کد خبر:۹۴۷۵۹۳
دانشجو گزارش می‌دهد

تاخیر در روند واکسیناسیون همچنان ادامه دارد/ ناهماهنگی‌ها به کجا رسید؟

هر روزه اخباری مبنی بر معرفی و پیشرفت واکسن‎های داخلی را از گوشه و کنار می‎شنویم، اما روند واکسیناسیون در کشور تاسف‎بار است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فاطمه آزموده- این روز‌ها دوباره اوضاع کرونا در ایران رو به وخامت رفته و در برخی از شهر‌ها تعطیلی برخی از اصناف را به همراه داشته است. در عین حال هر روزه اخباری مبنی بر معرفی و پیشرفت واکسن‎های داخلی را از گوشه و کنار می‎شنویم، اما روند واکسیناسیون در کشور تاسف‎بار است. این در حالی است که بسیاری از کشور‌ها با سیر صعودی واکسیناسیون، آمار مرگ و میر روزانه را به کمترین میزان در چند ماه اخیر رسانده‎اند. در کنار این موارد مسئولان کشور در تامین دوز دوم واکسن نیز موفق نبودند. به صورتی که بسیاری از افراد با فاصله‎ی بیش از دو ماه دوز دوم را دریافت کردند و نکته‎ی حائز اهمیت تفاوت نوع واکسن در دوز اول و دوم برای بسیاری از افراد است. به صورتی که فردی که برای دوز اول واکسن سینوفارم تزریق کرد در دوز دوم واکسن ایرانی برکت را دریافت کرده است.


تلاش برای به پایان رساندن واکسیناسیون گروه سنی بالای ۷۰ سال


سال گذشته بود که سندی مبنی بر نحوه‎ی واکسیناسیون گروه‎های مختلف سنی و مشاغل از طرف مسئولان وزارت بهداشت منتشر شد. اما در همان زمان نیز با ورود اولین محموله‎ی واکسن روسی به کشور واکسیناسیون کادر درمان به کندی پیش می‎رفت. اکنون هم در شرایطی که قرار بود واکسینه کردن گروه‎های پرخطر تا این زمان به پایان رسیده باشد، بسیاری از افراد همچنان در انتظار دریافت دوز دوم واکسن هستند. اخبار نیز حاکی از هرج و مرج در محل‎های تزریق واکسن و معطلی بسیاری از افراد است. به صورتی که در مراکز ماشینی تزریق واکسن افرادی بیش از ده ساعت منتظر مانده‎اند.


واکسن برکت چه شد


در حالی که مسئولان ستاد امام مدعی هستند که روزانه مقدار مشخصی از واکسن کوو برکت را در اختیار وزارت بهداشت قرار می‎دهند هیچ تسریعی در روند واکسیناسیون دیده نمی‎شود. بر اساس گفته‎های مسئولان، در حال حاضرظرفیت تولید واکسن برکت ماهانه یک میلیون و دویست هزار دوز است و پیش از این زمان مقدار مشخصی از این واکسن به تولید رسیده است، اما باز هم با این حال روند قطره‎ چکانی واکسیناسیون در کشور ادامه دارد. به صورتی که برای مدتی در برخی از استان‎ها مراکز تزریق واکسن به طور کلی برچیده شدند؛ بنابراین باید دید این ناهمنگی ستاد و وزارتخانه از کجا نشات می‎گیرد. اینکه چه کسی واکسن‎ها را تحویل می‎گیرد، چه کسی مسئول توزیع به استان‎هاست و چه مقدار از این واکسن روزانه دریافت می‎شود و با چه سهمیه‎بندی تحویل استان‎ها می‎شود. همه‎ی این‌ها سوالاتی است که می‎تواند ابهاماتی در ذهن مخاطب ایجاد کند.


تزریق عمومی واکسن کوو برکت از جنوب کشور


به گفته‎ی دکتر رئیسی در شرایطی که شاهد آغاز خیز پنجم کووید – ۱۹ از استان‎های جنوبی کشور هستیم مسئولان آمادگی این را دارند که تزریق گسترده‎ی بالای ۵۰ سال با واکسن کوو ایران برکت را، از این شهر‌ها آغاز کنند. با توجه به گسترش جهش‎های جدید کرونا در این مناطق شاید بتوان با واکسیناسیون گسترده‎تر گروه‎ها از اوج گیری دوباره ویروس جلوگیری کرد. البته هنوز توزیع گسترده‎ی این واکسن ایرانی آغاز نشده است و همانطور که گفته شد بسیاری از گروه‎های سنی بالای ۷۰ سال دوز دوم واکسن را دریافت نکرده‎اند. بنابراین‎ بر اساس تجربه باید منتظر بمانیم تا ببینیم فاصله‎ی حرف تا عمل مسئولان چقدر است. با اینحال تنها راه خروج از این بحران تسریع روند واکسیناسیون است که امیدواریم این اتفاق به زودی در کشور رقم بخورد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار