آخرین اخبار:
کد خبر:۹۵۵۶۵۰
گزارش |

مقابله با کرونا روی کاغذ در مشهد / جای اقدام عملی برای کاهش شیوع کووید ۱۹ در خراسان رضوی خالی است

استانداری خراسان رضوی پس از چند هفته شیوع مرگبار کرونا قرارگاه مقابله با کرونا را متشکل از اعضای ستاد ملی کرونا تشکیل داد، اما هنوز جای اقدامی عملی برای کاهش شیوع کرونا دلتا در این استان خالی است.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اعظم ذوالفقاری منظری؛ * تصاویر، ویددئو‌ها و اطلاعاتی که این روز‌ها از وضعیت کرونایی مشهد مخابره می‌شود، دیگر محدود به کمبود جا در بیمارستان‌ها یا شلوغی داروخانه‌ها نیست. حالا حرف از پر بودن ظرفیت غسالخانه بهشت رضوان به میان آمده است. خبرنگار مرکز صداوسیمای خراسان رضوی ویدئویی از سردخانه بیمارستان قائم مشهد، منتشر کرده که پیکر جان باختگان را در سردخانه این بیمارستان نشان می‌دهد. او در این ویدئو می‌گوید که تعداد فوت شدگان در اثر بیماری کرونا بیشتر از چیزی است که در سردخانه مشاهده می‌شود.

کد ویدیو
وضعیت سردخانه درگذشتگان کرونایی در بیمارستان قائم مشهد

آمار رسمی اعلام می‌کند که افراد فوت شده در بیمارستان‌های مشهد در اثر کرونا، اعلام نشده است. در واقع آمار فوت شدگان یا بستری‌های جدید، به صورت مشخص صرفا برای کل کشور ارائه می‌شود. اما دبیر مراقبت و درمان کووید ۱۹ در دانشگاه علوم پزشکی مشهد روز گذشته اعلام کرده بود که ۵۵۰ نفر از بیماران کرونایی در مشهد، در بخش مراقبت‌های ویژه و بدحال هستند.

 

یکی از رسانه‌های وابسته به دولت نیز اعلام کرده که «براساس آمار‌های غیررسمی تعداد فوت شدگان ناشی از کرونا در مشهد شامل مبتلایان قطعی و نیز مشکوک به این بیماری، به بیش از ۲۰۰ نفر در روز افزایش یافته است.»

بیشتر بخوانید:



معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز اعلام کرده که روزانه حدود هفت هزار و ۵۰۰ نفر بیمار با علائم مشکوک به کرونا به بخش سرپایی مراکز منتخب کرونا در سطح خراسان رضوی مراجعه می‌کنند و تعداد آنان درحال افزایش است. گفته می‌شود اکنون تعداد بیماران کرونایی بستری شده در خراسان رضوی به بیشتر از سه هزار و ۱۰۰ نفر رسیده است.

 

بی‌توجهی به هشدارها

هشدار‌ها نسبت به این وضعیت از دو هفته گذشته شروع شده بود. از زمانی که دولت تصمیم گرفت تهران را ۶ روز تعطیل کند تا موج کرونا در تهران فروکش کند. اما تعطیلی در تهران که با عدم هماهنگی دستگاه‌های انتظامی و نظارتی همراه بود باعث شد تا صرفا اداره‌های دولتی تعطیل باشند و حجم عظیمی از مسافران به شهر‌های شمالی کشور و مشهد سفر کنند. حالا به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشههد، بیش از ۳۰ درصد بیماران بستری در بیمارستان‌های مشهد غیربومی و مسافرانی از شهرستان‌های دیگر هستند. بیشتر این بیماران را شهروندان استان سیستان و بلوچستان تشکیل می‌دهند.

 

باوجود هشدار‌ها نسبت به وضعیت کرونا، در این هفته قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونا در خراسان رضوی تشکیل شده و ریاست آن را هم معتمدیان، استاندار، به عهده گرفته است. این قرارگاه قرار است به صورت شبانه روزی در راستای کنترل کرونا فعالیت کند. کمیته‌های حمل و نقل این قرارگاه به ریاست معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی به نظارت بر رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی را به صورت جدی‌تر می‌پردازد.

تیتر پنجشنبه/// مقابله با کرونا روی کاغذ در مشهد / جای اقدام عملی برای کاهش شیوع کووید 19 در خراسان رضوی خالی است

کمیته نظارت این قرارگاه هم به ریاست مدیرکل امنیتی استانداری شکل گرفته و به صورت محسوس و نامحسوس نظارت‌ها را دنبال می‌کند. کمیته‌های بهداشت و درمان، اماکن مذهبی، گردشگری و زیارت و روابط عمومی نیز در این قرارگاه ایجاد شده است. براساس اعلام استانداری خراسان رضوی، مردم هم می‌توانند به کمک مسئولان بیایند و هرگونه قصور در رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی را از طریق سامانه ۱۱۱ گزارش دهند.

 

راهکار وزیر بهداشت برای کاهش شیوع کرونا در مشهد

وزیر بهداشت هم روز گذشته به مشهد رفت. او از چند بیمارستان مشهد بازدید کرد و در جلسه قرارگاه عملیات پیشگیری و مقابله با کرونا در خراسان رضوی حضور یافت. راه حلی که او در سفر به مشهد اعلام کرد این بود که بار مراجعه به بیمارستان‌ها از طریق ایجاد کلینک‌های سرپایی و بستری موقت برای تزریق رمدیسیویر کاهش داده شود. او معتقد است که اگر در غیراینصورت اگر تمام مشهد از تخت بیمارستان پر شود، باز هم نمی‌توان این بیماری را کنترل کرد.

 

در حاشیه سفر نمکی به مشهد حاشیه عجیبی هم شکل گرفت. برخی از کارکنان بیمارستان امام رضا (ع) گفته بودند که برخی بیماران را به دلیل سفر وزیر بهداشت جابه جا یا ترخیص کرده اند. این ترخیص زودهنگام هم به دلیل آن بوده که وقتی وزیر بهداشت از بخش‌های کرونایی این بیمارستان بازدید می‌کند، با وضعیت فاجعه باری مواجه نشود. البته این شایعه را مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد قویا تکذیب کرد و گفت که هیچ بیماری زودهنگام از بیمارستان ترخیص نشده و وزیر بهداشت هم از بیمارستان امام رضا (ع) بازدید نکرده است.

 

اما مساله اینجاست که تمهیدات عملی برای مقابله با کرونا نیز اتخاذ شده است؟ پرواز هواپیما‌ها به مشهد همچنان برقرار است و قطار‌ها و اتوبوس ها، روزانه مسافران زیادی را به مشهد می‌برند. مدیرکل دفتر نظارت بر فرودگاه‌ها گفته که از امروز پرواز‌های به سمت مشهد نصف می‌شود. اما هنوز از کاهش تعداد قطار‌ها و اتوبوس‌های با مقصد و مبدأ مشهد سخنی به میان نیامده است.

 

سودجویی از جان مردم

در این میان، هتل داران، به جای آنکه به تصمیمات ستاد ملی کرونا احترام بگذارند یا قدردان زحمات کادر درمان باشند، شروع به تبلیغ برای جذب مهمان کرده اند؛ پیشنهاد‌های تخفیفی این هتل داران وسوسه کننده است؛ راه باز است، هتل ارزان قیمت هم که در اختیار مسافران قرار می‌گیرد، چه چیزی می‌تواند برخی خانواده‌هایی را که سال هاست در حسرت زیارت حریم مطهر رضوی مانده اند، از سفر به مشهد منع کند؟

کد ویدیو
توضیحات سخنگوی ستاد کرونا درباره پذیرش در هتل‌های مشهد

با اینکه برخی هیأت‌های مذهبی در مشهد، در روز‌های اول و دوم ماه محرم دستورالعمل‌های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت نکرده بودند، اما تذکر‌های جدی مردمی و نظارتی به آنان صورت گرفت. مداح هیات علمدار مشهد در صفحه اینستاگرامی خود و پس از سخنرانی تلویزیونی رهبر انقلاب، از اتفاق رخ داده در این هیات عذرخواهی کرد و گفت که عمدی در کار نبوده است. مهدی اکبری همچنین اعلام کرده که ناظر سازمان تبلیغات اسلامی در مراسم شب دوم این هیات حضور داشته و مشاهده کرده که پروتکل‌های بهداشتی رعایت می‌شود.

 

سوال اینجاست در شرایطی که چشم‌ها به شدت نظاره گر فعالیت گروه‌های مذهبی برای عزاداری حضرت اباعبدالله (ع) است، چرا عملکرد هتل داران زیر سوال نمی‌رود؟ چرا برای ورود به مشهد چه با وسیله نقلیه شخصی و چه با وسایل حمل و نقل عمومی مانند قطار، هواپیما و اتوبوس، نظارت بیشتری صورت نمی‌گیرد؟

 

انتقاد دیگری هم مطرح است؛ در خراسان رضوی قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونا شکل گرفته است؛ ویژگی و تفاوت این قرارگاه با همان ستاد استانی صرفا در این نکته است که این قرارگاه شبانه روزی کار می‌کند و چند کمیته دارد، مسئولان این کمیته‌ها را هم اعضای ستاد کرونا تشکیل می‌دهند. به نظر می‌رسد تا وقتی که اقدامی عملی و واقعی برای کاهش تردد و اجتماعات مردمی در مشهد شکل نگرفته باشد، تشکیل این قرارگاه‌ها و کمیته ها، شوی رسانه‌ای باشد. کادرسازی در میانه بحرانی که روزانه جان بیش از ۲۰۰ نفر را می‌گیرد، چه معنی می‌تواند داشته باشد؟

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار