کد خبر:۹۶۳۷۵۲
سلطان محمدی:

سینمای ایران قدرتی از جنس دهه ۶۰ لازم دارد

یک کارشناس سینما در رادیو گفتگو گفت: باتوجه‌به نوسانات بازگشایی و تعطیلی سینما‌ها و احتمال وقوع پیک ششم در آبان‌ماه، در این زمینه نیازمند ورود قدرتمندانه دولت به سبک دهه ۶۰ هستیم.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، حسین سلطان محمدی کارشناس، پژوهشگر، نویسنده و منتقد سینما با برنامه «گفتگوی فرهنگی» به مناسبت روز سینما در مورد ارزیابی عملکرد دولت دوازدهم در حوزه سینما و چشم‌انداز آن در دولت سیزدهم مصاحبه کرد.

وی در مورد وضعیت فعلی سینمای ایران گفت: پس از گذشت ۴۰ سال از انقلاب، سینما از لحاظ تولید برقرار است و هنرمندان در زمینه‌های مختلف فعالیت می‌کنند و در دولت سیزدهم باید به قوانین جدیدی توجه شود.

سلطان محمدی با بیان اینکه در مورد قانون جامع سینما به سرانجام قاطعی نرسیدم ادامه داد: فعلاً باید به قانون بنیادی تأسیس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متکی شویم و در توزیع آثار فرهنگی همه جوامع را در نظر بگیریم.

این کارشناس سینما تصریح کرد: باتوجه‌به نوسانات بازگشایی و تعطیلی سینما‌ها و احتمال وقوع پیک ششم در آبان‌ماه، در این زمینه نیازمند ورود قدرتمندانه دولت به سبک دهه ۶۰ هستیم درحالی‌که در حال حاضر این حوزه در دست صنوف است.

وی با بیان اینکه سینماگران به یک سیستم اقتدارآمیز نیاز دارند اظهار کرد: در این وضعیت هنوز به تصمیمی برای چگونگی نمایش آثار نرسیده‌ایم و با ورود دخالت دولتی، نظمی بر این حوزه حکم‌فرما خواهد شد.

سلطان محمدی در مصاحبه با رادیو گفتگو، سالن را از ویژگی‌های بنیادین سینما دانست و خاطرنشان کرد: در بسیاری از حوزه‌ها دولت باید باتوجه‌به قدرت خود وارد شود و آثار را به جوامعی ببرد که امکان فروش عمومی دارد.

این منتقد ضمن تاکید بر سرمایه‌گذاری دولت برای نمایش آثار در جوامع خارجی ادامه داد: باید پتانسیل‌ها را شناسایی کرد و مکان‌های عرضه نمایش را ارائه دهیم و برای سینما‌ها نیز معافیت مالی و سهم دولت را کاهش داد.

وی ضمن اشاره به ویژگی‌های بارز فیلم ایرانی در جشنواره‌های خارجی بیان کرد: در کشور‌های مختلف باید ذائقه جامعه مخاطب شناخته شود و آثار را به‌درستی در بین کشور‌ها توزیع کرد و پیش از آن روی ویژگی‌های فیلم‌ها دقت داشته باشند.

سلطان محمدی با بیان اینکه در حوزه سینما دچار تداخل شده‌ایم اظهار کرد: دولت باید دقت کند و در مقابل برخی هیاهو‌ها جبهه نگیرد و لذا در بحث اکران عام با ویژگی‌هایی که مربوط به کشور خودمان است، اقدامات لازم را انجام دهد.

این نویسنده ضمن تاکید بر نظارت محترمانه وزارت ارشاد خاطرنشان کرد: باید نظارت‌ها از قبل یک‌دست شود و در اعمال برخی قواعد از جانب سینمایی‌ها همکاری صورت گیرد و در این صورت می‌توان نسبت به وزارت فرهنگ دولت سیزدهم امیدوار بود و برای عبور از کرونا باید اقتدار قدیمی را وارد میدان کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار