اصغر ایزدی جیران، مدیر امور اجتماعی دانشگاه تبریز در گفتگو با خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، از برگزاری دوره توانمندسازی اساتید با موضوع «توانمندسازی روانشناختی اعضای هیئتعلمی در دوران کرونا» در دانشگاه تبریز خبر داد.
جیران مطرح کرد: دوران کرونایی همه گروههای اجتماعی از جمله دانشگاهیان را از جنبههای مختلف تحت تأثیر قرار داده است. این بیماری همه گیر، به سرعت فضاهای اجتماعیای که مبتنی بر روابط چهره به چهره بوده اند را زیر و رو کرد. کلاسهای درس، سالنهای سخنرانی، امتحانات، جلسات دفاع از رساله ها، جلسات گروههای آموزشی و به طور کلی اجتماع علمی دچار تحولات عمیقی شد؛ و مهمتر از این ها، احساسات و عواطف کنشگران اجتماعیای که قبلا در روابط همکاری یا استاد- شاگردی بودند اکنون اشکال جدید و گاه آسیب شناختیای به خود گرفته اند.
مدیر امور اجتماعی دانشگاه تبریز تصریح کرد: در وضعیت کنونی، اساتید دانشگاه همچون تمامی گروههای اجتماعی نیاز دارند تا نسبت به جنبهها و پیامدهای مختلف دوران کرونایی آگاهی یافته و از تواناییهای لازم جهت سازگاری مثبت در وضعیت جدید محیطهای شغلی و خانوادگی خویش برخوردار گردند. بدین منظور معاونت فرهنگی و اجتماعی به خاطر اهمیت پیامدهای اجتماعی و فرهنگی وضعیت جدید کرونایی در محیط دانشگاه، برای نخستین بار با مشارکت معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی اقدام به برگزاری دورهی توانمندسازی اعضای هیات علمی میکند. این موضوع مهم در جلسات متعدد «کارگروه علمی- مشورتی مسائل اجتماعی دانشگاه» مطرح شد و با اخذ نظرات جمعی اعضای کارگروه، مدیریت امور اجتماعی در صدد برگزاری دورهای جهت ارتقای تواناییها و ظرفیتهای روانشناختی اساتید دانشگاه تبریز در مواجه با کرونا برآمد.
وی با اشاره به نحوه برگزاری این دوره افزود: با کسب مجوز از شورای دانشگاه جهت برگزاری دوره، و بنا بر تشخیص کارگروه، از چند تن از اساتید دانشگاه تبریز و دانشگاه تهران دعوت به عمل آمده است. کارگاهها به ترتیب زمانی عبارت خواهند بود از کارگاه «استرس و راهکارهای مدیریت آن در شرایط کرونا» توسط دکتر جلیل باباپور، عضو هیات علمی گروه روانشناسی دانشگاه تبریز، کارگاه «تابآوری روانشناختی در دوران کرونا» توسط دکتر شهرام واحدی، عضو هیات علمی گروه علوم تربیتی دانشگاه تبریز، کارگاه «راهکارهای معنوی تعمیق آرامش در شرایط کرونایی» توسط حجت الاسلام والمسلمین اصغر نقدی، عضو هیئتعلمی گروه علوم تربیتی دانشگاه تبریز، و کارگاه «مهارتهای ارتباطی در شرایط خاص کرونا» توسط دکتر غلامعلی افروز، عضو هیات علمی گروه روانشناسی دانشگاه تهران.
جیران در خصوص نحوه ثبت نام اساتید دانشگاه تبریز خاطرنشان کرد: همگی کارگاهها به صورت مجازی برگزار خواهند شد. اساتید میتوانند جهت ثبت نام مشخصات خود شامل «نام و نام خانوادگی و کد ملی» را به سامانه پیامکی مدیریت امور اجتماعی به شماره ۵۰۰۰۲۰۴۰۸۴۷۴ حداکثر تا ۲۲ شهریور ۱۴۰۰ ارسال کنند. با توجه به تعداد ثبت نامکنندگان، زمان دقیق برگزاری دوره متعاقبا اعلام خواهد شد.