروز کشور در بحران است و باید واکسیناسیون را بهصورت فوری حل کنیم. کمکهای دولتی در این زمینه کم بود و بوروکراسی سرعت را کمتر میکرد. یکی از اهدافی که کمیته سلامت آقای رئیسی دنبال میکنند تسریع واکسیناسیون است. البته همه آن دست دولت نخواهد بود.
عین اللهی ضمن بیان اینکه واردات واکسن با هر قیمتی باید انجام شود، گفت: مباحث ناباروری و جمعیت از موضوعات بسیار مهم است. مباحث دارو نیاز به اقدامات جدی دارد. باید پزشکان ایرانی به داروهای ما اطمینان کنند. مباحث قاچاق و توزیع دارو نیز بسیار مهم است. مصرف نابسامانی دارو باید درمان شود و این موضوع هم از لحاظ اقتصادی و هم درمانی مهم است.
وی ادامه داد: محورهایی مانند آموزش پزشکی و عدالت آن، پژوهش و تحقیقات در حوزه پزشکی نیز از مهمترین موضوعات است. چرا هیچ کدام از تحقیقات ما منجر به محصول نشده است و از تحقیقات ما در بدنه محصولات کشورهای دیگر استفاده میشود.