به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فاطمه قاسمپور؛ رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی درباره عملکرد شورای شهر پنجم در حوزه زنان، اظهار کرد: در این دوره از شورای شهر، شاهد رقم خوردن اتفاقاتی در حوزه زنان بودیم که از سویی میتواند تبعات بلندمدت منفی برای حوزه زنان داشته باشد و از سوی دیگر بار شورای شهر جدید را افزون کرده است.
وی افزود: یکی از تغییرات مهم صورتگرفته در این دوره از شورای شهر که به نوعی تخریب ساختار حوزه زنان محسوب میشود، حذف پست مشاور امور بانوان شهرداریهای مناطق و همچنین تنزل جایگاه ستاد توانمندسازی زنان سرپرست خانوار است.
رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس ادامه داد: یکی از موضوعات مهم در پیشبرد مسائل زنان و خانواده، قدرت ساختارهای متعلق به زنان در جایگاه فعالیت و سیاستگذاری است، تنزل جایگاه ساختارهای حوزه زنان، قطعاً به عملکرد مجموعه در این عرصه لطمه جدی وارد خواهد کرد، ضمن آنکه، بازگرداندن ساختار تنزلیافته به جایگاه پرقدرت پیشین خود، کاری دشوار و بعضاً غیرقابل انجام است.
قاسمپور با اشاره به لزوم تقویت ساختارهای حوزه زنان و خانواده، تصریح کرد: توجه به مسائل زنان در حوزه شهری، نیازمند شناسایی، برنامهریزی و اجرا در شهرداری است که این مقوله در ساختار مدیریت سابق شهرداری با ایجاد پست مشاور امور بانوان مناطق شهرداری پیگیری میشد که حذف سمت مشاور امور بانوان شهرداریها، صدمه بزرگی به حوزه زنان و خانواده بود که در دوره پنجم شورای شهر تهران رقم خورد.
وی افزود: مهمتر از این اتفاق، تنزل جایگاه ستاد توانمندسازی زنان سرپرست خانوار است؛ این ستاد پیش از این، ستادی مستقل با بودجه و ساختار مجزا بود که اکنون به مجموعهای کوچک زیرمجموعه اداره کل امور بانوان، تبدیل شده است.
رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس با اشاره به عملکرد ستاد توانمندسازی زنان سرپرست خانوار گفت: براساس بررسیهایی که در موضوع توانمندسازی زنان سرپرست خانوار داشتیم، مدل ارائه و پیادهسازی شده توسط این ستاد برای توانمندسازی زنان سرپرست خانوار، تنها مدل کارآمد و با نواقص کمتر در کشور بود که توانسته بود حدود 10 هزار زن سرپرست خانوار را در تهران در فرآیند توانمندسازی وارد کند، با انحلال ساختار قدرتمند ستاد و تنزل جایگاهی آن، کلیه فعالیتهای صورتگرفته، به کلی از میان رفت، در واقع به جای ادامه روند سابق و استفاده از ظرفیتهای ایجاد شده، طی یک اقدام اشتباه، خدمترسانی به زنان سرپرست خانوار شهر تهران معطل ماند.
قاسمپور خاطرنشان کرد: یکی از موارد دیگر، نمایشگاههای زنان و تولید ملی و همچنین مراکز کوثر بود که پیش از این به صورت پرقدرت و با برنامهریزی دقیق مشغول به فعالیت بودند، اما در این دوره از شورای شهر و شهرداری تهران، این دو بخش هم، کماثر و کمبنیه شدند.
وی، به ایجاد شهردخت و شهربانوها در شهر تهران اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از اقدامات صورتگرفته در ادوار گذشته شورای شهر، ایجاد مراکز ویژه زنان و دختران بود تا در فضایی خاص زنان به گذران اوقات فراغت پرداخته، در گعدههای زنانه تجارب خود را به اشتراک گذاشته و همچنین از برنامههای آموزشی و فرهنگی بهرهمند شوند، این مراکز قابلیت افزایش و توسعه داشت که در این دوره شهرداری فرآیند توسعه آنها متوقف شد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به اهمیت فضاهای شهری و لزوم توجه به مسائل زنان و خانواده تأکید کرد: فضاهای شهری مسائل مختلفی را برای زنان و همچنین خانوادهها ایجاد میکند که در برنامهریزی شهری باید هم به لحاظ کالبدی و هم در برنامههای اجتماعی و فرهنگی به این مسائل توجه شود، حرکت به سمت شهری حامی مادری، شهری دوستدار خانواده و ایمن برای کودکان، امن برای زنان، نیازمند برنامهریزی درست و کارآمد و فعالیت و تلاش جهادی است.
رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس خاطرنشان کرد: امیدوارم اعضای منتخب شورای شهر ششم، با شناختی که نسبت به مسائل فرهنگی ـ اجتماعی و حوزه مدیریت شهری دارند، نسبت به کمکاریهای صورتگرفته، اقدامات مضاعفی را دنبال کنند.