گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عرفان توانا؛ * تیرماه داغی را سپری میکنیم. دمای هوا در برخی نقاط کشور به بیشتر از ۴۰ درجه هم رسیده است. امتحانات در برخی دانشگاهها ادامه دارد و در برخی دیگر به پایان رسیده است. ترم تابستانی هم تا مدتی دیگر آغاز میشود و فضای دانشگاهی کشور تعطیلات تابستانی را آغاز میکند. با این حال، فضای دانشگاهها از فعالیت تشکلهای دانشجویی خالی نشده است. شاید مهمترین فعالیت دانشجویان که تعطیلی بردار هم نیست، برگزاری اردوهای جهادی باشد.
کرونا این روزها در سیستان و بلوچستان جولان سختی را شروع کرده است. به طوری که وزیر بهداشت و جمعی از مسئولان این وزارتخانه، این هفته را در این استان سپری کردند. فعالان کانون خیریه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز برای کمک به مردم ۱۴ هزار ماسک را بین حاشیه نشینان این شهرستان توزیع کردند.
جهادگران همدانی نیز در آستانه عید غدیر پویشی برای برگزاری جشن و توزیع غذا بین خانوادههای مناطق محروم همدان با عنوان پویش «ضیافت غدیر» راه اندازی و از مردم برای شرکت در این پویش دعوت کردند.
مسئول بسیج دانشجویی گیلان خبر داد که در طول تابستان ۹۷ گروه جهادی دانشجویی در عرصههای مختلف برای رفع مشکلات و نیازهای مردم با رویکرد مساله محوری فعالیت خواهند کرد.
فصل تابستان، زمان خوبی برای حضور جهادگران دانشجو، به ویژه دانشجومعلمان برای حضور در مناطق محروم و کمک به دانش آموزان بازمانده از تحصیل است. در همین راستا جهادگران دانشجوی دانشگاه فرهنگیان کرج فراخوان فاز دوم اردوی جهادی تربیتی را منتشر کردند.
بیشتر بخوانید:
برخی دانشگاهها اطلاعیه ترم تابستانی را به تازگی منتشر کردند. در اطلاعیه ثبت نام و انتخاب واحد این ترم نیز قید شده که کل دوره به صورت مجازی برگزار میشود و امتحانات هم آنلاین خواهد بود. البته به دلیل شیوع کرونا، برخی دانشگاهها هم که قرار بود در تابستان برای دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی خوابگاه اختصاص دهند، بر در خوابگاهها قفل زدند و از پذیرش دانشجو امتناع کردند.
بیشتر بخوانید:
وزارت علوم در تصمیمی عجیب، واکنش دانشجویان بسیاری را برانگیخت. شورای سنجش و پذیرش وزارت علوم اعلام کرد که براساس مصوبه جدید این شورا، تحصیل در رشتههای غیرمرتبط در مقطع کارشناسی ارشد ممنوع خواهد بود.
این مصوبه با اینکه ابهامات زیادی داشت، از سوی برخی مسئولان تأیید و از سوی برخی دیگر از آنان تکذیب شد. با این حال فعالان دانشجویی اجرایی شدن آن را موجب هدررفت استعداد نخبگان، ناامیدی نسل جوان از تحصیل، پایمال شدن حق دانشجویان دانستند. آنان اعلام کردند که این مصوبه با ضرورت مطالعات بین رشتهای در تناقض است و از سوی دیگر با سیاستهای کلی علم و فناوری ابلاغی از سوی رهبر انقلاب در تضاد است. علیرضا رحیمی، مسئول بسیج دانشجویی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی تهران هم در چند بند به تبیین ایرادات این تصمیم وزارت علوم پرداخت.
بیشتر بخوانید:
یک ماهی هست که انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا تمام شده و حالا نوبت مطالبه گری از منتخبان است. دغدغه فعالان دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی، انتخاب وزیر بهداشت آینده است. آنان در نامهای به آیت الله رئیسی، ۶ توصیه برای انتخاب وزیر بهداشت را مطرح کردند.
دانشجویان کرجی هم از منتخبان شورای اسلامی شهر کرج خواستند تا هزینههای تبلیغاتی شان را شفاف سازی کنند. به اعتقاد دانشجویان، این شفاف سازی میتواند یک گام مهم برای اجرای عدالت در شهر باشد.
بیشتر بخوانید:
در هفته گذشته، آتش به جان جنگل گچساران افتاد و تا خاموش شود، ۴۰۰۰ هکتار اراضی جنگلی را سوزاند و خاکستر کرد. نیروهای مردمی در کنار آتش نشانان و جنگل بانان برای مهار آتش در گچساران بسیج شدند، اما این آتش سوزی سه روز تداوم پیدا کرد.
زلزلهای ۵ ریشتری هم در نقده در آذربایجان غربی رخ داد که خوشبختانه تلفات جانی نداشت، اما خانههای قدیمی مردم را دچار آسیب کرد. به همین دلیل مردم فعلا امکان استفاده از خانههای خود را ندارند تا بنیاد مسکن با کمک نهادهای حمایتی و جهادگران، کار بازسازی این خانهها را آغاز کند.
بیشتر بخوانید:
جریان مطالبه گری کارگران در هپکو نیز روند جدیدی گرفته است. انتخابات شورای اسلامی کار هپکو نزدیک است و نهادهای نظارتی استان مرکزی، در رد صلاحیت داوطلبان برای شرکت در این انتخابات، دست روی فعالان کارگری و اعضای سابق شورای اسلامی این شرکت گذاشتند. با اعتراض کارگران، واکنشهایی از مسئولان استانی صورت گرفت. مدیرکل اداره کار استان مرکزی اعلام کرد که اجازه نمیدهد حق کارگران ضایع شود.
احداث تله کابین در ناهارخوران، باقیمانده درختان سرسبز این منطقه را از بین میبرد. از سوی دیگر، با توجه به اینکه ریزگردها در آسمان استان گلستان جولان میدهند، نیاز است که با کاشت درختان و تقویت خاک در این منطقه، از حرکت گردوغبار و ریزگردها جلوگیری کرد، نه اینکه با ارائه طرحهایی که صرفا سوددهی مالی برای برخی افراد دارند، محیط زیست یک منطقه جنگلی را به خطر انداخت.
در خراسان رضوی و در آخرین روزهای دولت دوازدهم، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری این استان تغییر کرد. یکی از دغدغههای مهم برای حفظ میراث فرهنگی در خراسان رضوی، حفظ بافت تاریخی و مذهبی اطراف حرم مطهر رضوی است. مدیرکل جدید وعده داده که بستههای سرمایه گذاری برای بازسازی خانههای تاریخی در مشهد دارد که به زودی ارائه میکند.
چندماهی است که از ارسال درخواست برای ابطال قرارداد واگذاری پالایشگاه نفت کرمانشاه به هیات داوری سازمان خصوصی سازی ارسال شده، اما اضعضای این هیات، هنوز پرونده را تعیین تکلیف نکرده اند. به نظر میرسد جریانی خاص از پشت پرده مانع فسخ قرارداد شده است.
برخی روستاهای شهرستان حمیدیه با مشکل کم آبی مواجه شدند و این مسئله، علاوه بر اینکه نارضایتی مردم در تامین آب شرب را به دنبال داشته، سلامت احشام و گاومیشها را هم به خطر انداخته است.
بیشتر بخوانید:
فضای سیاسی کشور نسبت به روزهای قبل انتخابات قدری آرام شده است. فعالان دانشجویی کشور به دنبال ارائه پیشنهادهای ساختاری برای اصلاح فرایندهای مختلف در سیاست کشور هستند، اما در کنار آن، به صورت مصداقی به حل مشکلات مردم و توسعه و آبادانی در نقاط مختلف کشور میپردازند.