آخرین اخبار:
کد خبر:۹۳۷۵۱۶
آخر هفته با استان‌ها|

شروع خرداد ماه دانشجویان چگونه گذشت؟ / از بازگشت کارخانه رشت الکتریک به بیت‌المال تا مشکلات کشاورزان جنوب کرمان

هفته گذشته در حالی سپری شد که تشکل‌های دانشجویی و دانشجویان برنامه‌های انتخاباتی و سیاسی خود را با قدرت بیشتر پیگیری کردند، البته این مسئله موجب نشد که از کمک رسانی به نیازمندان مناطق محروم غافل شوند.

شروع هفته اول خرداد دانشجویان چگونه گذشت؟ / از بازگشت کارخانه رشت الکتریک به بیت المال تا مشکلات کشاورزان جنوب کرمان

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو،هفته اول خرداد ماه در حالی سپری شد که تشکل‌های دانشجویی و دانشجویان برنامه‌های انتخاباتی و سیاسی خود را به دلیل نزدیک شدن به ایام انتخابات با قدرت بیشتری پیگیری می‌کنند.

در همین راستا، با مشخص شدن اسامی کاندیدا‌های سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، قرارگاه بصیر بسیج دانشجویی استان هرمزگان در نامه‌ای از آنان برای حضور در نشست دانشجویى «پاتوق مطالبه گرى» جهت پاسخ به سوالات، دغدغه‌ها و مطالبات جنبش دانشجویی استان و همچنین جهت تبیین و روشنگری برنامه‌ها و دیدگاه‌های کاندیدا‌های مربوطه دعوت عمل کرد.

بیشتر بخوانید:



 

شروع هفته اول خرداد دانشجویان چگونه گذشت؟ / از بازگشت کارخانه رشت الکتریک به بیت المال تا مشکلات کشاورزان جنوب کرمان

 

درخواست تعویق زمان امتحانات پایان ترم به دلیل تداخل آن با انتخابات

دانشجویان علاوه بر اینکه در حال انجام برگزاری برنامه‌های انتخاباتی و سیاسی هستند خود را برای امتحانات پایان ترم هم آماده می‌کنند به طوری برخی از تشکل‌های دانشجویی از مسئولان دانشگاه خواستار تعویق زمانی در امتحانات پایان ترم به دلیل تداخل آن با انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ شدند. در این میان شیوه نامه مرحله دوم آزمون نیمه متمرکز دکتری دانشگاه‌ها از سوی وزارت علوم هم اعلام شد و داوطلبان تا ۳۱ خرداد ماه فرصت دارند مدارک خود را به مدیریت آموزشی دانشگاه‌ها ارسال کنند.

 

بیشتر بخوانید:



 

شروع هفته اول خرداد دانشجویان چگونه گذشت؟ / از بازگشت کارخانه رشت الکتریک به بیت المال تا مشکلات کشاورزان جنوب کرمان


ادامه رزمایش کمک‌های مومنانه

دانشجویان جدا از شرکت در برنامه‌های سیاسی و انتخاباتی از کمک‌های مومنانه به نیازمندان هم غافل نبودند و با جمع آوری کمک‌های نقدی و غیرنقدی از نیازمندان حمایت کردند. در این راستا، رزمایش کمک هاى مومنانه از سوى بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کردستان برگزار شد و در مراسمى با حضور رئیس این دانشگاه و معاون اجرایی سپاه بیت المقدس استان کردستان، عملیات توزیع آن بین نیازمندان آغاز شد این رزمایش به همت گروه جهادی مصباح بسیج دانشجویی و کمک‌های گروه‌های جهادی در سطح استان کمک هاى نقدى اساتید و خیرین جمع آوری شده و از محل آن ۴۰۰ بسته معیشتى تهیه شده است.

بیشتر بخوانید:



 

شروع هفته اول خرداد دانشجویان چگونه گذشت؟ / از بازگشت کارخانه رشت الکتریک به بیت المال تا مشکلات کشاورزان جنوب کرمان

کسی به داد پیازکاران نرسید

یکی از مشکلات کشور در حوزه کشاورزی است، بر همین اساس هم چندی پیش خبر‌هایی مبنی بر مشکلات پیازکاران در جنوب کرمان منتشر شد. اخباری که از شکستن کمر کشاورز‌ان و اوضاع اسفناک کشاورزی در جنوب کشور می‌گفت و از اشک کشاورزان به دلیل این مشکلات.

