آخرین اخبار:
کد خبر:۹۴۰۶۷۵
گزارش |

ایفای نقش تشکل‌های دانشجویی در انتخابات ۱۴۰۰ / تریبون آزاد دانشجویان برای مردم

کنش‌ها و واکنش‌های دانشجویان در جریان انتخابات ریاست جمهوری، نشانه‌های از رشد و بلوغ سیاسی این قشر از مردم جامعه را در چهارمین دهه پیروزی انقلاب اسلامی نشان می‌دهد.

تیتر فردا///

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، کمتر از ۱۰ روز دیگر به انتخابات ریاست جمهوری باقی مانده است. انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا هم در ۲۸ خرداد برگزار می‌شود و مردم در همان حوزه انتخابیه‌ای که رئیس جمهور آینده کشور را تعیین می‌کنند، به رویکرد مدیریت شهری و روستایی منطقه خود نیز رأی می‌دهند. در این میان، دانشجویان برای ایفای نقشی موثر در انتخابات بین مردم، برنامه ریزی‌های زیادی داشتند و برنامه‌هایی را اجرا می‌کنند. اگر بخواهیم خلاصه‌ای از فعالیت‌های دانشجویان در هفته‌های اخیر را ارائه دهیم، می‌توان آن را بر دو بخش کلی پیش از تعیین نامزد‌های انتخابات و پس اعلام تأیید صلاحیت شدگان از سوی شورای نگهبان تقسیم کرد.

 

خیز تشکل‌های دانشجویی برای انتخابات از اسفند 

البته بخشی از فعالیت دانشجویان به اسفند سال گذشته بازمی گردد. زمانی که دانشجویان بسیجی دانشگاه شهید باهنر کارگاه آموزشی مناظره برای دانشجویان برگزار کردند تا در انتخابات خردادماه، بتوانند از قنون مناظره استفاده کنند. قرارگاه‌های انتخاباتی بصیر هم تقریبا همان زمان در برخی استان‌ها و ذیل ناحیه بسیج دانشجویی آغاز به کار کرد و دانشجویان اولین برنامه ریزی‌های خود را برای فعالیت در انتخابات، انجام دادند.

 

بیشتر بخوانید:



 

در اردیبهشت ماه بود که فعالیت‌های دانشجویان برای انتخابات ریاست جمهوری و شورا‌های اسلامی شهر و روستا آغاز شد. در آن زمان، حرف دانشجویان بیشتر حول محور ضرورت مشارکت در انتخابات بود و انتخاب فردی برای ریاست جمهوری که برنامه ریزی برای چهار سال آینده کشور داشته باشد و بتواند مشکلات ایجاد شده در هشت سال گذشته را تاحدودی جبران کند.

 

رصد فضای سیاسی مدعیان ریاست جمهوری

در این زمان، هنوز مشخص نبود که دقیقا چه افرادی برای ریاست جمهوری نامزد می‌شوند. از سوی دیگر جریانات سیاسی در حال تحلیل این موضوع بودند که آیا مذاکرات وین بر انتخابات تأثیری می‌گذارد یا نه. از سوی دیگر دانشجویان جریان شناسی سیاسی کشور را به عنوان اولین موضوعات برای نشست‌های انتخاباتی خود درنظر گرفته بودند. در واقع دانشجویان در آن زمان، با دقت به تحلیل و رصد فضای سیاسی کشور بودند تا در پازل انتخابات، جای خود را پیدا کنند و از مسیر و خط مشی رهبری خارج نشوند.

تیتر فردا/// ایفای نقش تشکل‌های دانشجویی در انتخابات ۱۴۰۰ / تریبون آزاد دانشجویان برای مردم

دانشجویان البرزی به هیات‌های اجرایی و نظارتی انتخابات در استان خود هشدار دادند که مراقب پدرخوانده‌های سیاسی باشند، یا دانشجویان کرمانشاه به دنبال پیدا کردن راه حلی برای مشکلات کشور با انتخابات بودند. اما در مشهد گروه‌های دانشجویی گردهم آمدند تا در کنار رصد فضای انتخابات ریاست جمهوری، نظارت دقیقی بر انتخابات شورای اسلامی شهر مشهد هم داشته باشند.

 

بیشتر بخوانید: 



 

در نیمه دوم اردیبهشت، رنگ و بوی برنامه‌های تشکل‌های دانشجویی تغییر کرد. حالا کم کم برنامه‌ها با حضور میهمانان مهمی برگزار می‌شد و دانشجویان دغدغه‌های خود را برای آینده کشور مطرح می‌کردند. دانشجومعلمان به رویکرد‌های انتخاباتی رئیس جمهور آینده برای مساله آموزش و پرورش توجه داشتند. برخی مهمانان هم ابعاد سیاسی دولت آینده را بررسی می‌کردند. در کنار همه این موارد، توجه به شورای اسلامی شهر هم مطرح بود و دانشجویان از این امر مهم نیز غافل نبودند.

 

بیشتر بخوانید:



 

اقتصاد، سیاست خارجی و معیشت مردم؛ برنامه رئیس جمهور آینده چیست؟

اواخر اردیبهشت بود که دغدغه‌های انتخاباتی به صورت دسته بندی شده در برنامه‌های انتخاباتی دانشجویان مطرح می‌شد؛ مسائل اقتصادی را پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس و دیگر کارشناسان اقتصادی برای دانشجویان تبیین می‌کردند، دانشجویان پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران هم به مساله کشاورزی در دولت آینده پرداختند، دانشجویان دانشگاه گیلان ضرورت تحول در حکمرانی را بررسی کردند و دانشجویان دانشگاه آزاد کرج سلسله نشست‌های تخصصی با نام «راه علاج» را برگزار کردند و در آن انتخابات ۱۴۰۰ را از منظر مسائل مختلف مورد بررسی قرار دادند.

 

بیشتر بخوانید:



 

اوایل خردادماه و پس از آنکه شورای نگهبان صلاحیت نامزدهای انتخابات را تأیید کرد، رقابت انتخابات ریاست جمهوری شفاف شد و معلوم بود پای میز مناظره‌ها، کدام شخصیت‌های سیاسی حضور می‌یابند. هرچند انتقاداتی به نحوه تأیید صلاحیت نامزد‌ها از سوی برخی تشکل‌های دانشجویی مطرح شد، اما در نهایت همه به رأی و نظر شورای نگهبان احترام گذاشتند و از نظر آنان حمایت کردند.

تیتر فردا/// ایفای نقش تشکل‌های دانشجویی در انتخابات ۱۴۰۰ / تریبون آزاد دانشجویان برای مردم

دعوت از نامزدها برای حضور در جمع‌های دانشجویی

پس از تأیید صلاحیت نامزد‌ها و مشخص شدن آرایش سیاسی انتخابات، تشکل‌های دانشجویی به ستاد انتخاباتی نامزد‌ها نامه زدند و از آنان دعوت کردند تا در جمع دانشجویان دانشگاه‌ها حضور یابند و به سوالات آنان پاسخ دهند، برنامه‌های خود را برای دولت آینده تبیین کنند و بگویند که برای اداره دولت در سال‌های بعدی چه رویکردی را دنبال خواهند کرد.

 

بیشتر بخوانید: 



 

پویش‌های انتخاباتی هم راه اندازی شد. بسیج دانشجویی گناباد از دانشجویان خواست تا در قالب فیلم، موشن گرافیک یا دیگر آثار هنری چند رسانه‌ای دلایل خود را برای شرکت در انتخابات مطرح کنند. دانشجویان بسیجی زنجانی تریبون آزاد را بین مردم در میدان‌های اصلی شهر‌های استان بردند و نظرات مردم را درباره انتظاراتشان از رئیس جمهور آینده پرسیدند.

 

افکارسنجی و تحلیل انتخابات

یکی دیگر از اقدامات دانشجویان در استان‌های مختلف، افکارسنجی مردم درباره انتخابات پیش رو بود. این اقدام را دانشجویان بسیجی استان اصفهان و خراسان رضوی در جامعه آماری شهر‌های مشهد و اصفهان انجام دادند. دانشجویان مشهدی نتیجه این افکارسنجی را به صورت کتابی به عنوان «اثر انگشت» منتشر کردند.

تیتر فردا/// ایفای نقش تشکل‌های دانشجویی در انتخابات ۱۴۰۰ / تریبون آزاد دانشجویان برای مردم

بیشتر بخوانید:



 

اینکه نام کدام نامزد انتخاباتی از صندوق آرا بیرون آید، اهمیت دارد؛ اما مهم‌تر از آن، کنش و واکنش‌های مردم در این اتفاق سیاسی است. تشکل‌های دانشجویی در کنار مردم در کنش‌های سیاسی و اجتماعی مختلفی حضور یافته اند و در این چهار دهه‌ای که از انقلاب اسلامی گذشته، توانسته اند در مسیر رشد و بلوغ سیاسی قرار گیرند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار