گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو محسن عبدالعلیپور؛ تعدادی از دانشگاههای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری سراسر کشور همزمان با تکمیل واکسیناسیون اعضای هیئت علمی و کارکنان خود، فرآیند نوبتدهی و واکسیناسیون دانشجویان را آغاز کردهاند.
پیگیریها حاکی از آن است که تعدادی از دانشگاههای بزرگ درحال واکسینه کردن دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری خوابگاهی خود هستند و قرار است به زودی واکسیناسیون سایر دانشجویانشان را نیز با ابلاغ وزارت بهداشت آغاز کنند. بعنوان مثال دانشگاه تهران در مردادماه، همزمان با واکسیناسیون کارمندان و اساتید، حدود ۳ هزار دانشجوی خوابگاهی خود را در برابر بیماری کرونا واکسینه کرد و شورای صنفی کل دانشجویان دانشگاه تهران حال نیز اعلام کرده است که سایر دانشجویان این دانشگاه برای گرفتن نوبت به سایت واکسیناسیون وزارت بهداشت مراجعه کنند.
دانشگاه آزاد اسلامی نیز به طور غیررسمی از دانشجویان خود خواسته است که با مراجعه به سایت azadhr.heaathehr.ir برای واکسیناسیون ثبتنام کرده و نوبت بگیرند.
علی خاکی صدیق، معاون آموزشی وزارت علوم نیز با بیان اینکه مکانیزم اجرایی واکسیناسیون دانشجویان از طرف وزارت بهداشت اجرایی میشود، گفت: هنوز اطلاعیه رسمی در خصوص زمان واکسیناسیون دانشجویان کشور به وزارت علوم ارسال نشده است.
اما دانشجویان حرف دیگری میزنند، بنا بر اعلام تعدادی از دانشجویان دانشگاههای سراسر کشور (همچون دانشگاههای تربیت مدرس، باهنر کرمان، صنعتی امیرکبیر، بوعلی همدان، تبریز، زنجان، بروجرد و غیره) برخی مراکز واکسیناسیون تنها با مشاهده کارت دانشجویی اقدام به واکسیناسیون آنها کردهاند و برای این موضوع مقطع تحصیلی یا خوابگاهی و غیرخوابگاهی بودنشان را محدودیت ندانستهاند.
براین اساس متاسفانه طی روزهای اخیر دانشجویان دانشگاههای وزارت علوم برای واکسیناسیون بسیار سردرگم شدهاند و با شنیدن اخبار پراکنده و ضد و نقیض درباره نوبتدهی و آغاز کلاسهای حضوری نمیدانند که باید به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند یا همچنان منتظر پیامکهای دانشگاهی و اعلام رسمی وزارت علوم باشند.
البته با وجود آنکه از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جداول اولویتبندی واکسیناسیون اعلام شده بود و خبر آغاز این روند را از همین ماه نوید داده بودند، اما در این اولویتبندیها دیگر قرار به واکسیناسیون دانشجویان مقاطع کارشناسی از شهریورماه امسال نبود.
گویا درحال حاضر بدون هیچ اولویتبندی و درنظر گرفتن محدوده سنی و مقطع تحصیلی بهصورت پراکنده واکسیناسیون دانشجویان درحال انجام است و برای این موضوع مدیریتی نیست. باید دید در روزهای آتی آیا اطلاعرسانیهای دقیق و روشنی درباره واکسیناسیون دانشجویان غیرعلوم پزشکی چه از جانب وزارت علوم و چه از جانب دانشگاهها میشود یا دانشجویان همچنان باید سردرگم باشند؟
آیا بهتر نبود به جای تهیه جدول و اولویتگذاری، به صورت رسمی بازه زمانی برای واکسیناسیون تمام دانشگاهیان اعلام میشد تا هر دانشجویی بتواند بدون دغدغه و سردرگمی واکسیناسیون خود را انجام دهد و به دنبال اطلاعیه و پیامکهای بعضا توخالی نباشد؟