ماجرا از این قرار بود که پس از گذشت ماه‌ها، هزاران تن پیاز در جنوب کرمان و در محل‌های مختلف به دلیل مشکلاتی که درباره خرید این محصول وجود داشت در معرض نابودی قرار گرفته بود که این نشان از عدم برنامه مشخص داشتن مسئولان، پس از خرید تضمینی این محصول و تزریق آن به بازار دارد.

مشکل کشاورزان جنوب کرمان مشکل امروز و دیروز نیست و فقط در بحث فروش پیاز هم خلاصه نمی‌شود. این دغدغه هر ساله آن‌هاست و هر سال در زمان برداشت محصول این مشکل گریبان‌گیر یکی از محصولات می‌شود و حالا قرعه این چرخه به نام پیاز افتاد.

گفتنی است هر ساله در زمان برداشت محصولات کشاورزی در مناطق جنوبی کشور و بروز این مشکلات، کشاورزان جنوبی به سرعت در صدر اخبار قرار می‌گیرند و پس وعده و وعید‌های مسئولان و برگزاری جلساتی که هیچ اثرگذاری مثبتی در روند بهبود شرایط ندارند به همان سرعت به فراموشی سپرده می‌شوند و این چرخه سال بعد یا در زمان برداشت محصول بعدی دوباره تکرار می‌شود. این حکایت غم‌انگیز و همیشگی کشاورزان جنوب استان کرمان است.

بیشتر بخوانید:



 

شروع هفته اول خرداد دانشجویان چگونه گذشت؟ / از بازگشت کارخانه رشت الکتریک به بیت المال تا مشکلات کشاورزان جنوب کرمان


ویژه‌خواری در دادگستری البرز

ماجرای تعاونی محسنین در استان البرز موضوعی بود که در هفته‌ای که گذشت، مطرح شد. سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری چهل و چهارم خود، از ورود دستگاه قضا به بررسی و حل و فصل این پرونده خبر داد. پرونده‌ای که از ویژه خواری برخی مدیران سابق دادگستری البرز حکایت دارد.

تاریخ تأسیس «تعاونی مسکن میزان محسنین البرز» براساس اطلاعات سایت رسمیو، آبان مرداد ۹۷ بوده است. نوع شرکت هم تعاونی ذکر شده و محمدباقر مازنی هم از ابتدای تشکیل این تعاونی اعتباری به عنوان رئیس هیئت مدیره آن معرفی شده است. هدف از تأسیس آن هم اختصاص زمین به کارکنان دادگستری در شهر کرج بوده است.

در واقع قرار بود که با درخواست از اداره کل راه و شهرسازی البرز زمینی برای تعاونی مسکن کارکنان دادگستری البرز اختصاص یابد به این صورت که به ۲۰ نفر از اعضای این تعاون مسکن با تشخیص رئیس کل دادگستری وقت البرز به قیمت کارشناسی شده زمین واگذار شود؛ شرایط واگذاری اینطور اعلام شده که خریداران این اراضی ۳۰ درصد از مبلغ آن را در ابتدای معامله بپردازند و باقی آن را در اقساط ۵ ساله پرداخت کنند. اما این زمین‌ها به اعضای این تعاونی مسکن نمی‌رسد.

شتر بخوانید:



 

شروع هفته اول خرداد دانشجویان چگونه گذشت؟ / از بازگشت کارخانه رشت الکتریک به بیت المال تا مشکلات کشاورزان جنوب کرمان

 

کارخانه رشت الکتریک گیلان در اختیار بیت‌المال قرار گرفت

بازگشت کارخانه رشت الکتریک به بیت المال خبر خوبی بود که در هفته جاری رسانه‌ای شد. اتفاقی که با تلاش دستگاه قضا صورت گرفت. ماجرا از این قرار است که آیت‌الله رئیسی بهمن‌ماه سال گذشته، در جریان سفر استانی به گیلان از چند کارخانه استان از جمله رشت الکتریک و پوشش بازدید و در جلسه شورای اداری استان، رئیس‌کل دادگستری استان گیلان را مکلف کرد که با به‌کارگیری یک تیم قضایی مجرب با فوریت و به‌سرعت وضعیت شرکت رشت الکتریک را پیگیری کند و نحوه برخورد با متخلفان و کیفر آن‌ها را در اسرع وقت به اطلاع مردم برساند.

در پی گزارش مستند و مبسوط بازرسی کل استان گیلان در خصوص واگذاری ناموفق شرکت الکتریک ایران-رشت و دستور مؤکد رئیس قوه قضاییه و پیگیری و نظارت مستمر مسئولان قضایی گیلان، اخیراً سهام این شرکت و اراضی و املاک کارخانه بالغ بر هشت و نیم هکتار در داخل شهر رشت به ارزش بالغ بر هزار میلیارد تومان اقاله و این اموال به بیت‌المال بازگردانده شده است.

شرکت الکتریک ایران-رشت به عنوان یکی از تولیدکننده‌های اصلی محصولات الکتریکی و دارای ۲ هزار نفر کارگر، سال ۸۲ به بخش خصوصی واگذار شده بود، ولی خریداران به رغم توافق اولیه واحد تولیدی را تعطیل کرده و به فروش گذاشته بودند.

بیشتر بخوانید


بازگشت سهام کارخانه رشت الکتریک به صندوق بازنشستگی کشور / آرزوی چندین ساله مردم گیلان برآورده شد


 

شروع هفته اول خرداد دانشجویان چگونه گذشت؟ / از بازگشت کارخانه رشت الکتریک به بیت المال تا مشکلات کشاورزان جنوب کرمان



بهره برداری غیر اصولی در معادن تکاب

مشکلات محیط زیست یکی از موضوعاتی که همیشه مورد توجه فعالان محیط زیست قرار گرفته است. وجود معادن متعدد در تکاب و بهره برداری‌های غیر اصولی باعث نگرانی ساکنین این منطقه شده است.


طی سال‌های گذشته فعالیت معدن‌کاران و شرکت‌های معدنی در شهرستان تکاب به بالاترین میزان خود رسیده است. بهره‌برداران معادن سنگ‌های ساختمانی و تزئینی، شن و ماسه و خاک بدون توجه به شرایط طبیعی واکو سیستم منطقه به فعالیت گسترده خود ادامه می‌دهند و همین امر باعث تخریب منابع طبیعی و طبیعت بکر تکاب شده است و به بسیاری از مناطق که از اهمیت فوق العاده طبیعی و زیست محیطی برخوردار بوده و حتی قابلیت گردشگری دارند لطمه جبران نا پذیری خورده است.

معدن سنگ «کمر بلاغ» در روستای «فاقلو» تکاب واقع شده است؛ به گفته اهالی روستا، صاحبان معدن تلاش دارند تا از میان مزارع کشاورزی مردم، چشمه‌های آب طبیعی و مسیر آثار تاریخی، راهی برای دسترسی به این معدن باز کنند که این مورد با اعتراض اهالی روستا‌های مربوطه روبه رو شده است.

بیشتر بخوانید:


 

 

شروع هفته اول خرداد دانشجویان چگونه گذشت؟ / از بازگشت کارخانه رشت الکتریک به بیت المال تا مشکلات کشاورزان جنوب کرمان


هپکو بار دیگر روی پا می‌ایستد؟

 
تولید در هپکو همچنان در محاق است و باوجود آزادسازی واردات خودرو‌های سنگین معدنی از سوی وزارت صمت، این سوال مطرح می‌شود که آیا دولت واقعا قصد حمایت از این شرکت را ندارد؟

هپکو با تهاتر بدهی و تأمین سرمایه در گردش و گشایش اعتبار بانکی، دوباره روی پا می‌ایستد. تهاتر بدهی را دولت تأمین کرد؛ شریعتمداری، وزیر کار اسفند سال گذشته در حساب توییتری خود خبر داد که تهاتر بدهی‌های هپکو در هیات وزیران تصویب شد. این مصوبه هنوز در سامانه مصوبات هیات وزیران منتشر نشده است. البته ۲۹ اسفند، آقازاده، استاندار مرکزی هم در توییترش اعلام کرد که رئیس سازمان برنامه و بودجه سند تهاتر بدهی‌های هپکو را امضا کرده است.

اما مساله دیگری هم هست که باعث نگرانی اهالی هپکو شده؛ وزارت صنعت، معدن و تجارت، واردات خودرو‌های سنگین معدنی را آزاد اعلام کرده؛ خودرو‌هایی که ظرفیت تولید آن‌ها در هپکو هم وجود دارد. اگر قرار است این خودرو‌ها از کشور‌های دیگر وارد شوند و شرکت‌های معدنی هم آن‌ها را بخرند، پس هپکو قرار است برای چه کسی دامپتراک یا بیل مکانیکی، گریدر، شاول، بلدوزر و ... تولید کند؟

مساله دیگری هم وجود دارد. بسیاری از این دستگاه‌های وارداتی دست دوم هستند و، چون کشور‌های تولیدکننده قطعات آن‌ها رابه ما نمی‌دهند، پس از مدتی تبدیل به دستگاه‌های خراب و بلااستفاده می‌شوند و در نهایت گوشه‌ای از شرکت‌های معدنی را، زباله‌های عظیم‌الجثه‌ای از ماشین‌های سنگین خراب اشغال می‌کند.

بیشتر بخوانید:
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار