به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سید مهدی حیاتشاهی، مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری صنایع خلاق در باره کارکردها و خدمات این صندوق گفت: صنایع خلاق از دو جنبه دارای اهمیت هستند. اول اینکه عموماً رشد این صنایع به نسبت میانگین رشد صنعتی، از رشد بالاتری بهرهمند است و خصوصاً در سالهای اخیر علیرغم بحرانهای مالی جهانی، همیشه توان خویش را حفظ کرده و بخش مهمی از اشتغال را در صنایع کوچک و متوسط نیز ایجاد کرده اند. دوم این که این صنایع از تاریخ و فرهنگ و میراث فرهنگی، طبیعی و تاریخی نشات گرفته و رشد میکنند و علاوه بر جنبه اقتصادی و کارآفرینی، بستری برای معرفی و گسترش فرهنگ و سنت بوده و ایجادکننده تنوع فرهنگی هستند.
وی افزود: کوتاه شدن زمان بازگشت سرمایه نسبت به سایر زمینهها امکان افزایش تعداد سرمایه گذاری را در بازه زمانی معین افزایش میدهد و این از جمله مزایای این صندوق است. همچنین باید توجه داشت که حجم کمتر سرمایه گذاری امکان ارائه خدمات به تعداد بیشتری طرح را ایجاد و از نظر آماری میزان ریسک سرمایه گذاری را کاهش میدهد.
حیاتشاهی ضمن توضیح بیشتر در مورد کارکردهای این صندوق گفت: با شروع برنامه حمایت از اقتصاد خلاق و صنایع خلاق در قالب برنامه توسعه زیست بوم شرکتهای خلاق در معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری نیاز به یک مرجع مالی و تخصصی برای ارائه خدمات در حوزه صنایع خلاق و فرهنگی و گیاهان دارویی شناسایی شد که به ایجاد این صندوق منجر شد؛ لذا برنامه ایجاد، راه اندازی و اخذ مجوز ایجاد صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی صنایع خلاق آغاز و در سال ۱۴۰۰ شروع به کار کرد.
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری صنایع خلاق، با اشاره به اهداف تعیین شده برای این نهاد، افزود: این صندوق دارای دو رویکرد کلی در فعالیتها و خدمات خود میباشد. اول: ارائه خدمات مالی و توسعهای به شرکتهای خلاق و نوآور در جهت رشد و توسعه فعالیت، بازار و درآمد این شرکتها، با روشهای ارائه انواع تسهیلات، ضمانت نامه، سرمایه گذاری، لیزینگ، توسعه بازار و مشاوره.
وی همچنین گفت: رویکرد دوم ارائه خدماتی مانند کارگزاری مالی، مدیریت و مشاوره منابع، سرمایه گذاری، ارزیابی، ارائه تسهیلات، است. در حال حاضر خدمات این صندوق شامل صدور ضمانت نامه و ارائه تسهیلات بر اساس درخواست متقاضیان و مصاحبه اولیه با آنها در حال ارائه است.
متقاضیان میتوانند شرایط اولیه خود را از طریق سایت این صندوق به آدرس Cidfund.ir بررسی و از طریق راههای ارتباطی معرفی شده در این سایت جهت مذاکره اولیه، بیان شرایط و خواستههای خود با واحدهای خدماتی مرتبط ارتباط برقرار کنند.