به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرزانه فراهانی_ حادثه تلخ و تأسف بار تصادف اتوبوس حامل خبرنگاران حوزه محیط زیست که عصر روز چهارشنبه دوم تیر ماه سال جاری در شهرستان آذرباییجان غربی رخ داد، نخستین حادثهای نیست که افراد تاثیر گذار جامعه را به کام مرگ میفرستد.
انتشار این خبر برای خبرنگاران و اهالی رسانه که از سختیها و مشقتهای این شغل پر دردسر به طور کامل آگاهی دارند، دردی مضاعف است و داغی است که تا ابد فراموش نخواهد شد.
کسانی در این حادثه جانکاه چشم از زندگی بستند دو دختر جوان و سرشار از انگیزه و دارای هدفهای والایی بودند که در راه اعتلای خبر و خبر رسانی به مردم همواره تلاش میکردند و امروز خبر مرگ و جان باختن آنها در عمق ناباوری و اکراه همکارانشان، در صدر اخبار رسانهها قرار گرفته است.
قشر زحمتکش خبرنگار از جمله گروههای فعال و موثر در جامعه ایران به شمار میروند و علی رغم وجود محدودیتهای مختلفی که در بسیاری از مواقع از طرف مسئولان و مدیران با آن مواجه میشوند، باز هم به ازای دریافت و انتشار خبری درست و مستند گاهی با جان خود هم بازی میکنند.
در میان مسئولان طی سالهای اخیر تا کنون فردی که با جدیت و از سر وظیفه پیگیر تحقق حق و حقوق واقعی خبرنگاران بوده باشد وجود نداشته است و تکریم و احترام خبرنگاران در اغلب مواقع، به دو مناسبت روز خبرنگار و روزهای پایانی سال ختم میشود.
دردسرهای حرفه خبرنگاری در همه جای دنیا زیاد است و این مشقتهای بیپایان بر کسی پوشیده نیست اما آنچه تحمل رنج و بلای این شغل پر حاشیه را برای خبرنگاران کمی آسان میکند، همراهی مسئولان و جلوگیری از سنگ اندازی در راه رسیدن به پاسخ برای پرسشهای خبرنگاران در جایگاه مطالبه گران عمومی است.
هنوز داغ دانشجویان دانشگاه علوم تحقیقات که ۵ دی ماه سال ۹۷ در حادثهای دلخراش جان خود را از دست دادند تازه است و حالا هم دو تن از خبرنگاران جوان در اثر سهل انگاری عدهای از مسئولان قربانی شدهاند.
رئيس مرکز فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی با اعلام اینکه ۲۱ نفر در این حادثه مصدوم شدهاند، از انتقال حادثه دیدگان این اتفاق ناگوار به مراکز درمانی خبر داده و وضعیت چهار نفر از مجروحین را وخیم گزارش کرده است.
سرهنگ پاکدل فرمانده انتظامی نقده در گفتگو با خبرنگاران، نقص فنی را علت این حادثه دانسته است و گفته است که ترمز اتوبوس در هنگام حادثه با مشکل رو به رو شده و به همین دلیل این واقعه رخ داده است.
بهتر نیست نظارت آقایان مسئول مثل زمانی که خود قصد بازدید ساده از یک نمایشگاه در چند قدمی پاستور و سایر دفاتر کاری خود را دارند، به تامین امنیت جانی خبرنگاران به عنوان طلایه داران آگاهی و خبر رسانی هم فکر کنند؟
بیش از صدها خبرنگار تا کنون به دلیل افشای فساد برخی از مسئولان دادگاهی شدهاند و دهها خبرنگار نیز با شکایت رسمی آنها زندگی پشت میلههای زندان را هم تجربه کردهاند و این در حالی است که این قشر زحمتکش که عاشقانه کار خود را در ازای دریافت کمترین حقوق انجام میدهند، باید از آزادی کافی برای تهیه خبر و گزارش برخوردار باشند.
شناسایی و برخورد قاطعانه با مقصران این حادثه تلخ کمترین کاری است که مسئولان باید در کوتاهترین زمان ممکن آن را انجام داده و در نهایت گزارش اقدامات خود را به اصحاب رسانه و خبرنگاران که در داغ همکاران خود به سر میبرند ارائه دهند.