بهمن مرادی دبیر اتحاد زیستشناسان ایران در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با بیان اینکه آینده حیات بشر را میتوان منوط به علم زیستشناسی دانست، گفت: حوزه نفوذ رشتههای علومپایه و زیست شناسی در تمام زندگی ما و سایر شاخههای علم گسترده شده است، مانند: ژنتیک و سلولهای بنیادی، درمان و سلامت، داروها و بسیاری از موارد دیگر.
وی عنوان کرد: یکی از کاربردهای بسیار مهم این رشتهها، حوزه ژنتیک و یکی از شاخههای جالب این حوزه، ژندرمانی میباشد؛ چرا که بسیاری از افراد جامعه با بیماریهای ژنتیکی دست و پنجه نرم میکنند که این بیماریها یا مطلقا درمانی ندارند و یا روند درمانی آنها با دشواری و هزینه بالایی مواجه است.
وی افزود: بهعنوان مثال میتوان به بیماریهایی همچون دیستروفی عضلانی دوشن اشاره کرد. این بیماری مانند هزاران اختلال ژنتیکی دیگر، یک اختلال بدون درمان به شمار میآمد، اما پس از مدتها مطالعه، با تلاش تیمی از محققان دانشگاه هاروارد به رهبری محقق ایرانی؛ دکتر محمد شریف تابع بردبار، روش درمانی نوینی برای آن ارائه شد، روشی که شاید در آیندهی نهچندان دور باعث تحول در درمان این نوع از بیماریها و بیماریهای مشابه آن در جهان شود.
دبیر اتحاد زیستشناسان ایران یادآور شد: محمدشریف تابعبردبار، مسئول رهبری تیم تحقیقاتی در شرکت بیوتکنولوژی "Kate Therapeutics" آمریکا و همچنین مبتکر اولین فناوری جدید برای درمان بیماریهای ژنتیکی عضلانی از طریق افزایش کارآیی انتقال ژن در جهان هستند.
مرادی ادامه داد: هدف مجموعه اتحاد زیستشناسان ایران از برگزاری این نشست صمیمانهی علمی معرفی الگوهای موفق به جامعه علمی و آکادمیک کشور است، همچنین یکی دیگر از اهداف برگزاری وبینار آشنایی با دستاورد و روش ابداعی نوین تابعبردبار و همچنین ابعاد شخصیتی ایشان است تا بلکه تلنگری در راستای قدم برداشتن آحاد جامعه علمی برای اهدافشان باشد.
دبیر اتحاد زیستشناسان ایران بیان کرد: مسئولین کشوری با بیاهمیت شمردن رشتههای علومپایه و زیستشناسی سرمایهگذاری اصولی نیز برای پیشبرد آن نمیکنند؛ و ریشه این مشکلات به اطلاعات ناکافی افراد درمورد زیستشناسی و کاربردهای مختلف آن بر میگردد، هرچند جامعه زیستشناسی کشور نیز از این قائده مستثنا نبوده و دلایل زیادی را میتوان برای این وضع نامطلوب بر شمرد. از جمله: ناآگاهی مسؤلین از کاربردهای مختلف زیستشناسی و علوم پایه، دیر بازده بودن کارهای تحقیقاتی، عدم برنامه ریزی بلندت، آموزش غلط و مبتنی بر حفظیات در دانشگاهها و ...
مرادی یادآور شد: یکی دیگر از اهداف مجموعه اتحاد زیستشناسان ایران از برگزاری این رویداد حضور داشتن مسئولین مربوطه کشوری در این برنامه است تا با کاربردهای مختلف زیستشناسی شوند و دید خود را نسبت به این علوم و گرایشها تغییر دهند.
مرادی با اشاره به اینکه این وبینار یکشنبه ۹ آبان ۱۴۰۰ مصادف با ۳۱ اکتبر ۲۰۲۱ برگزار خواهد شد، افزود: متقاضیان میتوانند این وبینار را در سامانه و پیج اتحاد زیستشناسان ایران به آدرس: https://b ۲ n.ir/q ۹۹۲۰۳ و BIOLOGYSTUDENTS_UNION پیگیری کنند.