به گزارش گروه بازرگانی خبرگزاری دانشجو، قهوه یکی از پرطرفدارترین نوشیدنی های جهان است. تنوع بسیار زیادی در انواع دانه های قهوه و سرو قهوه وجود دارد که انتخاب را سخت می کند. شاید برای شما هم پیش بیاید که هنگام خرید قهوه و یا وقتی که به کافه می روید با منویی طولانی از انواع قهوه ها روبرو شوید. قهوه اسپرسو، ترک، فرانسه و قهوه های دمی تنها بخشی از روش های تهیه قهوه هستند که دستور تهیه و قهوه مورد استفاده آن ها با هم متفاوت است. دانه های قهوه انواع مختلفی دارند که دو نوع روبوستا و عربیکا محبوب ترین آن ها هستند و در ترکیب های مختلف قهوه مورد استفاده قرار می گیرند.
انواع دانه های قهوه
عطر و طعم قهوه به نوع دانه آن و منقطه ای که دانه قهوه در آن رشد کرده است بستگی دارد. به طور کلی عواملی مثل روش کشت قهوه، ارتفاع منطقه کشت شده قهوه از سطح دریا و نوع دانه قهوه جزو مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر روی عطر و طعم قهوه محسوب می شوند.
1. عربیکا
دانه قهوه عربیکا، به داشتن طعمی ملایم شهرت دارد. دانه این قهوه برای آنکه رشد خوبی داشته باشد باید در ارتفاع کاشته شود، به همین خاطر، گران قیمتتر از دانه قهوه روبوستا است. دانه عربیکا شکلی مانند S دارد و ۱/۵ درصد کافئین کمتری نسبت به قهوه روبوستا دارد که همین علت طعم ملایمتر آن است. دانه های عربیکا با کیفیت ترین نوع دانه های قهوه هم محسوب می شوند و ویژگی های طعمی و عطری بسیار خاص و بیشتری دارند. از لحاظ کافئین اما کافئین کمتری دارند و دارای اسیدیتی (طعم ترشی) می باشند.
2. روبوستا
روبوستا از نظر طعم تلخ تر از دانه های عربیکا است و دارای کافئین بیشتری است. این نوع دانه قهوه در ارتفاعات پایینتر رشد میکند و در نتیجه ارزان تر از قهوه عربیکا است. دانه روبوستا گرد است و کافئین بیشتری نسبت به عربیکا دارد. اگر دنبال طعم تلخی و قهوه کافئین بالا هستید قطعا انتخاب شما دانه های روبوستا است. پس برای قهوه کافئین بالا بهتر است ترکیبی مثل خرید قهوه کافئین بالا را انتخاب کنید. قهوه روبوستا به دلیل کافئین بیشتر باعث هوشیاری و افزایش تمرکز می شود همچنین تاثیر بیشتری روی چربی سوزی دارد و باعث بهتر شدن عملکرد فیزیکی بدن می شود.
تفاوت قهوه ترک ،فرانسه و اسپرسو در چیست؟
به طور کلی مهم ترین تفاوت آن ها به اندازه آسیاب قهوه و روش تهیه و درست کردن آن ها بر میگردد. البته باید این مساله را در نظر بگیرید که برای تهیه هرکدام از آن ها دانه های قهوه و یا ترکیب های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم.
قهوه ترک
قهوه ترک در حقیقت به شیوه تهیه قهوه گفته می شود که جزو سنتی ترین و محبوب ترین روش های درست کردن قهوه است. همانطور که از اسم آن مشخص است این روش تهیه به کشور ترکیه بر می گردد. در تهیه قهوه ترک باید به این نکته توجه کنید که اندازه آسیاب آن بسیار مهم است و حتما هنگام خرید قهوه ترک باید قهوه ای پودر شده بسیار ریز مثل آرد باشد. برای تهیه آن هم نیاز به قهوه جوش مسی که به آن جذوه هم گفته می شود دارید و پودر قهوه و آب داخل جذوه بر روی حرارت آماده می شود.
قهوه اسپرسو
اسپرسو یکی از مشهورترین و محبوب ترین انواع قهوه است. بسیاری از نوشیدنی های مختلف در کافه ها بر پایه قهوه اسپرسو تهیه می شوند از جمله لاته، آمریکانو،کاپوچینو،موکا و... تنها بخشی از آن ها می باشند. قهوه اسپرسو را می توانید از طریق دستگاه های اسپرسو ساز و یا موکاپات درست کنید. البته برای تهیه یک فنجان اسپرسو با کیفیت قطعآ نیاز به دستگاه های اسپرسوساز دارید. اسپرسو از طریق عبور آب جوش با فشار زیاد از بین دانه های آسیاب شده قهوه تهیه می شود و در فنجان های کوچک سرو می شود. هنگام خرید قهوه اسپرسو توجه داشته باشید که بسته به ذائقه خود و میزان کافئین آن می توانید از ترکیب های مختلف روبوستا و عربیکا و یا قهوه های تک خاستگاه استفاده کنید.
قهوه فرانسه
برای تهیه قهوه فرانسه هم می توانید از دستگاه های قهوه ساز برقی استفاده کنید و یا با استفاده از فرنچ پرس آن را تهیه کنید. اندازه آسیاب قهوه برای تهیه فرانسه درشت تر و زبرتر از پودر قهوه ترک و اسپرس است. دم آوری قهوه فرانسه با عبور آب داغ از پودر قهوه شکل می گیرد و مانند چای رقیق است و فاقد کف و لرد ته فنجان است. سرو آن هم در لیوان های معمولی و اندازه بزرگ انجام می شود. کافئین قهوه فرانسه در حالت عادی کمتر از بقیه قهوهها است. چون رقیق است. اما اگر یک لیوان بزرگ بخورید، کافئین بیشتری به بدنتان میرسد.مثلاً کافئین یک فنجان اسپرسو، سه برابر یک فنجان قهوه فرانسه است. اما چون قهوه فرانسه معمولاً در فنجان بزرگ مصرف می شود، در مجموع کافئینش از اسپرسو و بقیه قهوهها بیشتر می شود.
قهوه های دمی
امروزه با پیشرفت صنعت قهوه روش های مختلف دم کردن نیز در دنیا باب شده است. یکی از روش های بسیار محبوب این روز ها دم آوری قهوه بصورت قطره ای و فیلتری می باشد که با استفاده از قهوه ساز های خاصی همچون سایفون , کمکس و V60می باشد. در این نوع دم آوری معمولا آسیاب قهوه درشت تر و تقریبا هم اندازه با آسیاب فرانسه می باشد. در این نوع دم آوری معمولا یک قهوه صاف بدون لرد(ته نشین ) و معمولا فاقد کف را خواهید داشت.
فروشگاه اینترنتی خرید قهوه
قهوه مانگ با شناخت و آگاهی از نیاز مشتریان و بازار قهوه انواع دانه های قهوه به صورت ترکیبی و تک خاستگاه با رست (برشته کاری) تازه آماده سازی کرده و سعی در این دارد که لذت یک فنجان قهوه مرغوب را برای شما به ارمغان بیاورد. به راحتی می توانید از طریق فروشگاه اینترنتی قهوه مانگ اقدام به خرید قهوه از سراسر ایران کنید و محصول خریداری شده به سرعت به محل سکونت یا کار شما ارسال خواهد شد.
پودرهای فوری
در قهوه مانگ علاوه بر انواع قهوه ها می توانید اقدام به خرید پودر هات چاکلت ، خرید پودر چای ماسالا و نسکافه گلد نمایید و این محصولات را به سادگی تنها با چند کلیک ثبت سفارش انجام دهید و محصول خریداری شده برای شما ارسال گردد.
قهوه خارجی بهتر است یا ایرانی؟
همه قهوهها در اصل خارجی هستند. چون در ایران اصلاً کشت قهوه نداریم. بلکه قهوه به صورت دانه سبز وارد میشود و بعد طی فرآیند برشته کاری (رست) آماده بسته بندی می شوند. بنابراین قهوه های که در داخل کشور رست می شوند تازه تر و مقرون به صرفه تر است. قهوه های بسته بندی خارجی مدت زمان طولانی از تاریخ رست آن ها گذشته و طبیعتآ عطر و طعم قهوه های تازه برشته کاری شده را ندارند.
انواع رست و برشته کاری قهوه
رست کردن (Rosat) همان بو دادن یا برشته کردن دانه قهوه سبز و خام است. چهار نوع روش رست وجود دارد که برای تشخیص هر کدام، کافی است به دانه قهوه و رنگ آنها نگاه کنید. قبل از شرح هر رست، باید بدانید که هرچه رست قهوه تیرهتر باشد، محتوای کافئین قهوه کاهش پیدا کرده و طعم قهوه تلخ تر می شود. همینطور رستهای روشنتر کافئین و اسیدیته (طعم ترشی) بیشتری بسته نوع دانه دارند.
چهار نوع رست قهوه عبارتند از:
رست روشن: دانه قهوه به رنگ قهوهای بسیار روشن است که بسیار کم بو داده شده و در بعضی دانه های قهوه بسته نوع خاستگاه آن طعم اسیدیته (ترشی) دارند.
رست متوسط: به عنوان رست معمولی نیز شناخته میشود. محتوای کافئین این نوع قهوه کمتر از رست روشن و بیشتر از رست تیره است.
رست متوسط – تیره: کافئین کمتری دارد. در این مرحله مقداری روغن روی سطح دانهها پدیدار میشود و رنگ آنها تیرهتر میشود.
رست تیره: تقریبا شکلات و به رنگ قهوهای تیره است. این نوع رست به دلیل وجود روغن براق هستند. کمترین میزان کافئین مربوط به رست تیره است. طعم این دانهها دودی و تلخ است.
نمی توان به طور کلی قهوه های با میزان رست تیره را بی کفیت دانست ولی برای دست یابی به عطر و طعم ایده آل مناسب ترین میزان برشته کاری دانه های با رست متوسط می باشند.
قهوه تازه تهیه کنید
کیفیت کلی قهوه به تازگی و طراوت آن بستگی دارد. قهوه خوب متعادل است، به این معنی که عطر و طعم لذتبخشی دارد.این نکته را در نظر بگیرید که بهترین گونه و نوع قهوه بدون رست تازه و اندازه آسیاب دقیق و تازه نمی تواند آن عطر و طعم ایده آل را داشته باشد. برای خرید اینترنتی قهوه می توانید به وبسایت فروشگاه اینترنتی قهوه مانگ به آدرس www.mongcoffee.com مراجعه کنید.