به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره زمان بازگشایی دانشگاه ها، گفت: با توجه به شرایط ناشی از شیوع کرونا، شاید دانشگاهی نتواند از ۱۵ یا ۲۰ شهریور ماه فعالیت خود را آغاز کند. اینگونه دانشگاهها نیمه دوم شهریور تا اول مهر ماه را برای شروع آموزشها به صورت مجازی درنظرگرفته اند.
معاون آموزشی وزیر علوم ادامه داد: هر دانشگاه با توجه به توانمندی و برنامه خود، زمان بازگشایی را اعلام میکند.
خاکی صدیق درباره دانشگاههای استانها، تاکید کرد: دانشگاهها در صورت دریافت مجوز ستاد کرونای استان خود میتوانند کلاسها را به صورت محدود و برای دانشجویان بومی که واکسن دریافت کردهاند، برگزار کنند.
پروتکلهای بهداشتی سال تحصیلی جدید به دانشگاهها ابلاغ شده است
مجید صفاری نیا درباره پروتکلهای بهداشتی ابلاغ شده به دانشگاهها برای شروع سال تحصیلی جدید، اظهارکرد: پروتکلهای بهداشتی هفته گذشته به دانشگاهها ابلاغ شد. این پروتکلها بر اساس دستورالعملهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است که سال گذشته توسط ستاد کرونا تنظیم شده بود و همکاران پزشک دانشگاهها با توجه به شناخت بیشتر ویروس و شرایط فعلی با اعمال برخی تغییرات، آن را کاملتر کردند.
وی درباره نقاطی از دانشگاهها که این پروتکلها باید در آنجا رعایت شود، بیان کرد: این پروتکلها در محیطهای کتابخانه، ساختمانهای اداری و آموزشی، کلاسی، آزمایشگاه ها، کارگاه ها، بوفههای غذایی، سالنهای ورزشی و استخر، سالن اجتماعات، نمازخانه، حمل و نقل، مراکز بهداشتی و درمانی، دندانپزشکی، سلف سرویس ها، غذاخوریها و محیطهای خوابگاهی باید رعایت شود.
صفارینیا با بیان اینکه اولویت در رعایت پروتکلهای بهداشتی بر تهویه مطبوع، رعایت فاصله اجتماعی و انجام واکسیناسیون است، درباره واکسیناسیون تاکید کرد: برگزاری کلاسهای دانشگاهی در سال تحصیلی پیش رو به صورت ترکیبی است، اما منتظر اعلام رسمی معاونت آموزشی وزارت علوم هستیم. بر اساس علم پزشکی، تزریق همگانی اکثر جامعه و دو ُدز برای برگزاری کلاسها و رعایت ایمنی دانشجویان، اعضای هیأت علمی و کارکنان لازم است.
پایش سلامت جسم و روان دانشجویان از اول مهرماه
مدیرکل مرکز مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان درباره پایش سلامت جسم و روان دانشجویان از ابتدای سال تحصیلی، تصریح کرد: بررسی طرح پایش سلامت جسم و روان هم زمان با اجرای پروتکلهای بهداشتی، انجام میشود.
صفاری نیا از اجرای پایش سلامت روان خبر داد و گفت: دانشجویان همه مقاطع تحصیلی در سامانهای که دانشگاه معرفی میکند، خود اظهاری میکنند. بعد از این مرحله، اطلاعات پایش سلامت روان توسط متخصصان در مراکز مشاوره بررسی میشود و اگر نمره افراد از میانگین بالاتر باشد، به صورت حضوری یا مجازی به مراکز مشاوره خوانده میشوند. این مراکز از طریق سوالات استاندارد با دانشجویان مصاحبه میکنند.
صفاری نیا همچنین درخصوص پایش سلامت جسم، خاطرنشان کرد: در پایش سلامت جسم، متغیرهایی مثل فشار خون، مشکلات قلبی، تغذیه حتی کرونا مورد توجه قرار میگیرد؛ مراکز بهداشت و درمان دانشگاهها این اطلاعات دانشجویان را بررسی و به دانشجویان خدمات ارایه میکنند.