به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه علمی و فناوری کشور در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصهای از آنها را میتوانید در ادامه مرور کنید.
تشخیص سرطان و محل آن با یک آزمایش ساده!
تحقیقات جدید نشان میدهد که نانوذرات میتوانند با آزمایش ادرار تومورها را تشخیص دهند؛ بنابراین در آینده، ممکن است مجبور نباشیم که تنها به آزمایشات تصویربرداری برای تعیین محل تومورها اعتماد کنیم. طبق تحقیقات جدید محققان موسسه فناوری ماساچوست (MIT)، ما میتوانیم برخی از تومورها را با استفاده از نانوذرات تشخیصی از طریق ادرار تشخیص دهیم.
بیماری عضلانی با کمک نانوذرات درمان میشود
دیستروفی عضلانی شامل گروهی از بیماریها است که به مرور زمان باعث ضعیفتر شدن ماهیچهها و انعطافپذیری کمتر آنها میشوند. این بیماری بر اثر مشکل در ژنهایی که چگونگی سالم نگه داشتن عضلات بدن را کنترل میکنند، ایجاد میشود. این بیماری در برخی افراد در اوایل کودکی شروع شده و برخی دیگر تا زمان نوجوانی یا میانسالی هیچ علائمی ندارند. یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه هاروارد دستاوردهای امیدوارکنندهای در زمینه درمان این بیماری با استفاده از نانوذرات به دست آورده است.
جذب ۲ برابری آب با نانو حولههای ایرانی در کمتر از دو ثانیه!
مدیرعامل شرکت بانیان آذر نوین ایدهآل گفت: « حولههای نانویی تا ۱۰۰ بار شستشو دوام داشته و خواص آنتیباکتریال خود را حفظ میکنند که این موضوع برای مراکز بهداشتی و درمانی بسیار جذاب است از این رو مشتریان زیادی از بخش بیمارستانی و هتلها داریم.» همچنین فناوری حولههای سوپرجاذب نانویی توسعه یافته است که در مدت زمان کمتر از دو ثانیه آب را جذب میکنند و جذبی دو برابر بیشتر از حولههای معمولی دارند.
تشخیص خانگی کرونا در ۱۰ دقیقه بدون نمونه برداری از سواب بینی
یک شرکت استرالیایی آزمایش جدیدی برای تشخیص ویروس کرونا طراحی کرده است که میتواند نتایج را در مدت زمان ۱۰ دقیقه نشان دهد. این تست بدون نیاز به نمونهبرداری از سواب بینی بوده و در نتیجه دردناک نیست و همچنین در بیماران بدون علامت نیز قابل استفاده است.
نانوواکسن جدید میتواند از عود سرطان جلوگیری کند
دانشمندان از فناوری نانو برای تولید واکسنهای شخصی ضدتومور استفاده کردهاند که از عود سرطان و چالشهای متاستاز در مدلهای موش جلوگیری میکند. با استفاده از فناوری نانو، تیمی از محققان در چین واکسنهای شخصیسازی شده ضدتومور را طراحی کردهاند. محققان این پروژه معتقدند که این واکسنها بهطور بالقوه میتوانند فرصتی برای تولید واکسنهای سرطانی دیگر برای مبارزه با طیف وسیعی از تومورها را فراهم کند.
کشف سلولهای بنیادی که به درمان بیماریها کمک میکند
انواع مختلفی از یاختهها از جمله سلولهای بنیادی جنینی که از توانایی تبدیل به انواع سلولهای دیگر برخوردارند، شناسایی شده است. سلولهای بنیادی در محیطهای خاص و جایگاه مشخصی پرورش مییابند. بخشهایی از بدن مانند مغز استخوان، بند ناف و برخی دیگر از اعضای بدن یافت میشوند. به تازگی، دانشمندان به وجود سلولهای بنیادی در دندانهای کودک و مایع آمنیوتیک، مایعی که کودک به دنیا نیامده را در برمیگیرد، پیبردهاند و این سلولها نیز ممکن است توان پدید آوردن چند گونه سلول را داشته باشند. پژوهش برای شناسایی و مطالعه روی این سلولها بسیار نوید بخش است، اما در گامهای نخستین خود است.