کد خبر:۹۴۸۶۷۱

ساماندهی و تجهیز گروه‌های جهادی و مردمی مقابله‌کننده با آتش‌سوزی در منطقه اکولوژیکی زاگرس

اهمیت زیست بوم زاگرس بعنوان یکی از حیاتی‌ترین زیستگاه‌های انسانی و طبیعی کشور سبب گردیده است که گروهی از جوانان فعال در حوزه‌های محیط زیست و منابع طبیعی در صدد حل مسئله آتش سوزی باشند.

اهمیت زیست بوم زاگرس بعنوان یکی از حیاتی‌ترین زیستگاه‌های انسانی و طبیعی کشور سبب گردیده است که گروهی از جوانان فعال در حوزه‌های محیط زیست و منابع طبیعی با طراحی پویش ملی "حیات" و با رویکرد "آموزش و تجهیز گروه‌های جهادی و مردمی مقابله کننده با آتش سوزی در منطقه اکولوژیکی زاگرس" در صدد حل مسئله آتش سوزی و کاهش اثرات آن بر روی زندگی جوامع محلی و محیط باشند و سعی دارند با تقویت و توانمندسازی گروه‌های مردمی و جهادی که اکثرا از دل جوامع بومی و محلی رشد و توسعه یافته اند زمینه‌های مدیریت هر چه بیشتر رخداد‌هایی از قبیل آتش سوزی که طبق آمار ۹۰ درصد ریشه در عوامل انسانی داشته و دارد را فراهم سازند.

در نگاه طراحان پویش ملی "حیات"، منطقه اکولوژیکی زاگرس با وسعت ۵.۴ میلیون هکتار بعنوان یکی از فعال‌ترین اکوسیستم‌های طبیعی کشور ج. ا. ا از اهمیت بسزایی در رقم زدن بسیاری از معادلات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کشور ج. ا. ا برخوردار بوده که موارد زیر را به عنوان شاخص‌ترین این موضوعات مورد توجه همگان قرار می‌دهند.

• تامین ۴۰ درصد از آب شیرین کشور
• سرچشمه رودخانه‌های کارون، دز، کرخه، مارون، سیروان، زاب و زاینده رود
• اولین سد دفاعی زیستی کشور با ظرفیت سالیانه رسوب ۳۶۷ میلیون تن گرد و غبار (ریزگرد)
• ظرفیت سالیانه تولید ۱۳.۵ میلیون تن اکسیژن
• زیست ۸۰ درصد از عشایر غیور و بیش از ۵۰ درصد دام کشور در منطقه زاگرس
• وابستگی معیشتی ۱.۵ میلیون نفر از مردم بومی و محلی به جنگل‌های زاگرس

زاگرس بعنوان اولین سد دفاعی زیستی، با همه کارکر‌های زیستی فوق العاده اش طی این سال‌ها با آسیب‌های بسیار جدی مواجه گردیده شده است که آتش سوزی‌های مکرر در فصل گرما در نقاط مختلف زاگرس علی الخصوص در استان‌های فارس، خوزستان، لرستان، کرمانشاه و کردستان، هر ساله هزاران هکتار از این جنگل‌ها را در ورطه نابودی قرار داده است و خسارات مالی مستقیم و غیر مستقیم بسیاری را به مردم و دولت وارد نموده است.

پویش ملی حیات با رویکرد تقویت جوامع بومی و محلی در راستای حفظ و حراست از ظرفیت‌های موجود کشور در عرصه جنگل، با هدف آموزش و تجهیز گروه‌های جهادی و مردمی ساکن در مناطق آتش سوزی و با هدف مردمی سازی حفاظت از محیط زیست در صدد جلب مشارکت همه مردم، نهاد‌های حاکمیتی و دولتی برای توانمندسازی مبارزان خط مقدم مبارزه با آتش سوزی در جنگل‌های فوق العاده زاگرس است.

پویش ملی"حیات" با محوریت جمعیت درخت یاران و همکاری موسسه تحقیقاتی ماکا، اداره کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران و سازمان جنگل‌ها و مراتع و ابخیزداری کشور در حال اجرایی شدن است.

برای کسب اطلاعات بیشتر در راستای ثبت نام و حمایت مادی و معنوی از پویش به لینک‌های زیر مراجعه فرمایید:
https://derakhtyaran.org/
https://www.instagram.com/derakhtyaran/
۰۹۰۳-۳۱۰-۷۷۵۸

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار