کد خبر:۹۵۸۰۲۸
گزارش دانشجو به مناسبت روز پزشک؛

آیا پزشکان هم با مشکلات معیشتی روبرو هستند؟/رتبه ایران در سرانه وجود پزشک در آسیا چند است؟

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرزانه فراهانی_ برای قدردانی و تشکر از تلاش بی‌وقفه پزشکان، یکم شهریور ماه به عنوان روز پزشک نامگذاری شده است.

قشر زحمتکش و فداکاری که شغلی سخت، پر حاشیه و به تصور بیشتر افراد عادی در جامعه نسبت به دیگر مشاغل، شغلی پر درآمد و پولساز دارند.

 

بسیاری از پزشکان در معیشت خود با مشکل روبرو هستند

جلیل کوهپایه زاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو اظهار کرد: ماهیت زندگی پزشکان در جامعه فعلی نیز با مشکلات متعددی همراه است و امیدواریم با فعالیت دولت سیزدهم و شروع فعالیت جدید انتخابات نظام پزشکی در سطح استانها و در سطح کشور، به طور کلی منافع صنف پزشکی در علوم پزشکی و به ویژه پزشکان، به شکل بهتری دیده شود.

وی در ادامه تصریح کرد: یکی از معضلاتی که پزشکان با آن روبرو هستند مسئله معیشت آن‌ها است و تنها درصد معدودی از پزشکان درآمد مکفی و خوب دارند و بسیاری از پزشکان و به ویژه پزشکان عمومی، برخی از پزشکان متخصص و حتی بسیاری از پزشکان عضو هیئت علمی که در دانشگاهها فعالیت می‌کنند، شرایط اقتصادی مناسبی ندارند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: با توجه به مسئولیت خطیری که پزشکان در این حرفه بر دوش دارند و زحماتی که به ویژه در شرایط شیوع بیماری کرونا متحمل می‌شوند، مشکلات مختلف پزشکان بیشتر خود را نشان می‌دهد.

 

تعرفه‌ها و هزینه‌های تمام شده خدمات پزشکی هنوز واقعی نیست!

کوهپایه زاده یادآور شد: کسانی که وارد حرفه پزشکی می‌شوند، صرفا بخاطر مسائل مالی نبوده است اما شرایط شغلی آن‌ها باید طوری باشد باید در ادامه انجام کار از پس تامین هزینه‌های معیشتی خود در زندگی بربیایند.

وی تاکید کرد: هزینه ویزیت یک پزشک عمومی و حتی یک پزشک متخصص در سیستم نظام سلامت از درآمد روزانه یک کارگر ساده خدماتی با تحصیلات پایین‌تر و مسئولیت سبک‌تر کمتر است و این عادلانه نیست.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران تاکید کرد: تعرفه‌ها و هزینه‌های تمام شده خدمات پزشکی هنوز در کشور مورد استفاده واقع نمی‌شود و ویزیت واقعی به کار پزشکان تخصیص داده نمی‌شود و این از معضلاتی است که گریبان تحصیلکرده های رشته پزشکی در کشور را گرفته است.

 

علت اصلی ادامه بیشتر پزشکان ایرانی به این شغل چیست؟

کوهپایه زاده اضافه کرد: در حال حاضر در بسیاری از نقاط کشور رشته پزشکی انتخاب بسیاری از دانش آموزان پس از پشت سر گذاشتن کنکور نیست و این موضوع ناشی از زحمات زیاد و مسئولیت‌های سنگین فعالان این شغل است.

وی خاطرنشان کرد: تمایل به خدمت رسانی یکی از عمده علل ادامه شغل پزشکی توسط همکاران پزشک ما با وجود همه سختی‌های آن به شمار می‌رود و برخی نیز این شغل را رها کرده و از طریق دیگری معیشت خود را تامین می‌کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: در حال حاضر در بسیاری از نقاط کشور همچنان با کمبود پزشک مواجه باشیم و به شرط رفع مشکلات و موانع پیش رو و حمایت دولت از جامعه پزشکی، تا حد زیادی معضل کمبود پزشک مرتفع خواهد شد.

 

رتبه ایران در سرانه وجود پزشک در آسیا رتبه چند است؟

هنوز با گذشت سالهای سال از افزایش تعداد تحصیلکرده‌ها در رشته به ظاهر پر طرفدار پزشکی، در بسیاری از نقاط مختلف کشور موضوع کمبود پزشک و ضعف در ارائه خدمات درمانی مناسب به دلیل عدم وجود پزشک به عنوان معضلی جدی و مهم مطرح است و متاسفانه تعداد هموطنانی که جان خود را به دلیل دسترسی نداشتن به پزشک از دست می‌دهند کم نیست.

شبکه کانون‌های تفکر ایران (ایتان) سرانه پزشک در ایران 11/7 به ازای ۱۰ هزار نفر جمعیت اعلام کرده است و این در حالی است که در بسیاری از کشور‌ها این شاخص بیش از ۳۰ بوده و در کشور‌های پیشرو در حوزه سلامت عموماً بین ۴۰ تا ۵۰ پزشک به ازای هر ۱۰ هزار نفر است. 

بر اساس گزارش شبکه کانون‌های تفکر ایران، کشور ما از نظر سرانه پزشک نه تنها فاصله زیادی با کشور‌های پیشرو در این حوزه دارد بلکه در منطقه نیز از جایگاه مناسبی برخوردار نیست. به طوری که در بین بیست و پنج کشور آسیای میانه و آسیای غربی ایران در جایگاه بیستم قرار دارد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار