به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه روز شنبه تاکید کرد که کمک به کشورهای دیگر برای تامین واکسن کرونا مسئولیت مسکو به عنوان یک قدرت پیشروی علمی در جهان است.
براساس گزارش خبرگزاری تاس، وی متذکر شد که قدرت آکادمی علمی روسیه سال گذشته آشکار شد، زمانیکه مردم سراسر جهان منتظر دانشمندان برای نجات از پاندمی کرونا بودند؛ و محققان ما به این موفقیت دست یافتند. ما میتوانیم آن را یک پیروزی بنامیم.
پوتین در ادامه یادآوری کرد که دانشمندان روس فورا واکسن امن و موثر اسپوتنیک-وی را تولید کردند که به روسیه اجازه داد نه تنها از دسترس بودن دارو برای شهروندان خود مطمئن شود بلکه همچنین کمکهای خود را در این زمینه به کشورهای دیگر نیز ارائه کند؛ و این مسئولیت کشور ما به عنوان یک کشور پیشروی علمی در سرتاسر جهان است.
پوتین پیش از این نیز درباره میزان موثر بودن واکسن اسپوتنیک گفته بود: «بگذارید یادآوری کنم که واکسن روسیه بهعنوان یکی از ایمنترین و موثرترین [واکسنهای ویروس کرونا]محسوب میشود. اثربخشی این واکسن بیش از ۹۶ درصد است و به گفته مقامات ما، تاکنون مورد مرگی در اثر استفاده از آن گزارش نشده است».
دغدغه پوتین برای کمک به کشورهای دیگر در تامین واکسن کرونا در حالیست که رهبران گروه هفت در نشست اخیر خود در انگلیس علیرغم ادعاها درباره دغدغهمندی خود نسبت به واکسیناسیون کشورهای فقیر، درخواستها برای تامین بودجه مورد نیاز به منظور رفع کمبود واکسن کرونا در این کشورها را رد کردند.
پیشتر «تدروس آدهانوم»، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت با اشاره به وضعیت نامناسب توزیع واکسن ضد کرونا در جهان، گفت دنیا وارد وضعیت «آپارتاید واکسن» شده است.
مدیرکل سازمان جهانی بهداشت که در یک نشست مجازی در «مجمع صلح پاریس» سخنرانی میکرد گفت: «مشکل بزرگ، عدم توزیع است، بنابراین، راه حل توزیع بیشتر است.»
پیشتر، چین اعلام کرده بود در حالی که مردم آمریکا تنها چهار درصد از جمعیت دنیا را تشکیل میدهند دولت این کشور نزدیک به یک چهارم کل واکسنهای ضد کرونا را انبار کرده است.