به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مسوول روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: ۵۷۲ فقره پرونده تخریب و تصرف عدوانی نیمه نخست امسال در اجرای مفاد ماده ۵۵ تشکیل و ۳۲۶ از اراضی منابع طبیعی این استان با صدور حکم قضایی رفع تصرف شد.
پیمان فتاحی اظهار داشت: این میزان اراضی رفع تصرف شده بر اساس آرای اجرایی صادره واحدهای اجرای احکام دادگستری شهرستانها انجام شده است.
وی اضافه کرد: در اجرای ماده ۵۵ قانون حفاظت از جنگلها و مراتع یک هزار و ۹ پرونده در مدت یاد شده برای تخریب و تصرف عدوانی در سطح ۹۹۸ هکتار تشکیل شد.
مسوول روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان افزود: در این مدت جرایم و تخلفات ماده ۴۲ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها و مراتع در خصوص قطع درختان ۸۱ فقره پرونده برای پنج هزار و ۵۳۷ اصله درخت و نهال به مراجع قضایی ارسال شد.
فتاحی یادآور شد: برخی از کشاورزان به اشتباه بقایای گیاهان در مزارع را آتش می زنند این اقدام تاثیری بر اهداف مدنظر ندارد و فقط باعث سوختن و از بین رفتن گیاهان می شود ، همچنین به همراه آن بافت خاک نیز آسیب می بیند و در برابر باران و باد بسیار سست شده و با کمترین باران ، شاهد فرسایش خاک و بروز سیل خواهیم بود .
وی تاکید کرد: برابر ماده ۲۰ "قانون هوای پاک" مرتکبین به جزای نقدی و حبس محکوم خواهند شد و علاوه بر این ماده قانونی در خصوص آتش زدن درختان جنگلی، بوتهها، بقایای گیاهی در مزارع و باغات بر اساس ماده ۶۷۵ و ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی و ماده ۲ و ۲۲ قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا و ماده ۴۵ و ماده ۴۷ قانون حفاظت از جنگلها و مراتع آتش زدن در جنگل و مرتع جرم محسوب میشود.
فتاحی اضافه کرد: در حال حاضر ۹ هزار و ۹۹۴ پرونده جرایم و دادخواست های حوضه اراضی ملی در دادگستری در حال رسیدگی است.
وی گفت: در شرایط مطلوب صیانت و حفاظت از هر ۱۰ هزار هکتار جنگل و هر ۵۰ هزار هکتار مرتع به تفکیک یک نفر نیروی آموزش دیده و متخصص نیاز است و انتظار میرود خود مردم و فعالان منابع طبیعی نیز به عنوان حافظان انفال الهی در این خصوص همکاری و مشارکت فعالانه در حفاظت از منابع طبیعی داشته باشند تا بتوان این ثروتهای خدادادی را به خوبی حفاظت کرد.
مسوول روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان ضمن دعوت مردم به مشارکت فعالانه در امر حفاظت از منابع طبیعی به عنوان بزرگترین سرمایه ملی از شهروندان خواسته است گزارش تخریب، آتش سوزی و تصرف اراضی ملی را به سامانه رایگان و ۲۴ ساعته ارتباطی ۱۵۰۴ و ۱۳۹ یگان حفاظت جنگل و مرتع گزارش دهند.
در مجموع ۶۷ هزار خانوار روستایی استان بهره بردار بخش مراتع هستند و بهرهبرداران کردستانی ۶.۵ درصد علوفه کشور را تولید می کنند.