گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حدود یک هفته بیشتر به روز انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ باقی نمانده است، و کم کم خیانهای شهر رنگ و بوی انتخاباتی به خود میگیرند. برگزاری تربیونهای آزاد دانشجویی، سخنرانی نمایندگان کاندیداها و راه اندازی ستادها و میتینگهای انتخاباتی حال و هوای شهرها را انتخاباتی کرده است.
از آنجایی که برای شناسایی فردی که مشخصات یک رئیس جمهور اصلح را داشته باشد لازم است برنامهها و سوابق کاندیداها مورد بررسی قرار بگیرد، برای همین دانشجویان از زمان ثبت نام کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری با برگزاری نشستهای مختلف سیاسی با حضور نمایندگان نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در این راستا تلاش میکنند.
البته فعالیت سیاسی تشکلهای دانشجویی دانشجویان برای انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا از یک ماه پیش از ثبت نام کاندیدا آغاز شد و آنها با کاندیداهای احتمالی و نمایندگان آنها نشستهای مختلفی را برگزار کردند.
در همین راستا، بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان آذربایجان شرقی با برگزاری سلسله نشستهای روشنگری انتخاباتی و دعوت از کارشناسان این حوزه به موضوعاتی درباره نظام تعلیم و تربیت پرداختند. جلسات بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان با حضور دانشجویان و به صورت مجازی و حضوری برگزار شد و دانشجویان این دانشگاه هم استقبال خوبی از این برنامه دارند.
سجاد صدیقی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان کشور در اولین جلسله از سلسله نشستهای روشنگری ویژه انتخابات ۱۴۰ به نقش معلم در نظام تعلیم و تربیت و چالشهای این حوزه اشاره کرد و گفت: وقتی معلم را از مرجعیت خارج میکنند میبینیم که سلبریتیها جایگزین میشوند.
وی ادامه داد: اگرچه ما در مسئله عدالت مقداری عقب ماندیم و با توجه به عملکرد برخی مسئولان نسبت به وضع مطلوب در خیلی حوزهها تنزل پیدا کردیم، اما در حوزه عدالت اگر آموزش و پروش اگر رتبه یک را نداشته باشد، کمتر از این رتبه نیست. با این حال دستگاه دیگری سراغ ندارم که بتواند این ادعا را کند.
صدیقی تصریح کرد: امروز هم در مدارس خصوصی آن طور که خودشان اذعان کردند میانگین نمرات خیلی پایینتر از مدارس دولتی است. البته شاید برخی مدارس خصوصی خاص امکانات خوبی داشته باشند، اما در مجموع از لحاظ آموزشی خیلی سرآمد نیستند.
بیشتر بخوانید:
سیدمحمد بطحایی، وزیر سابق آموزش و پرورش میهمان دومین نشست بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان بود، نشستی که با عنوان «وصله ناچسب» برگزار شد.
بطحایی در این نشست گفت: آموزش و پرورش امروز در شان جمهوری اسلامی نیست و در جایی که باید باشد قرار ندارد و باید خیلی جلوتر بود؛ البته این به معنای این نیست که تلاش نشده است، اما در کل جایگاه آن جایگاه خوبی نیست.
وزیر سابق آموزش و پرورش یادآور شد: یکی از دلایلی که دولتمردان نگاه درستی به آموزش و پرورش ندارند برای تعریفی است که به این نهاد دارند و شاید تنها کسی که نگاه تربیتی و در کل نگاه درستی به آموزش و پرورش داشته؛ مقام معظم رهبری بوده است و کسانی که دارند برای آموزش و پرورش سیاست گذاری میکنند نگاهشان به آموزش و پرورش نگاه تربیتی و دینی نیست.
بیشتر بخوانید:
ابراهیم سحر خیز، معاون اسبق وزیر آموزش و پرورش هم در سومین نشست که با عنوان «پازل انتخابات؛ معلم ابزاری» برگزار شد، شرکت کرد و طی سخنانی گفت: معلمین از جمله اقشاری هستند که مورد وثوق و اعتماد مردم قرار دارند یعنی هرچه در سالهای اخیر شاهد کاهش جایگاه و ارزش معنوی و اقتصادی معلمان بودیم، اما هنوز معلمین در رتبه اول توجه قرار دارند و به عنوان یک گروه مرجع برای جامعه شناخته میشوند.
معاون سابق وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: دولت تدبیر و امید از این ضریب نفوذ اجتماعی بالا در شب انتخابات به نفع خودشان استفاده کردند، ولی در ۸ سال اخیر آموزش و پرورش مورد بی مهریهای بسیار قرار گرفت.
سحرخیز ادامه داد: علی رغم کمک معلمان به رئیس جمهور در انتخابات هشت سال پیش، هنوز رتبه بندی معلمین درطی این چند سال به سرانجام نرسیده است! چیزی که ما الان میبینیم، علی رغم اینکه میگویند حقوق معلمان ۶۴ درصد افزایش یافته است، هنوز هم معلمان جزو ردیفهای آخر حقوق بگیران هستند و هنوز در تنگنای معیشتی قرار دارند.
وی گفت: در دولت تدبیر و امید، به لحاظ سهم آموزش و پرورش از تولید ناخالص داخلی، و سهم آن از بودجه هزینهای کشور، رو به افول بوده و روند کاهشی داشته است.
بیشتر بخوانید:
در ادامه این نشستها حجت الله بنیادی، پژوهشگر حوزه آموزش و پرورش میهمان دانشجویان بسیجی دانشگاه فرهنگیان آذربایجان شرقی بود و در نشستی که با عنوان «نظام تعلیم و تربیت و سیاست زدگی» برگزار شد، سخنرانی کرد و گفت: در تبصره ۱۴ قانون برنامه اول کشور مصوبه سال ۶۸ آمده است که دولت موظف است اقدامات لازم جهت تغییر بنیادی نظام آموزش و پرورش به عمل آورد. در بند دیگری هم آمده است که ایجاد زمینههای لازم برای ارتقای سطح علمی و فرهنگی ادامه تحصیل معلمان کشور ضروری است.
وی افزود: یکی از بعدهای مهم سیاست زدگی بحث انتصابات است. متاسفانه بعضی از نمایندگان نزدیک انتخابات که میشود، وعده و وعیدهای مختلف به معلمان میدهند. متاسفانه از رئیس جمهور گرفته تا نماینده مجلس، خود را متخصص و خبره در همه امور آموزش و پرورش میدانند و در همه امور آن دخالت میکنند. این انتصابات سیاسی هم یک چرخه بدون مدیریت هستند.
بیشتر بخوانید:
بسیج دانشجویی استان فارس هم موضوعات مهم کشور را دسته بندی کرده و دانشجویان بسیجی براساس این موضوعات از کارشناسان مربوطه برای بررسی مسائل دعوت کردند. در این راستا، سلسله نشستهایی با عنوان خط مقدم از سوی قرارگاه دانشجویی شهید رجایی (قدر) استان فارس برگزار شد.
داوود گودرزی رئیس سابق سازمان بسیج دانشجویی کشور و دبیر قرارگاه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی در نشستی که با عنوان «کنشگری تشکیلاتی در انتخابات ۱۴۰۰» برگزار شد، گفت: همه ما میدانیم که با صحنهای جدیدتری نسبت به سالهای قبل در انتخابات مواجه هستیم و چیزی که باید در مورد آن بحث کنیم، این است که چه کاری از ما برمیآید و چگونه باید آن را انجام دهیم.
دبیر قرارگاه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی مرکز پژوهشهای مجلس با بیان اینکه کسی قانون اساسی را قبول ندارد نباید وارد عرصه انتخابات شود، گفت: جوانان میتوانند از شورای نگهبان بخواهند که در تایید صلاحیت این افراد با حساسیت بیشتری عمل کند.
بیشتر بخوانید:
محسن شاطرزاده، سفیر جمهوری اسلامی ایران در برزیل و معاون امور بینالملل و اقتصادی اسبق وزیر صنایع و معادن هم در نشست نقد و بررسی عملکرد سیاست خارجی دولتهای گذشته و تبیین رویکردههای پیش روی دولت آینده که از سوی دانشجویان بسیجی فارس برگزار شد، گفت: موقعیت ژئوپلیتیکی مهم ایران از عوامل اهمیت دستگاه دیپلماسی در کشور است. بسیاری از کشورها یک یا دو مورد موقعیت ژئوپولیتیک بیشتر ندارند، اما ایران به تنهایی دارای شش موقعیت ژئوپلیتیکی مهم است. ایران مهمترین کانون رقابت جهانی از نظر ژئوپلیتیکی است.
وی در ادامه افزود: تشکیلات ایجاد شده جدید در وزارت امور خارجه که به وسیله آقای دکتر ظریف ایجاد شده در دنیا سابقه ندارد و خودخواهانه و از روی خودشیفتگی مفرط شخص آقای وزیر بوده و باعث انهدام تشکیلات وزارت خارجه و حذف همه معاونتهای سیاسی و منطقهای شده است و وزیر بعدی در دولت آتی کار دشواری در بازسازی ساختار تشکیلاتی وزارت خارجه در پیشرو خواهد داشت.
بیشتر بخوانید:
مهدی خانعلیزاده، پژوهشگر مسائل بین الملل هم در سومین نشست از مجموعه نشستهای گفتمانی «نقد و بررسی عملکرد سیاست خارجی دولتهای گذشته و تبیین رویکردهای پیش روی دولت آینده» که با اینبار موضوع «تفاوت نقش دولت انقلابی و لیبرال در دیپلماسی بینالمللی جمهوری اسلامی ایران» از سوی هسته بین الملل بسیج دانشجویی استان فارس برگزار شد، گفت: سیاست خارجی ما باید بهگونهای باشد که منافع ملی را تأمین کند.
این پژوهشگر مسائل بین الملل در نقد عملکرد دستگاه دیپلماسی دولت یازدهم و دوازدهم، خاطرنشان کرد: وزیر امور خارجه عقیده دارد که وظیفه او این است که تحریمها را رفع کند و مابقی مسائل به عهده اقتصاددانها و دستگاههای دیگر است. این نگاه لیبرال، وزارت امور خارجه را به وزارت امور برجام تبدیل کرده که هدفش صرفاً ارتباط با آمریکاست، درحالیکه فرصتهای بسیار زیادی، حداقل در منطقه خود ما وجود دارد، مثلاً ما میتوانیم با توجه به بحرانهای اجتماعی در افغانستان فعالیتهای آموزشی و بهداشتی در این کشور را به دست بگیریم و منفعت کسب کنیم، یا پس از حل مسئله نظامی سوریه، در آنجا فعالیتهای اقتصادی خود را با توسعه زیرساختهای سوریه انجام دهیم، درحالیکه روسیه بهسرعت در این اقدام از ما پیشی گرفته است و منافع خود را به دست میآورد.
بیشتر بخوانید:
وزارت خارجه را به وزارت امور برجام تبدیل کردند که هدفش صرفاً ارتباط با آمریکاست
زهره طبیبزاده، نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی و نماینده سابق مجلس هم در نشست «گفتمان سازی و مطالبه گری دولتها در حوزه زنان و خانواده» که از سوی بسیج دانشجویی استان فارس برگزار شد، گفت: با روی کار آمدن دولت اعتدال و افزایش فاصله طبقاتی و رواج پدیده اشرافیگری و فساد ناشی از خصوصی سازیها بین قشر خاکستری متاثر از شبکههای تلویزیونی بیگانه این افکارشکل گرفته که برای اصلاح وضع موجود فقط یک رضاخان لازم است.
وی ادامه داد: در دوره اصلاحات بشدت تلاش کردند به کنوانسیون رفع تبعیض از زنان بپیوندند در دوره دولت نهم و دهم عکس آن عمل شد ما مطرح کردیم که با وجود داشتن منشور حقوق و مسئولیت زن مسلمان ما نیاز به پیوستن به کنوانسیونهای بیگانه نداریم الان در دولت اعتدال رفتند به سند ۲۰۳۰ پیوسته اند، معاون اول رئیس جمهور اجرای آنرا امضا کرده بود که خوشبخانه مقام معظم رهبری جلوی اجرای این سند را گرفتند هرچند متاسفانه هنوز قسمتهایی از آن در حال اجرا است و رئیس جمهور مطرح میکند که من از هر چه بگذرم از ۲۰۳۰ نمیگذرم و به مخالفت صریح علیه ُسخنان رهبری مبادرت میورزد. در حال حاضر بازار کار برای مردانی که نفقه به عهده آنهاست وجود ندارد چه برسد به زنان و دختران لذا شعار تساوی جنسیتی سند ۲۰۳۰ در زمینه اشتغال زنان کاملا عوام فریبانه است.
بیشتر بخوانید:
پس اعلام نتایج برسی صلاحیت نامزدهای انتخابات از سوی شورای نگهبان، زمینه فعالیت تشکلهای دانشجویی هم در این زمینه تغییر کرد و به نوعی دانشجویان با توان بیشتری فعالیتهای سیاسی خود را پیگیری کردند، زیرا دیگر میدانستند چه کسانی کاندیدای قطعی انتخابات هستند.
تشکلهای دانشجویی به ستاد انتخاباتی نامزدها نامه زدند و از آنان دعوت کردند تا در جمع دانشجویان دانشگاهها حضور یابند و به سوالات آنان پاسخ دهند، برنامههای خود را برای دولت آینده تبیین کنند و بگویند.
بیشتر بخوانید:
هم اکنون در حالی که یک هفته بیشتر به انتخابات باقی نمانده، نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در حال برگزاری دیدارهایی با دانشجویان هستند و تا کنون آیت الله رئیسی، سعید جلیلی و قاضی زاده هاشمی از کاندیداهایی هستند که با دانشجویان نشستهایی را داشته اند. نمایندگان کاندیداها هم در نشستهای مختلف به صورت حضوری و مجازی پاسخگوی سوالات و ابهامات دانشجویان هستند.