گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، روزهای پایانی بهار را در حالی طی میکنیم که تشکلهای دانشجویی در تکاپوی معرفی نامزد اصلح ریاست جمهوری و ویژگیهای نامزد اصلح به مردم هستند. از طرف دیگر با اینکه فضای دانشگاهها هنوز متأثر از کرونا است و حضور دانشجویان در دانشگاهها امکان پذیر نیست، اما دانشجویان، فعالیتهای دانشجویی خود را در مناطق محروم به صورت حضوری و در شبکههای اجتماعی به صورت مجازی فعالیت خود را ادامه میدهند. اردوهای جهادی با رعایت دستورالعملهای بهداشتی ادامه دارد و از سوی دیگر، روشنگریهای سیاسی و مطالبه گری دانشجویان در شبکههای اجتماعی ادامه دارد.
دانشجویان زنجانی میکروفن تریبون آزاد را بین مردم بردند و در یکی از میدانهای اصلی شهر، از مردم خواستند بگویند که اگر رئیس جمهور شوند چه کاری انجام میدهند. دانشجویان دانشگاه آزاد البرز سلسله نشستهای راه علاج را ترتیب داده اند و با دعوت از سخنرانان مختلف و متنوع، سعی کرده اند در زمینههای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی و بین المللی، راههای بهبود شرایط کشور را بررسی کنند.
دانشجویان فارس به عملکرد دولتها در حوزه زنان دقت کردند. دانشجویان این استان همچنین در سلسله نشستهای نقد و بررسی عملکرد سیاست خارجی دولتهای گذشته، به تبیین رویکردهای پیش روی دولت آینده پرداختند.
دانشجویان گنابادی پویشی راه اندازی کرده اند که دانشجویان در قالبهای رسانهای متنوع، مانند فیلم، عکس، استندآپ، موشن گرافیک و ... دلایل خود را برای شرکت در انتخابات بیان کنند.
بیشتر بخوانید:
شاید بتوان گفت که یکی از فعالیتهای همیشگی و جاری دانشجویان که تعطیلی بردار هم نیست، برگزاری اردوهای جهادی باشد. این موضوع بی تردید ارتباط مستقیمی با ماهیت تشکلهای دانشجویی در حال حاضر دارد. دانشجویان اکنون یکی از اصلیترین وظایف خود را حمایت از اقشار محروم جامعه میدانند. از همین رو است که اردوهای جهادی و کمکهای مومنانه، پایه اصلی فعالیت تشکلهای دانشجویی به شمار میرود.
دانشجویان جهادگر بجنورد این روزها در منطقه سنخواست مشغول کمک به مردم زلزله زده هستند. جهادگران همدانی هم که در یکی از روستاهای اسدآباد، زمینههای مهاجرت معکوس را فراهم کرده بودند، حالا دست به آجر و سیمان برده اند و برای مردم این روستا مسجد میسازند. ساخت خانه برای خانوادههای نیازمند در میاندوآب، ارائه خدمات بهداشتی به مردم در دزفول و زاهدان و تهیه بستههای کمک مومنانه بخشی از اقدامات دانشجویان جهادگر در هفته گذشته بوده است.
بیشتر بخوانید:
چالشهای پیش روی بهره برداری از معادن، یکی از مشکلات مهم اقتصادی کشور است. معادن میتوانند در اقتصاد کشور نقش مهمی ایفا کنند. اگر به صنایع تبدیل سنگها و مواد معدنی استخراج شده دست یابیم، میتوانیم حرفی برای گفتن در منطقه داشته باشیم. در خراسان شمالی با اینکه بخش زیادی از سنگهای معدنی وجود دارد، بخش معدن با مشکلات زیادی روبه رو است. دانشجویان برای درک بهتر شرایط بهره برداری از معادن در خراسان جنوبی، پای صحبت فعالان این صنعت نشدند.
اما در برخی نقاط کشور، بهره برداران معادن، باعث ایجاد مشکل برای زندگی مردم شده اند؛ مانند بلایی که معدن سنگ آهن بر سر ۲۵ هزار خانوار در شهرهای کامو، چوگان، جوشقان قالی و روستاهای اطراف آن آورده است.
رئیس کل دادگستری البرز بلاخره رأی دادگاه بیمارستان امام خمینی (ره) کرج و خلع ید مالکان قبلی این بیمارستان را تأیید کرد و احتمالا دیگر این بیمارستان به بخش خصوصی واگذار نمیشود. دانشجویان بسیجی البرز که پیگیر مصمم پرونده این بیمارستان بودند، حالا آموختههای خود را از خصوصی سازی این بیمارستان به صورت جزوه درآورده اند و آن را با عنوان مرهم زخم به زودی منتشر میکنند.
استاندار مرکزی هم در هفته گذشته اعلام کرد که بانک ملی برای پرداخت تسهیلات بانکی به هپکو اعلام آمادگی کرده است. هپکو اگر بتواند سرمایه در گردش مورد نیاز خود را تأمین کند، تولید را پرقوتتر از گذشته آغاز میکند و حتی میتواند خط تولید دامپتراکهای سنگین را برای اولین بار در ایران راه اندازی کند.
بیشتر بخوانید:
مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت در هفته گذشته اعلام کرد که واردات ماشین الات معدنی از هفته گذشته آزاد شده، اما به این شرط که معدن کاران از قبل سفارش یک دستگاه را به هپکو داده باشند.
استاندار مرکزی هم در هفته گذشته اعلام کرد که بانک ملی برای پرداخت تسهیلات بانکی به هپکو اعلام آمادگی کرده است. هپکو اگر بتواند سرمایه در گردش مورد نیاز خود را تأمین کند، تولید را پرقوتتر از گذشته آغاز میکند و حتی میتواند خط تولید دامپتراکهای سنگین را برای اولین بار در ایران راه اندازی کند.
دانشجویان چهارمحال و بختیاری درباره وضعیت آشفته اقلام مصرفی در این استان نگران هستند و این نگرانی را در نامهای از معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندارشان مطالبه کردند.
شیوه نامه آزمونهای مجازی در دانشگاههای علوم پزشکی تغییر کرده و دانشجویان دیگر نمیتوانند به سوالات قبلی بازگردند از طرف دیگر برای پاسخ دادن به سوالات هم وقت کافی نخواهند داشت. دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی همدان در تجمعی اعتراضی نسبت به این شیوه برگزاری آزمون مجازی برگزار کردند.
تابستان شده و مشکل بی آبی و کم آبی در مناطق محروم بار دیگر خودنمایی میکند. در لرستان مردم با تنش بی آبی جدال دارند چراکه آبدهی رودخانههای این استان به شدت کاهش داشته است.
بارشها در حوزه آبریز دریاچه ارومیه و تبخیر آب این دریاچه باعث شده که حجم آن روز به روز کمتر شود. از سوی دیگر بهره برداری بیش از حد آب این دریاچه، در کوچکتر شدن آن تأثیر بسزایی داشته است. حالا دانشجویان به دنبال احیای این دریاچه با کمک کارشناسان محیط زیست هستند.
بیشتر بخوانید:
با اینکه انتخابات بخشی از ظرفیت فعالیتهای دانشجویی را به خود مشغول کرده، اما مطالبه گری دانشجویان حتی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر ادامه دارد. مطالبه گری این روزها بخش اصلی فعالیت تشکلهای دانشجویی را تشکیل میدهد و دانشجویان در هفته گذشته، به این وظیفه ذاتی خود عمل کردند.