به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفته گذشته شدت گرفتن شیوع کرونا و تصمیم گیری برای تعطیلی شش روزه کشور برای کنترل وضعیت، از مسائلی بود که مورد توجه بسیاری از رسانه ها و مردم قرار گرفت، در همین راستا بسیاری از دانشجویان جهادی هم در لبیک به دستور رهبر معظم انقلاب برای کمک به مقابله با کرونا برنامه ریزی کردند. از سویی فرارسیدن ماه محرم هم بسیاری از برنامه های دانشجویی را تحت تاثیر قرار داد و هفته گذشته در دانشگاه های مختلف شاهد برگزاری عزداری ها و برنامه های مختلفی بودیم.
بیشتر بخوانید:
مرکز نیکوکاری دانشگاه پیام نور خراسان جنوبی فراخوان طرح «اطعام حسینی» را با هدف حمایت از خانوادههای کم بضاعت این شهرستان راه اندازی کرد. دانشجویان در این طرح در ایام عزاداری سیدالشهدا (ع) غذای گرم بین خانوادههای ایتام و نیازمندان در خراسان جنوبی توزیع کردند. قیمت هر وعده غذا در این طرح ۲۵ هزار تومان بود.
بیشتر بخوانید:
محمدمهدی ایقانی مسئول عملیات جهادی بسیج دانشجویی اردبیل از اجرای طرح نصب پرچم عزاداری بر سردر منازل و برگزاری هیئتهای کوچک در محلات اردبیل توسط دانشجویان بسیجی خبر داد.
مسئول عملیات جهادی بسیج دانشجویی اردبیل به اجرای پویش مردمی «هرخانه یک پرچم» اشاره کرد و گفت: در این پویش با کمک گروههای جهادی پرچم و بنرهایی را تهیه و در ورودی خانهها و منازل مردم نصب کردیم.
ایقانی بیان کرد: هدف ما این بود که به شهرداری اردبیل کمک کنیم تا حال و هوای شهر در محلات مختلف رنگ و بوی عزای حسینی بگیرد.
بیشتر بخوانید:
قرارگاه جهادی دانشجویی مبارزه با کرونا در خراسان شمالی طرح «شیفت همدلی و همیاری» را برگزار کرد.این طرح با هدف سازماندهی و اعزام نیروهای جهادی به بیمارستانهای بجنورد و حضور جهادگران در کنار کادر درمان راه اندازی شده است.
همچنین جمعی از دفاتر بسیج دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی کشور طی نامهای خطاب به رئیس جمهور با لبیک به بیانات رهبر معظم انقلاب آمادگی خود را برای کمک به مقابله با ویروس کرونا اعلام کردند.
محمد خدادی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد از آمادگی بیش از ۲۹ دانشجوی بسیجی این دانشگاه برای خدمات رسانی به بیماران کرونایی در بیمارستان صحرایی چهارمحال و بختیاری خبر داد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: به دنبال انتشار فراخوان نیاز اضطراری به نیروهای پرستاری و پزشکی برای کمک به درمان و خدمات رسانی به بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در نبرد با پیک پنجم شیوع بیماری، دانشجویان بسیجی واجد شرایط این دانشگاه برای کمک به این موضوع اعلام آمادگی کردند.
بیشتر بخوانید:
همدان جزو استانهای سرد و بادخیز کشور محسوب میشود و ناهمواریهای آن باعث به وجود آمدن روان آبهای فراوان در نقاط مختلف این استان شده است. همه این عوامل سبب شده تا این استان برای کشت انواع محصولات کشاورزی مناسب باشد به همین دلیل است که نقش کشاورزان این استان در صنایع کشاورزی کشور اهمیت بسیار دارد.
بیشتر بخوانید:
جای خالی صنایع تبدیلی در صنعت کشاورزی همدان / بانکها به فناوران صنایع تبدیلی اعتماد میکنند؟
هنوز پیک چهارم کرونا در کشور فروکش نکرده بود که زنگ هشدار پیک پنجم در کشور به صدا در آمد. متاسفانه رعایت پروتکلهای بهداشتی به زیر ۴۰ درصد رسیده، هنوز خستگی کادر درمان از سیر پیک چهارم تمام نشده که وارد پیک پنجم شدیم.
خیز جدید کرونا دلتا منجر به تکمیل ظرفیت بیمارستانهای کهگیلویه و بویراحمد شده؛ در این شرایط خطرناک، بیتوجهی به دستورالعملها باعث افزایش تصاعدی تعداد بیماران و مرگ و میر شده است.
همچین در این رابطه رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان می گوید: گونه غالب کرونا در هرمزگان دلتا بوده و متاسفانه این ویروس با توجه به قدرت سرایت و انتشارپذیری بالایی که دارد، همه مناطق استان را آلوده کرده و به سرعت در حال چرخش است.
حسین فرشیدی افزود: در ۲۴ساعت گذشته با جان باختن ۱۵ نفر دیگر از بیماران مبتلا به کرونا در هرمزگان، شمار کل جان باختگان این بیماری در استان به هزار و ۹۱۵ نفر رسید.
بر این اساس، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با انتشار نامه و فراخوان از همه متخصصان حوزه درمان و عموم مردم دعوت کرده تا برای کمک به کادر درمان داوطلب شوند و این در حالی است که اقدام جدی برای جلوگیری از این بیماری از سوی ستاد استانی مقابله با کرونا صورت نگرفته است.
گفتنی است حدود ۱۰ روز قبل استاندار اصفهان اعلام کرده بود که در بیمارستانهای این استان دیگر جا برای پذیرش بیماران مبتلا به کرونا حتی روی برانکار هم وجود ندارد. او در جلسه ستاد مقابله با کرونای اصفهان از استعاره «چرخه تولید بیمار به صورت چرخ و فلکی» استفاده کرده بود تا نشان دهد خروجی بیمارستانها و ورودی آنها فرقی ندارد.
بیشتر بخوانید:
کارخانه کلرپارس از کارخانه هایی است که برخی از کارشناسان اغعتقاد دارند که آبهای زیرزمینی تبریز را آلوده میکند .
احمد علیرضابیگی، نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی در واکنش به آلودگی زیست محیطی کارخانه کلرپارس تبریز، این معضل را در نتیجه سوءمدیریت و تخلفات عدیده در مدیریت محیط زیست آذربایجان شرقی عنوان کرد و گفت: منابع آبهای زیرزمینی تبریز به واسطه سوءعملکرد یک کارخانه به نام کلرپارس و مماشات مسئولان محیط زیست آلوده میشود و مسئولان امر هم به جای برخورد با کسانی که سلامت مردم را تهدید میکنند، پس از ورود نمایندگان مردم و رسانهها به موضوع، تنها به اظهارات رسانهای اکتفا میکنند.
علیرضابیگی مطرح کرد: قانون در این زمینه سازمان حفاظت محیط زیست را مسئول میداند و طبق ماده ۴۶ قانون توزیع عادلانه آب مرجع تشخیص، مسئولیت پیشگیری و جلوگیری از آلودگی منابع آب، سازمان حفاظت محیط زیست است و این سازمان باید بدون مماشات و هر گونه مصلحت اندیشی به وظیفه قانونی خود در برخورد با صنایعی که سلامت و مردم و محیط زیست را تهدید میکنند، عمل کند.
بیشتر بخوانید:
خصوصی سازی با تمام عملکرد کنایه آمیزش در جمهوری اسلامی ایران، یک منطق مشخص را به دنبال دارد. کوچک سازی دولت و خالی کردن دوش آن، از بار سنگین اداره بسیاری از امور که الزامی ندارد خود دولت شخصا زمام دارش باشد.
اجرای قانون خصوصی سازی در کشور ما که با سوء مدیریت و نبود نظارت درست و دخالت رانت و رابطه، باعث شد که دیدگاهها به خصوصی سازی موجب تغییر منفی شود، به جایی رسید که حالا انفال یا همان سرمایه های ملی که طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در راستای مصالح عمومی جامعه باید استفاده شود نیز در این چرخه معیوب قرار بگیرند. یکی از همین سرمایههای عمومی ایران معدنی است به نام قزل قیه.
ماجرای واگذاری معدن قزل قیه به بهرهبردار آن (محسن زارعی) از این قرار است که زارعی در سال ۱۳۷۴ برنده مزایده میشود و با اینکه سه سال روی این معدن کار میکند، به دلیل اینکه سنگ مرمری در آن کشف نمیشود قزل قیه تعطیل میشود و مجددا به مزایده گذاشته میشود و برای بار دیگر، زارعی برنده مزایده میشود و اینبار موفق به کشف ذخیره اصلی معدن در عمق ۴۴ تا ۵۰ متری زمین میشود و پس از آن، مجوزهای قانونی برداشت را اخذ میکند.
بیشتر بخوانید:
خوزستان که در یک ماه گذشته روزهای پر التهابی را پشت سر گذاشته است و کانون فریادها و اعتراضات مردمی بوده، این روزها دیگر در تیتر اخبار نیست. ۲۴ تیرماه بود که تجمعات مردمی در اعتراض به قطعی آب و عدم دسترسی شهروندان و کشاورزان به آب و انتقال بی رویه آب کارون در استان خوزستان برگزار شد و حالا ۱۰ روز است که این اعتراضات در بسیاری از شهرهای این استان وجود دارد.
طبق گفتههای منابع محلی، مشکلات بی آبی استان خوزستان که منجر به خشک شدن تالاب هورالعظیم و از بین رفع دامها و بایر شدن زمینهای کشاورزی شده، بیش از همه ناشی از عدم مدیریت در منابع مالی، سدسازیهای بی مورد و انتقال بی رویه آب کارون به سایر شهرهای کشور است.
بیشتر بخوانید:
ساخت سد فینسک در مرز ۲ استان مازندران و سمنان اعتراضاتی را از سوی مخالفان این طرح در پی داشته و متاسفانه برخورد سیاسی و غیرکارشناسی با این موضوع آن را پیچیده کرده است.
پروژه سد فینسک و سامانه انتقال آب به شهرستانهای سمنان، مهدیشهر و سرخه در شهرستان مهدیشهر بهعنوان یک طرح مطالعاتی سالهاست که در کشوقوس مخالفان استان مازندران و موافقان استان سمنان قرار دارد.
بیشتر بخوانید: